REXSAN

Žuvies taukai gali sumažinti demencijos riziką

Daugiau vartojant riebios žuvies rizika susirgti demencija gali sumažėti maždaug penktadaliu, rodo naujas trijuose žemynuose atliktas tyrimas.
Pasinaudoję beveik 15 tūkstančių vyresniojo amžiaus žmonių duomenimis, mokslininkai daro išvadą, kad kuo daugiau suvartojama žuvies, tuo didesnė nauda. Tyrimo ataskaitą paskelbė žurnalas „American Journal of Clinical Nutrition”.
Prieš dvejis metus šiame žurnale paskelbti du tyrimai buvo padarę išvadą, kad nuolatinis omega-3 polinesočiųjų riebiųjų rūgščių turtingo maisto vartojimas apsaugo nuo senatvinių virškinimo sutrikimų, praneša nutraingredients.com.
Pastarasis tyrimas apėmė septynias valstybes, kuriose vyrauja nedideles ir vidutines pajamas gaunantys gyventojai. Mokslininkai kartu padarė išvadą, kad mėsos vartojimas demencijos riziką padidina. 
Demencija arba įgyta silpnaprotystė yra būklė, ištinkanti normalios psichikos žmogų ir sukelianti intelekto susilpnėjimą: atminties, orientacijos bei suvokimo sutrikimus. Tai nėra konkreti liga, o tik simptomų, pasireiškiančių, kai pažeidžiamos ir žūva smegenų ląstelės, visuma. Demencija serga  apie 5 proc. vyresnių nei 65 metai ir daugiau nei 20 proc. vyresnių nei 80 metų asmenų.
Alzhaimerio liga yra dažniausia demencijos forma. Ja serga kas trečias vyresnis nei devyniasdešimties metų amžiaus žmogus.


Savigydos pramonės asociacija

TAIP PAT SKAITYKITE