Petražolės turi eterinio aliejaus, daugiausia apiolio, iki 22 proc. aliejaus, iki 300 mg vitamino C, provitamino A, vitamino E, B1, B2, PP, riebalų, flavonoidų, cukraus. Jose yra mineralinių druskų: geležies, fosforo, kalio, kalcio, mangano, nikelio, fluoro.Petražolės puikiai valo organizmą, ypač sergant inkstų ligomis, neleidžia kauptis skysčiams. Jos – labai vertingas prieskoninis augalas, pagerinantis daržovių, grybų, mėsos, žuvies patiekalų skonį, taip pat mėsiškas, daržovių sriubas, įvairius padažus, konservus. Tinka berti ant sumuštinių.
Šimtas būdų
Petražolės puikiai pašalina nemalonų burnos kvapą, baktericidiškai veikia burnos ertmę, todėl kramtyti petražoles naudinga sergantiesiems dantenų ir burnos gleivinės uždegimu.
Petražolių arbatą patartina gerti senesnio amžiaus vyrams, turintiems šlapimo pūslės ir prostatos negalavimų. Jos stiprina kraujagysles, todėl vartojamos sergant cukriniu diabetu.
Šviežių petražolių sultimis valomas labai spuoguotas veidas. Juo galima balinti ir šlakuotą veido odą. Tam į petražolių šaknų nuovirą reikia įpilti citrinų sulčių ir šiuo tirpalu veidą vilgyti ryte bei vakare.
Šlapimo išsiskyrimui skatinti
Petražolių lapus arba sutarkuotas ir išdžiovintas šaknis, vaisius lygiomis dalimis sumaišyti su medetkų žiedais, valerijonų šaknimis ar melisų žole. Šaukštą žaliavos užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti 15 min., nukošti ir gerti po 100 ml 3 kartus per dieną prieš valgį.