Liepos 2d. Ketvirtadienis

Žuvies ledai – išeitis storuliams

Peržiūrų skaičius: 21868
Žuvies ledai – išeitis storuliams

Pastaruoju metu žmonės vis labiau rūpinasi savo figūra. Reikia pasakyti, kad daugeliu atveju jų susirūpinimas pagrįstas. Kovodami su kūno riebalų pertekliumi, storuliai pasirengę kentėti ir atsisakyti pamėgtų delikatesų. Bet kuris prisiekęs dietomanas, sergantis paranoja dėl kiekvienos nereikalingos kalorijos, nušiurpsta išgirdęs žodį "ledai". Tačiau dabar situacija žada keistis, ir šiuo saldžiu delikatesu galės lepintis net patys uoliausi kalorijų skaičiuotojai.

Tokią metamorfozę ledams suteiks žuvis, gyvenanti šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje. Jos sudėtyje yra ypatingo baltymo, kurį naudojant bus galima žymiai sumažinti produkto kaloringumą. Kai kurie ledų gamintojai jau kreipėsi į Maisto institutą norėdami gauti leidimą savo produkcijoje naudoti žuvies ekstraktus.

Manoma, kad gautas baltymas bus naudojamas gaminant ne tik ledus, bet ir šerbetą. Smaližiai, kovojantys su savo pražūtinga aistra, gali pasidžiaugti: vos po dvejų metų jie turės galimybę valgyti ledus iki soties ir nestorėti.

Ir nors kalbama apie kritikuojamo genetiškai modifikuoto baltymo naudojimą, jis, kaip tvirtina kūrėjai, bus visiškai nekenksmingas.  Genų inžinerijos priešininkai vis dėlto suabejojo tokia perspektyva ir jau ruošiasi stoti į kovą prieš naujuosius žuvies ledus. Dietologai taip pat abejoja, kad naujasis saldėsis nepavojingas sveikatai.

"Kai tau sako, kad gali valgyti kiek nori, tai kvepia apsirijimu", – sako Nacionalinės kardiologų draugijos atstovė Džein London.

Beje, kaip pažymi teisingos mitybos ideologai, ledai be riebalų jau išrasti – tai vadinamieji vaisiniai ledai.

"Reikia gerbti žmonių, kurie jau seniai dievina ledus ir nenori jų keisti į nieką kita, pasirinkimą", – sako inovacinės gamybos šeimininkas.

Ledų gamintojai, kurie rengiasi pavaišinti visus naujuoju skanėstu, pareiškė, kad daugeliui žmonių svarbu valgyti mažai kaloringus saldumynus, kurie savo skoniu prilygsta tikriesiems. Kaip tvirtina gamintojai, toks ir žada būti naujasis žuvies ir grietinėlės delikatesas.

Ledai praras maždaug pusę riebalų lyginant su tradicine receptūra, o kaloringumas – trečdaliu mažesnis.

Žymės: žuvies ledai , žuvys , ledai , mityba
Krūties vėžį įveikia Viduržemio regiono dieta

Krūties vėžį įveikia Viduržemio regiono dieta

Viduržemio jūros regiono dietos besilaikančioms ir menopauzę išgyvenančioms moterims tikimybė susirgti krūties vėžiu yra mažesnė. Mokslininkai beveik dešimtmetį stebėjo 14800 graikių, kurioms per tyrimo laikotarpį buvo diagnozuota 240 krūties...


Antioksidantai mūsų gyvenime

Antioksidantai mūsų gyvenime

Visos mūsų organizmo ląstelės yra kraujo, limfos ir tarpląstelinių skysčių terpėje ir iš šių skysčių pasisavina maistingąsias medžiagas. Visi kūno skysčiai palaiko stabilų pH lygį, kuris labai svarbus organizmui. Skysčių pH (potentia hydrogeni)...


