Gaidelis

Kovoje su nutukimu – nauji reikalavimai maisto pakuotėms

Kovoje su nutukimu Europos Sąjungos institucijos imasi naujų žingsnių. Siūloma įpareigoti gamintojus maisto produkto pakuotės priekinėje dalyje nurodyti produkto energinę vertę, riebalų, sočiųjų riebalų rūgščių, angliavandenių (cukraus) ir druskos kiekius 100 gramų arba 100 mililitrų, arba porcijoje.

Vartotojas, žinodamas, kad kilokalorijų vidutinė dienos norma yra 2000, cukraus – 90 g, riebalų – 70 g, sočiųjų riebalų rūgščių – 20 g, galės lengvai pasiskaičiuoti, kiek vienokio ar kitokio produkto reikia visavertei mitybai. Taip pat numatoma reikalauti, kad informacija apie alergiją galinčias sukelti sudedamąsias dalis būtų teikiama ne tik ant fasuotų, bet ir ant nefasuotų maisto produktų, kuriais prekiaujama mažmeninės prekybos vietose bei viešojo maitinimo įstaigose.

Tokį Europos Komisijos pasiūlytą reglamentą dėl informacijos apie maistą teikimo vartotojams jau pradėjo svarstyti Europos Parlamento Vidaus rinkos ir vartotojų komitetas.

Žadama, jog reglamento įsigaliojimui bus numatytas pereinamasis laikotarpis, taip palengvinant naštą pramonei. Ženklinimas bus vienodai taikomas visoje ES visiems produktams. Išimtis numatyta tik alkoholiniams gėrimams dėl jų ypatybių.


ELTA

TAIP PAT SKAITYKITE