Nobel biocare

Kava ir arbata padeda sumažinti diabeto riziką

Kavos ir arbatos mėgėjai mažiau rizikuoja susirgti antrojo tipo diabetu, rodo tyrimų duomenys.

Be to, mokslininkai mano, kad šis apsauginis efektas nepriklauso nuo kofeino, kadangi geriausias efektas buvo pasiektas vartojant kavą, kurioje mažai kofeino, pranešė BBC.

Mokslininkai išanalizavo 18 atskirų tyrimų rezultatus, kuriuose dalyvavo beveik 500 tūkst. žmonių.

Jų teigimu, ši analizė parodė, jog žmonės, kurie išgeria tris ar keturis puodelius kavos ar arbatos per dieną, penktadaliu ar dar daugiau sumažina riziką susirgti antrojo tipo diabetu. Tokia pati dozė mažai kofeino turinčios kavos per dieną šią riziką sumažina trečdaliu.

Antrojo tipo diabetas gydomas dieta ir fiziniu aktyvumu. Dažnai ši liga taip pat gydoma vaistais, o kartais ir insulinu.

Jei šie tyrimai tikrai bus patvirtinti teisingais, medikai diabeto rizikos grupei priklausantiems žmonėms galės patarti kaisti arbatinuką ir kuo daugiau mankštintis.

Avevita klinika

TAIP PAT SKAITYKITE