Nobel biocare

Bulvės – ir maistas, ir vaistas

Specialistų teigimu, lietuvių mėgiamos bulvės – ne tik maistas, bet ir vaistas. Bulvėse yra kalio ir magnio, kurie atpalaiduoja įtemptus raumenis ir kraujagysles, normalizuoja padidėjusį kraujospūdį. Bulvėse esančios kalio druskos skatina skysčių pašalinimą iš organizmo.

Šiose daržovėse gausu aminorūgščių ir naudingų organizmui C, B ir PP grupės vitaminų. Bulvėse esančius baltymus žmogaus organizmas gana lengvai įsisavina, o kad jie nesuirtų, virti ar kepti bulves rekomenduojama su lupenomis.

Savaitraštyje teigiama, kad nuo seno liaudies medicina rekomenduoja vartoti žalių bulvių sultis. Jos gerai išvalo visą organizmą, tinka užkietėjus viduriams, esant skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opai, nes slopina skrandžio sulčių išsiskyrimą, gydo skrandžio uždegimą.

Kenčiant nuo aukšto kraujospūdžio, patariama valgyti su lupenomis keptas bulves.

Tarkuotų bulvių tyrė mažina temperatūrą bei gydo hemorojinius mazgus.

Sergant tuberkulioze, geriamos bulvių sultys, o bulvių sulčių kompresai padeda įgėlus uodui ar bitei.

Bulvių kaukės gaivina veido odą, pašalina nuovargio žymes.

Healthy Feed

TAIP PAT SKAITYKITE