Įsiskaudėjus galvai, piktnaudžiauti aspirinu nepatariama. Vartodami kai kuriuos maisto produktus galite išvengti galvos skausmo arba jį sumažinti.
Rinkitės jūros gėrybes, neskaldytų grūdų produktus, nes juose yra magnio. Tiriant nustatyta, kad daugelio nuolatinius galvos skausmus kenčiančių žmonių kraujyje trūksta šio mineralo.
Valgykite rupią duoną. Gamindami košes, sriubas, kotletus įberkite sėlenų. 1-2 kartus per savaitę valgykite kepenėlių su brokoliais, žaliaisiais žirneliais, špinatais.
Kasdien išgerkite stiklinę apelsinų sulčių (geriausia šviežių). Šiuose produktuose daug B grupės vitaminų, jų stygius netrukus atsiliepia galvos skausmais.
Jūsų maisto racione turi būti daug geležies: valgykite liesos mėsos, žuvies, žalumynų, obuolių, granatų, kivių, ankštinių daržovių, razinų ir kiaušinių.
Kai trūksta šio elemento, smegenys negauna pakankamai deguonies ir dėl to skauda galvą.
Nesumanykite gerti aspirino: kaip parodė naujausi tyrimai, ilgiau kaip tris dienas vartojamas šis vaistas iš organizmo pašalina geležį ir būklė dar pablogėja.