Eurovaistinė

„Linksmųjų” bakterijų nauda

„Linksmųjų” bakterijų nauda

Kiekvienas žmogus gyvenime susiduria su „blogosiomis” bakterijomis, parazitais ar virusais, kurie sukelia įvairių ligų. Kovai su šiais mikroorganizmais praėjusio šimtmečio pradžioje buvo sukurti antibiotikai, kuriuos tobulinant jų veikimas tampa vis stipresnis. Tačiau naikinant „blogąsias” bakterijas antibiotikais, kartu naikinamos ir „linksmosios”, organizmą saugojančios bakterijos.

Jei sergant infekcinėmis ligomis ar peršalimus vartojama antibiotikų, kenčia ir „linksmosios” bakterijos, kurios yra ir žmogaus organizmo imuniteto stimuliatoriai.

Kai žarnyno mikroflora pažeidžiama antibiotiku, imunitetas silpsta ir ligų virtinė gali tęstis dar ilgai.

„Linksmosios” bakterijos dar vadinamos probiotikais. Kiekvienoje vaistinėje rasite daugybę preparatų, maisto papildų su tokiomis bakterijomis.

Perkant „linksmųjų” bakterijų preparatą vaistinėje visada reikia pasiteirauti, ar bakterijos šiuose preparatuose yra „gyvos”, nes būtent „gyvos linksmosios” bakterijos dauginasi mūsų žarnyne, stimuliuoja imunitetą, gamina vitaminus, išskiria medžiagas, neleidžiančias veistis blogosioms bakterijoms ir formuoja rūgimo procesus, sutvarkančius virškinimo ir tuštinimosi problemas.

„Linksmosios” bakterijos turi būti patalpintos kapsulėse – tik taip jos geriau išsilaiko, nes negauna deguonies, kuris yra pražūtingas acidophilus ir bifidum (pačios efektingiausios gerosios bakterijos) bakterijų štamams.

Tuo tarpu „linksmąsias” bakterijas „patalpinant” tabletėse, vartojamos sintetinės medžiagos emulsikliai, konservantai ar sintetiniai dažikliai, kurie neigiamai veikia ne tik patį žmogų, bet ir „gyvą” bakteriją.

Paprastai tablečių gamintojai norėdami kompensuoti šią kokybės spragą į tabletes bando supresuoti didžiulius kiekius(3-6 milijardus) bakterijų, tuo tarpu organizmui pakanka 1 milijardo „gyvų” bakterijų (jei šalia nėra jokių cheminių priedų). Bakterijos greitai dauginasi ir jau po kelių valandų iš vieno milijardo jų pasidaro keli ar net keliolika milijardų.

Manoma, kad kefyras čia – puikus pagalbininkas ir tai tikra tiesa, tačiau, kai susiduriama su virškinimo problemomis, apsinuodijimais, viduriavimais ar vartojama antibiotikų, nei jogurtas, nei raugintas pienas ar kefyras nebėra išeitis. Pavyzdžiui, mililitre kefyro yra apie vienas milijonas bakterijų, o norint gauti vieną milijardą bakterijų, reiktų išgerti apie litrą kefyro.

Ilgiau vartojant antibiotikų, maisto papildai, sudėtyje turintys probiotikų:

puikiai atstato žarnyno mikrofloros pusiausvyrą,

sustiprina imunitetą,

„sutvarko” sutrikusias virškinimo ar tuštinimosi problemas.



TAIP PAT SKAITYKITE