Ir maitina, ir gydo

Ir maitina, ir gydo

Ne veltui bulvės vadinamos antrąja duona – šios daržovės turi visų būtinų organizmui maistinių medžiagų ir vitaminų. Išvesta daugybė bulvių rūšių, todėl šakniagumbių sudėtis skiriasi. Tačiau apie 75–80 proc. šviežio gumbo sudaro...


Daržovių karalienė

Daržovių karalienė

Vitaminų gausumu morkos pranoksta ne tik visas daržoves, bet ir pieno bei mėsos produktus. O japonų mokslininkai įrodė, kad morkos, svogūnai, kopūstai, baklažanai ir net paprastos varnalėšos turi medžiagų, stabdančių piktybinių navikų susidarymą....


Ateities kulinarijai - maisto spausdintuvas

Ateities kulinarijai - maisto spausdintuvas

Dabar kiekvienas galės tapti puikiu kulinaru ir netgi įvaldys molekulinę virtuvę. Masačiūsetso technologijos instituto mokslininkai Marcelo Coelho ir Amitas Zoranas sukūrė skaitmeninį maisto spausdintuvą, kuriuo galima pasigaminti kokybiškų...


Kokie produktai ypatingai netinka imuninei sistemai

Kokie produktai ypatingai netinka imuninei sistemai

Dažnai valgydami susimąstome tik apie skonį, kurį jaučiame valgydami ir sotumo jausmą, ateinantį pavalgius. Viso pasaulio medikai vieningai teigia, kad turėtume atidžiau rinktis, ką dedame į burną – ligos jaunėja, jų daugėja, o mūsų mitybos...


Mitybos specialistė: lieknėti nuo pirmadienio – klaidinga nuostata

Mitybos specialistė: lieknėti nuo pirmadienio – klaidinga nuostata

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, net apie 80 proc. suaugusių žmonių bent kartą yra išbandę kokią nors dietą. Dietologų teigimu, daugiau nei du trečdaliai lieka nepatenkinti rezultatais ir gana greitai grįžta prie ankstesnių...


Diabetas: vieni riebalai jį sukelia, kiti nuo jo apsaugo

Diabetas: vieni riebalai jį sukelia, kiti nuo jo apsaugo

Aplink šlaunis ir sėdmenis besikaupiantys riebalai padeda apsisaugoti nuo diabeto, nustatė JAV mokslininkai. Seniai žinoma, kad antrojo tipo diabetas susijęs su nutukimu, konkrečiai - su riebalų sluoksniu pilvo srityje. Tačiau Joslino Diabeto...


Trumpalaikis badavimas – naudingas?

Trumpalaikis badavimas – naudingas?

Amerikiečių mokslininkai tvirtina, kad neilgai trunkantis badavimas ne kenkia, kaip buvo manoma anksčiau, o teigiamai veikia žmogaus organizmą. Neilgai trunkančiu badavimu jie įvardijo tai, kai žmogus badauja vieną dieną per mėnesį. Mokslininkai...


Kada maisto produktą būtina mesti lauk iš šaldytuvo?

Kada maisto produktą būtina mesti lauk iš šaldytuvo?

Maisto produkto galiojimo data šiandien ant etiketės rašoma gana aiškiai, tačiau ne paslaptis, kad maistas mūsų šaldytuvuose užsiguli kur kas ilgiau nei rekomenduoja gamintojas. Apžiūrėję ir apuostę "pagyvenusią" dešrelę neretai ryžtamės...


Uždraudė gimtadienio tortus

Uždraudė gimtadienio tortus

D. Britanijos vaikų lopšeliai, palaikantys naują sveiko maisto iniciatyvą, vaikams uždraudė saldžius gimtadienio tortus. "Ikimokyklinio maisto projektas", kurį parengė Česterio universiteto (Didžioji Britanija) mokslininkai, vaikų...


