Kristoforo klinika

Kulinarijos cechų kontrolės rezultatai: neatitinkantys reikalavimų cechai – uždaromi

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad vyksta planinis prekybos centrų kulinarijos cechų  patikrinimas. Rezultatai, kaip ir buvo tikėtasi, nėra džiuginantys: net 60 proc. tikrintų cechų nustatyti pažeidimai. 

UAB „Palink” (Vytauto g. 48, Marijampolė ir Lukšio g. 60 Kaunas), Maxima LT (UAB Taikos pr. 62 Klaipėda) ir UAB „Rimi Lietuva” (Islandijos pl. 32, Kaunas) neatitinka nustatytų reikalavimų ir nuo sausio 26 dienos bus uždaryti.

Pasak Egidijaus Simonio, visuose maisto tvarkymo cechuose buvo nustatyti panašūs pažeidimai, pavyzdžiui: maisto produktai, skirti tiesioginiam vartojimui ir žaliavos transportuojami per tą pačią patalpą, koridorių, iš žaliavos šaldymo kameros patenkama tiesiai į pagamintų produktų gamybines patalpas. Žuvų žaliavų pakuotės nuimamos ant gamybinio stalo, paukštienos – šaldytuve, o ne tam skirtose vietose. Nefiksuojami patalpų ir įrangos valymas ir dezinfekcija. Neįmanomas visų gamybai naudotų  mėsos ir žuvies partijų atsekamumas. Netinkamose vietose laikomos žaliavos ir atliekos. Trūksta tinkamai įrengtų patalpų darbuotojų persirengimui, pakavimo medžiagų laikymui. „Visi šie pažeidimai sudaro sąlygas galimai maisto produktų taršai, o tai tiesiogiai sąlygoja produktų saugą”, – akcentavo E.Simonis.

Tik du iš patikrintų kulinarijos cechų ir toliau galės vykdyti veiklą. UAB „Palink” Taikos pr. 101 (Klaipėda) ir UAB „Eiginta” (Kaunas) atitinka visus keliamus reikalavimus. Šie cechai yra atskiri t.y. įrengti ne prekybos centruose ir tai užtikrina konstrukcinius patalpų, higienos ir kitus reikalavimus.


Maisto ir vet. tarnyba

TAIP PAT SKAITYKITE