Nobel biocare

Kas grąžina gaivų kvapą

Yra dvi neskanaus kvapo iš burnos priežastys: burnos ertmės higienos nesilaikymas ir virškinamojo trakto veiklos sutrikimai. Ir vienu, ir kitu atveju dėl prasto kvapo kaltos bakterijos.
Jei kreipsitės patarimo į stomatologą, jis tikriausiai patars jums du dalykus. Pirmiausia – įsitikinti, ar maitinatės taip, kaip reikia, t.y. laikotės subalansuotos dietos, kai organizmas gauna pakankamai baltymų ir angliavandenių, įvairiausių rūgščių ir vitaminų, esančių vaisiuose bei daržovėse. Antra – kaskart po valgio valytis dantis šepetėliu ir naudoti tarpdančių siūlą.

Yra dar vienas būdas atgauti gaivų kvapą. Kai kurios maisto rūšys gali panaikinti burnos dvoką ir nebeleisti jam atsirasti.

Petražolės

Ši žolelė geriausiai neutralizuoja burnos kvapą, taip pat ir rūkalų dvoką. Jei po ranka neradote petražolių, tiks cinamonas, mėtos, eukaliptai, rozmarinai arba kardamonai. Kad efektas būtų kuo geresnis, tas žoleles reikia kramtyti kiek įmanoma ilgiau ar užplikyti kaip arbatą. Be kita ko, jos teigiamai veikia virškinimą.

Jogurtas

Naujausiais tyrimais įrodyta, kad valgant jogurtą kasdien burnoje sumažėja vandenilio sulfido kiekis. Būtent ši medžiaga kalta, kad iš burnos nemaloniai atsiduoda. Reguliariai vartojant jogurtą nebegali daugintis kenksmingos bakterijos, galinčios sukelti dantenų uždegimus ir dėmių ant dantų emalio atsiradimą. Tačiau rinkdamiesi jogurtą įsitikinkite, kad jame yra tik natūralūs komponentai, aktyviosios jogurtinės kultūros ir jokių cukraus priedų.

Daug ląstelienos turinčios daržovės ir vaisiai

Tai kategorijai priskiriami obuoliai, morkos ir salierai. Jie skatina gausų seilių išsiskyrimą, o šios rėkina burnos ertmę ir pašalina mažiausius maisto gabalėlius, likusius ant dantų ar tarpdančiuose. Dažniausiai būtent tie gabalėliai ir sukelia nemalonų kvapą.

Kramtomoji guma

Ji bjauraus kvapo nepanaikins, bet prislopins. Dar vienas jos pranašumas – kad skatina seilių išsiskyrimą. Tik atminkite, jog gumos negalima kramtyti tuščius skrandžiu, ilgiau kaip penkiolika minučių ir ji turi būti becukrė.

Daug vitamino C turintis maistas

Uogos, citrusiniai vaisiai, arbūzai ir kitoks maistas, turintis daug vitamino C, burnos ertmėje sudaro terpę, kurioje negali dauginti bakterijos. Reguliariai vartojamas, vitaminas C labai svarbus sveikoms dantenoms. Tačiau vitamino organizmas turi gauti kartu su natūraliais produktais, o ne iš maisto papildų, kadangi jie gali sukelti virškinimo sistemos sutrikimų.

TAIP PAT SKAITYKITE