Nesusirkime per šventes

Nesusirkime per šventes

Švenčių dienomis, kai gaminama daug maisto ir jis ilgai vartojamas, turėtume būti atidesni maisto saugumui ir kokybei. Per šventes beveik visada padaugėja apsinuodijimų greitai gendančiais maisto produktais, ypač ilgai kambario temperatūroje...


Vitamininga žaluma

Vitamininga žaluma

Pavasarį visoms labiausiai stinga natūralių vitaminų – akys tik ir ieško šviežių žalumynų. Daugelis pirmųjų lapelių itin maistingi, jie kaipmat papildys senkančias organizmo vitaminų atsargas. Žalią lapinių augalų spalvą lemia pigmentas...


Ekologiškų produktų grupė

Ekologiškų produktų grupė

1993m. įkurta šaldytų kulinarinių pusgaminių gamintoja UAB "Liūtukas" ir Ko per trumpą laiką tapo viena didižiausių ir moderniausių Lietuvoje. Įmonės sėkmę garantuoja vartotojų bei ekspertų pripažinta produkcija, novatoriškumas ir...


Burokėlių sultys suteikia energijos

Burokėlių sultys suteikia energijos

Geriant burokėlių sultis, didėja žmonių ištvermingumas ir tai gali padėti treniruotis iki 16 procentų ilgiau, parodė Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas. Ekseterio universiteto mokslininkai nustatė, kad burokėliuose esantis nitratas mažina...


Arbata saugo nuo antsvorio

Arbata saugo nuo antsvorio

Arbatos gėrimas gali apsaugoti nuo papildomo svorio priaugamo valgant netinkamą maistą. Mokslininkai ištyrė, kad reguliarus arbatos vartojimas taip pat sumažina daromą žalą kraujui ir blogiesiems riebalams, galintiems išprovokuoti dviejų rūšių...


Guodos pastebėjimai. Gyvenimas per trumpas gerti eilinę arbatą

Guodos pastebėjimai. Gyvenimas per trumpas gerti eilinę arbatą

Gyvenimas per trumpas gerti eilinę arbatą – sako simpatinga senutė iš Keiko japoniškos ekologiškos arbatos plakato. Kol žiūri į plakatą, abejonių nekyla, kad ji teisi. Bet kai tik nusisuki, kyla masė klausimų: O kodėl ją gerti apskritai, tą...


Graikų šventinis desertas – baklava

Graikų šventinis desertas – baklava

Į kalėdinės mugės pristatymą pakvietusios Vilniaus tarptautinės moterų organizacijos narės parodė, kaip jų gimtinėse ruošiamasi Kalėdoms. Nelaukite paskutinės minutės ir jūs. Graikijoje Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be baklavos –...


Siaubas: aliejų maistui kinai gamino iš atliekų

Siaubas: aliejų maistui kinai gamino iš atliekų

Kinijos valdžia sulaikė 32 žmones, kurie gamino ir pardavinėjo tonas maistinio aliejaus, išgauto iš atliekų. Apie tai pranešė šalies Viešojo saugumo ministerija. Policija konfiskavo daugiau negu 100 tonų aliejaus, kuriam pagaminti naudotas...


Apie sausainius nekalėdinius

Apie sausainius nekalėdinius

Su kalėdiniais sausainiais viskas gerai – į juos tiek sudedama šventės laukimo, kad tampa nelabai svarbu, iš ko jie pagaminti, kiek ir ko vengtino jie savyje turi. Juolab, kad ir skirti jie šventėms, o ne kasdienai. Noriu pakalbėti apie...


Ar Pica Gali Tapti Sveikos Mitybos Valgis?

Ar Pica Gali Tapti Sveikos Mitybos Valgis?

Pagal tai kaip dažnai žmonės valgo picą, jūs pamanytumėte, kad ji jau dabar laikoma sveiku maistu, tačiau, kad ir kaip jūs būsite nustebinti, pica - nėra geriausias maisto pasirinkimas. Pica atsiduria po dideliu "greito maisto"...


