Šis augalas labai sustiprina lytinę galią. Liaudies medicinos žinovai pataria gerti gudobelės antpilą, vasarą valgyti šviežias uogas, o rudens bei žiemos laikotarpiu – uogienę. Be to, gudobelė normalizuoja širdies ir nervų sistemos veiklą.
Antpilas
Vienas valgomasis šaukštas sausų susmulkintų gudobelės žiedų užpilama stikline verdančio vandens ir 15 minučių pakaitinama karšto vandens vonelėje (užvirinti negalima!). Tada 45 minutes antpilas palaikomas šiltai, nukošiamas ir vartojamas po vieną stiklinę 3-4 kartus per dieną, prieš valgį.
Nuoviras
Vieną valgomąjį šaukštą gudobelės vaisių (uogų) užpilama pusantros stiklinės verdančio vandens ir 30 min. virinama ant silpnos ugnies.
Tada nuoviras atvėsinamas, nukošiamas ir vartojamas po pusę stiklinės tris kartus per dieną, prieš valgį.
Spiritinis antpilas
100 g džiovintų gudobelės žiedų užpilama vienu litru degtinės ir 10 dienų laikoma tamsioje vietoje. Tada antpilas nukošiamas, išbrinkę žiedai nuspaudžiami; vartojama po 20-30 lašų tris kartus per dieną, prieš valgį, užgeriant vandeniu.