Mollers

Šokoladas sveika širdžiai

Bendras amerikiečių ir švedų tyrimas patvirtino: širdies smūgį patyrusiems ligoniams vartojant daugiau šokolado mažėja tikimybė, kad jie mirs nuo širdies ligų.

Šokolado valgant du ar tris kartus per savaitę, mirštamumo nuo širdies ligų rizika mažesnė 66 proc.,  rašoma tyrimo ataskaitoje, kurią paskelbė žurnalas „Journal of Internal Medicine”. Mokslininkai teigia, kad šis tyrimas yra pirmasis, kuriuo vertinamas šokolado vartojimo poveikis širdies smūgį patyrusių vyrų ir moterų sveikatai, praneša nutraingredients.com. Apskritai, pastaraisiais metais antioksidantų turtingo šokolado nauda pripažinta įvairiais tyrimais.

Mokslininkai tyrė 1169 diabetu nesirgusius ir pirmąjį širdies smūgį patyrusius švedus. Jie dvylika mėnesių pildė klausimyną apie šokolado vartojimą, o po to buvo stebimi aštuonerius metus.

Gauti duomenys parodė: jei šokolado vartojama kartą per mėnesį, vieną kartą per savaitę ir dukart ar dažniau per savaitę, tai atitinkamai susiję su 27, 44 ir 66 proc. mažesniu mirštamumu nuo širdies ligų. Pasak tyrėjų, apskritai šokolado vartojimas ir bendrasis mirštamumas turėjo nedidelę atvirkštinę priklausomybę.  Tyrėjai kartu pažymi, kad saldainių ir kitokių saldumynų vartojimas nesusijęs su kokiais nors mirštamumo nuo širdies ligų ar apskritai mirštamumo rizikos pakitimais.

Avevita klinika

TAIP PAT SKAITYKITE