Obuoliuose, o ypač jų žievelėje ir viršutiniuose minkštimo sluoksniuose, yra daug vitaminų, todėl geriausia juos valgyti nenuluptus.
Bet sergant virškinamojo trakto ligomis, žievelė gali ir pakenkti. O štai obuolių minkštimas, tyrė, sultys gali tokias ligas išgydyti. Pirmąsias 2-3 ligos dienas rekomenduojama gerti tik aitraus (gaižaus) skonio obuolių nuovirus ir sultis. Po to, kol normalizuojasi žarnyno veikla, reikia daryti obuolių dienas – kasdien per 5-6 kartus suvalgyti 2 kg nuluptų, sutarkuotų obuolių.
Užkietėjus viduriams, kai nesituštinama daugiau negu 24-32 valandas, reikia valgyti šviežius obuolius, jų tyres ir kompotus. Kad pagerėtų virškinimas, naudinga dar nepusryčiavus valgyti žalių ar keptų obuolių.