Biorythm

Sulčių stiklinėje – tikri vitaminai bei vaisių energija

Sultyse gausu vitaminų, mineralų, angliavandenių bei kitų vertingų maistinių medžiagų, reikalingų sustiprinti sveikatą bei pasisemti energijos. Dar daugiau, sulčių energija yra stabilesnė nei ta, kurią gauname iš kitų produktų, nes ji natūrali – sultyse gausu fruktozės ir gliukozės. Dar daugiau, mitybos ekspertai rekomenduoja stiklinę sulčių ryte, tam, kad pagerinti gebėjimą susikaupti, o vaikams – mokytis.

Siekiant paskatinti mūsų šalies gyventojus vaisių bei daržovių sultis vartoti kasdien buvo pradėtas socialinis projektas CIDO sulčių akademija, kurio tikslas – informuoti visuomenę apie teigiamą sulčių poveikį kūnui ir sveikatai bei paskatinti sveikiau gyventi.

Edita Gavelienė, CIDO sulčių akademijos mitybos ekspertė bei Lietuvos dietologų draugijos pirmininkė:

„Pagrindinė projekto mintis – kiekvieną rytą išgerti po stiklinę skirtingos rūšies sulčių bei atlikti pratimą, taip suteikiant organizmui dvigubą naudą bei pratinant kūną prie sveiko ir reguliariaus įpročio.”

Kiekvienos sultys veikia skirtingai

Svarbu pažymėti, kad kiekvienos sultys turi skirtingą mineralų, vitaminų, angliavandenių bei kitų vertingų maistinių medžiagų kiekį, todėl jos skirtingai veikia organizmą. Ar žinojote, kad obuolių sultys – vertingas geležies šaltinis? Jos gerina deguonies tiekimą į smegenis ir padeda lengviau susikaupti. Tuo tarpu greipfrutų sultys stiprina organizmą ir imuninę sistemą. Šį procesą užtikrina vitaminas C, kurio gausu šiose sultyse. Specialistai rekomenduoja greipfrutų sultis siekiant sulieknėti ar valantis organizmą, o štai apelsinų sultys suteikia energijos darbo dienai. Apelsinų sultys teigiamai veikia žmogaus organizmą dėl jose esančio biotino, kuris stiprina kapiliarus ir kraujagysles.

Tam, kad rezultatas būtų dar geresnis, išgėrę stiklinę sulčių nepamirškite pasimankštinti. Jūs galite sugalvoti savo pratimus arba išbandyti Cido sulčių akademijos pasiūlytus pratimus kiekvienai savaitės dienai: „Kalnų ramybė”, „Energijos trikampis”, „Drugeliai pilve”, „Žydinti rožė” ir „Lotosas rytinėje rasoje”.

Išgerdami stiklinę sulčių per pusryčius gausite ne tik skyčių, bet ir vitaminų bei natūralaus vaisių cukraus – fruktozės ir gliukozės.

Dažniausiai sultyse esantys vitaminai C, A, įvairūs B vitaminai, taip pat kaip E ir P vitaminai. Taip pat, daugiau sulčių, tokių kaip morkos ir pomidorai, sudarytos iš karotinų, kurie kūne virsta vitaminu A, o jis tuomet prisideda prie regėjimo stiprinimo. Vitaminai reikalingi tam, kad stiprintume imuninę sistemą bei kitas organizmo funkcijas.

 


Technologijos.lt

TAIP PAT SKAITYKITE