Nobel biocare

Juodoji arbata padeda kovoti su diabetu

Juodoji arbata

Didžiosios Britanijos Aging Cell žurnale išspausdinti Škotijos Dandžio universiteto mokslininkų atliktų tyrimų rezultatai, kuriuose teigiama, kad geriant juodąją arbatą galima išvengti cukrinio diabeto. Tyrinėtojai teigia, kad juodoji arbata gali įveikti dažniausiai pasitaikančią 2 tipo cukrinio diabeto formą. Manoma, kad tam tikros juodosios arbatos sudedamosios dalys yra tarsi insulino pakaitalas.

Škotijoje daugiau kaip 190 tūkst. žmonių serga cukriniu diabetu. Šią ligą sukelia angliavandenių apykaitos sutrikimai, kurie lemia gliukozės kiekio kraujyje padidėjimą.

Dandžio universiteto mokslininkų komanda, vadovaujama dr. Grehemo Reno (Graham Rena), ateityje tikisi gauti didesnį finansavimą, kad galėtų tęsti pradėtus tyrimus. Bendradarbiaudami su Škotijos augalų mokslinio tyrimo institutu tyrinėtojai atrado, kad juodojoje arbatoje esantys aktyvieji polifenoliai – teoflavinidai ir teorubinidai, veikia panašiai kaip insulinas.

Tačiau dr. G. Renas pabrėžia, kad žmonės neskubėtų gerti per daug juodosios arbatos manydami, kad ji išgydys juos nuo cukrinio diabeto. „Mes vis dar esame tyrinėjimų kelyje, todėl žmonės, sergantys cukriniu diabetu, neturėtų nutraukti jiems reikalingų vaistų vartojimo”, – perspėja dr. G. Renas.

Tačiau neabejojama, kad natūralūs juodojoje arbatoje esantys elementai turi gydomąjį poveikį ir yra naudingi visai mūsų sveikatai. Arbatžolėse yra fluoro, vitaminų A, B, K, C, bei beta karotino. Medikai sako, kad juodojoje arbatoje esančios naudingos medžiagos stiprina kraujagysles, mažina arterinį kraujo spaudimą, gydo nudegimus. Arbatoje esantys flavonoidai veikia ir kaip antioksidantai. Jie padeda mažinti aterosklerozės plitimą, mažina cholesterolio kiekį bei riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Taip pat pastebėta, kad žmonėms, išgeriantiems bent vieną puodelį juodosios arbatos per dieną, širdies infarkto rizika sumažėja 44 proc.

TAIP PAT SKAITYKITE