REXSAN

5 puikūs treniruočių patarimai

Ar neigiama nuomonė apie treniruotes neleido jums pradėti sėkmingos treniruočių programos? Išsklaidykite visas abejones ir baimes, leiskite šiems treniruočių patarimams patobulinti jūsų treniruočių rutiną. Tikėkimės, kad nei vienas iš šių mitų, klaidų ir nesusipratimų nesutrukdė jums treniruotis.

  • Dažnai daroma klaida: nesugebėjimas nusistatyti tikslų. Ar jūs treniruojatės be aiškaus tikslo? Tikslo turėjimas yra itin svarbus faktorius treniruočių ir svorio metimo programoje. Rašykite savo treniruočių rezultatus į specialų sąsiuvinį. Tai padės jums geriau stebėti ir analizuoti jūsų tobulėjimą, jis padės jums motyvuoti save, tokiu būdu jums bus lengviau pasiekti užsibrėžto tikslo.
  • Dažniausias nesusipratimas, tai mastymas: „Jokios skausmo – jokios naudos”. Skausmas yra signalas, kuriuo jūsų kūnas praneša jums, kad kažkas yra negerai. Neignoruokite šio signalo. Kai jūs treniruočių metų peržengiate ribas jūs patiriate fizinį diskomfortą. Prieš imantis sunkesnių treniruočių, būtinas geras pagrindinis pasiruošimas.
  • Treniruočių sudėtingumą nusistatykite atsižvelgdami į savo esamą fizinę būklę. Paprastos (pagrindinės) treniruotės lavina kūną ir parengia jį sudėtingesnėms treniruotėms. Jūs turite išmokti „skaityti” savo kūną. Ar jūs sunkiai kvėpuojate dėl to, kad treniruočių metu „stumiate” savo kūną prie išsekimo ribos, ar tai širdies smūgio pradžia? Treniruotis yra labai svarbu. Išmokite treniruotis teisingai ir tai darysite visą likusį gyvenimą. Normalu, kad po treniruotės jums skauda raumenis, tačiau skausmas neturi būti nepakeliamas. Teisingai treniruotis reiškia, kad treniruočių sudėtingumas didėja palaipsniui, kartu turi gerėti poilsio periodų kokybė ir trukmė, kad jūsų raumenys galėtų tinkamai sugyti. Jūs galite sukelti ilgalaikę žalą raumenims, sausgyslėms ir raiščiams jei treniruositės kai jaučiate skausmą, be pakankamo poilsio laiko, skirto gijimui.
  • Jūs galite atsidurti tokioje būsenoje, kad jausite nuolatinį, ilgai trunkantį skausmą, jei taip įvyks, tai reikš, kad jūs daugiau nebegalite treniruotis. Pradėkite nuo lengvų treniruočių ir palaipsniui pereikite prie vis sudėtingesnių, paruoškite savo kūną joms. Nepulkite stačia galva prie pačių sudėtingiausių treniruočių programų. Jei kitą rytą po intensyvios vakarykštės treniruotės jūs negalite atsikelti iš lovos dėl to, kad jums skauda visą kūną, jūs būsite mažiau motyvuoti toliau tęsti treniruočių programą. Nuolatinis skausmas yra užtikrintas būdas „nužudyti” jūsų treniruočių programą.
  • Bendra klaidą: Pratimo atlikimo kokybės aukojimas dėl kiekybės. Kai jūs esate pasirengę padidinti tam tikro pratimo pakartojimų kiekį ir sustiprinti atitinkamą raumenį, vietoje to, kad verstumėte save daryti daugiau pakartojimų, pamėginkite sumažinti jų kiekį sete ir padidinkite setų skaičių. Jūs jausitės mažiau pavargę ir tokiu būdu galėsite dar labiau sustiprinti savo raumenis.
  • Bendras mitas: Treniruotės su svoriais padaro moteris vyriškomis. Treniruotės su svoriais sustiprina moterių raumenis, suteikia jiems tonusą, deginą riebalus, pagreitiną metabolizmą, viso to galima pasiekti faktiškai nepriaugant masės. Moterų kūne nėra pakankamai testosterono tam, kad raumenų masė augtų taip, kaip pas vyrus.
  • Labai dažna klaida: Tik mėgstamų pratimų atlikimas: Jums derėtų pradėti telkti savo dėmesį į savo tikslus, o ne į tai, kas jums treniruočių salėje sekasi geriausiai. Tai padės jums išlaikyti balansą. Pavyzdžiui, jei jūsų apatinė kūno dalis yra stipresnė už viršutinę, stenkitės treniruoti šią kūno dalį tik kartą per savaitę, o silpnesnę dalį kelis kartus per savaitę.

Būkite protingi ir žinokite kaip treniruotis tinkamai. Labai svarbu turėti sveiką kūną, todėl kelkite savo užpakalius nuo minkštų kėdžių ir pradėkite treniruotis jau šiandien!

http://www.kunasvisamgyvenimui.lt

TAIP PAT SKAITYKITE