Valgydami – negerkite jokių skysčių

Valgydami – negerkite jokių skysčių

Valgydami negerkite vandens, kavos, arbatos ar kitų skysčių. Šios taisyklės būtina laikytis. Gyvūnai ėsdami vandens nelaka, todėl pavyzdį imkime iš gamtos. Sakoma, jog valgio metu išgertas skystis skatina skrandžio sulčių sekreciją ir todėl...


Liga, kai nieko neskauda

Liga, kai nieko neskauda

Greitas maistas nepakeis mamos barščių Nutukimas vargina ypatingai Anglijos, Vokietijos, Ispanijos gyventojus. Ši problema, anot gydytojos, itin aktuali jau ir mūsų šalyje. Nutukėlių sąraše tarp 194 pasaulio šalių Lietuva yra 79 vietoje. 46 proc....


Daržovių skonis vis labiau vienodės

Daržovių skonis vis labiau vienodės

Tiek atvežtinės, tiek lietuviškos daržovės pramoniniu būdu auginamos tomis pačiomis technologijomis, visgi mūsiškės vis dar maistingesnės. Pasak Sodininkystės ir daržininkystės instituto Daržo augalų selekcijos sektoriaus vedėjos dr. Rasos...


6 būdai padedantys kovoti su vidurių užkietėjimu

6 būdai padedantys kovoti su vidurių užkietėjimu

Turbūt kiekvienas yra bent kartą susiduręs su vidurių užkietėjimu. Stanginimasis, nepilno išsituštinimo jausmas, skausmas tuštinantis ir, žinoma, nuolatinis diskomforto jausmas, trukdantis produktyviam kasdieniam darbui. Kad ir kokia problema tai...


Ką sveikiau gerti: kavą ar arbatą?

Ką sveikiau gerti: kavą ar arbatą?

Kava ir arbata – patys populiariausi gėrimai. Kasdien yra suvartojami įspūdingi kiekiai įvarių rūšių kavos bei arbatos. Ir vienas, ir kitas gėrimas turi daug gerbėjų. Reikia pabrėžti, jog abu šie gėrimai yra ne tik puikaus skonio, bet ir...


Avižų košė – ta pati ir kitokia (I dalis)

Avižų košė – ta pati ir kitokia (I dalis)

Nors avižų košė yra geriausi pusryčiai bet kuriuo metų laiku, ją prisiminti dabar – pats laikas. Kad ir kaip miesto žmogus būtų nutolęs nuo gamtos ir apsimestų jai nepaveikus, jos svyravimus, sezonų kaitą jaučiame visi. Net jei mums atrodo,...


Berniukas, alergiškas beveik bet kokiam maistui

Berniukas, alergiškas beveik bet kokiam maistui

Didžiojoje Britanijoje gyvenantis dvylikametis Tylor Savage neturi galimybės pasiteirauti, kas bus pietums. Tai bus vištiena arba tunas su morkomis ir bulvėmis ir galbūt truputis vynuogių ar obuolys. Tai - vienintelės maisto rūšys, kurioms jis...


Tyrimas: ekologiškus produktus renkasi 42 proc. Lietuvos šeimų

Tyrimas: ekologiškus produktus renkasi 42 proc. Lietuvos šeimų

Naujausio tyrimo duomenimis, ekologišką produkciją perka ir vartoja 42 proc. Lietuvoje gyvenančių šeimų. Dažniausiai ekologiškus produktus perka 30 - 49 metų žmonės, gaunantys didesnes pajamas, gyvenantys didžiuosiuose šalies miestuose ir...


Spraginti kukurūzai – sveikas užkandis

Spraginti kukurūzai – sveikas užkandis

Spraginti kukurūzai, pasak mokslininkų, yra sveikas užkandis. Dažniausia kino teatre valgomi spragėsiai – puikus antioksidantų ir celiuliozės šaltinis. Amerikiečių mokslininkai atliko tyrimus ir nustatė, kad spraginti kukurūzai kartu su kai...


lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9