Lapkričio 26d. Ketvirtadienis

TOP 10: sveikiausios pasaulio virtuvės

Peržiūrų skaičius: 23408
TOP 10: sveikiausios pasaulio virtuvės

Kurios šalies virtuvė yra sveikiausia? Sužinokime sveikiausių pasaulio virtuvių dešimtuką!

Japonija

Pirmoje vietoje atsidūrė Japonija, kur su nutukimo problema susiduria 1,5proc. gyventojų, o vidutinė gyvenimo trukmė yra 82 metai. Dumbliai, šviežios jūros gėrybės, daržovės, soja – štai kas yra sveikos mitybos pagrindas Japonijoje. Dar vienas svarbus momentas – japonai nepersivalgo, jie palieka pietų stalą jaustdami lengvą alkį.

Singapūras

Singapūras atsidūrė 2-oje vietoje. Vidutinė gyvenimo trukmė taip pat yra 82 metai ir apkūnių žmonių Singapūre yra labai nedaug – 1,8 proc.. Trys vietinės Singapūro virtuvės banginiai – ryžiai, daržovės ir žuvis. Singapūro gyventojai beveik nevalgo mėsos, o vietoj saldumynų valgo tropinius vaisius ir lengvus desertus, pagamintus iš jų.

Kinija

Du trečdaliai Kinijos virtuvės, tai: daržovės, vaisiai, ankštiniai, grūdai ir įvairios prieskoninės žolelės bei prieskoniai. Jeigu kinai taip stipriai nemėgtų gerai apskrudintų produktų, jų gyvenimo trukmė būtų didesnė nei 73 metai, o viršsvorio turinčių žmonių būtų mažiau nei 1,8 proc.

Švedija

Šioje šalyje žmonės gyvena gan ilgai – iki 81 metų, o apkūnių Švedijos gyventojų yra apie 11 proc.. Tokie geri rodikliai – tai ne kas kita, o pieno produktų, žuvies ir uogų vartojimo rezultatas. Žuvis labai sveika širdžiai, o uogos – gerai žinomas antioksidantas. Suderinus viską su žiemos sportu gaunasi puikus gyvenimo būdas.

Prancūzija

Matyti Prancūziją 5-oje vietoje, švelniai sakant, keista. Nepaisant gyventojų neabejingumo mėsai ir kepiniams, sūriams ir šokoladui, vidutinė prancūzo gyvenimo trukmė yra 81 metai, o nutukusių žmonių yra labai mažai – 6,6 proc.

Italija

Italija tikrai negali būti neįtraukta į sveikiausių virtuvių sąrašą ir ji yra 6-oje vietoje. Juk kiekvienas žino, kad, išskyrus makaronų ir mėsos, italai gerai nusimano daržovių, jūros gėrybių patiekaluose ir alyvuogių aliejuje. Dėl minėtų priežasčių gaunasi gražūs rodikliai: vidutinė italo gyvenimo trukmė – 80 metų, o "persivalgiusių" gyventojų – 13proc..

Ispanija

Ispanijoje garbinamas alyvuogių aliejus, jūros gėrybės, daržovės ir vaisiai. Ispanai ne itin mėgsta keptą maistą, jie labiau mėgsta troškintą. Dėka to ispanai gyvena vidutiniškai 80 metų ir apkūnių žmonių jų yra apie 16 proc.

Pietų Korėja (Korėjos respublika)

Pietų Korėjos virtuvė yra populiari dėl to, kad joje yra mažai riebalų. Pagrindiniai patiekalai – lakštiniai, žuvis, daržovės. Na, o mėsos korėjietis suvalgo 5 kart mažiau nei amerikos pilietis.

Izraelis

Izraelio gyventojai gyvena apie 81 metus, apkūnių daug – 24 proc.. Šalies virtuvės pagrindas - ankštiniai ir daržovės su alyvuogių aliejumi. Patys gyventojai savo maistą laiko sveiku ir naudingo todėl, kad jis, anot izraeliečių, yra košerinis.

Graikija

Paskutinė Top-10 pasaulio virtuvių sąraše yra Graikija, jos virtuvė – tai daržovės, ankštiniai, lengvieji sūriai. Nepaisant to, kad viršsvorio turi maždaug ketvirtadalis graikų, vidutinė jų gyvenimo trukmė yra 80 metų.

Asvyras.lt

Kopūstas sutrikusiai nervų sistemai gydyti

Kopūstas sutrikusiai nervų sistemai gydyti

Jau graikai ir romėnai žinojo 3-10 kopūstų rūšių. Dabar jų yra šimtai. Kopūstuose gana daug ląstelienos, kuri teigiamai veikia motorines žarnyno funkcijas ir mikroflorą. Juose praktiškai yra visų vitaminų, tarp jų ir vitamino U (metilmetionino),...


Duona – sveikos mitybos pagrindas

Duona – sveikos mitybos pagrindas

Sveikos mitybos piramidės pamatą sudaro grūdiniai produktai, tarp jų - duona. Dauguma besilaikančių dietos duoną stengiasi išbraukti iš savo raciono, tačiau to daryti nederėtų. Mitybos specialistų nuomone, visuomenė turi grįžti prie subalansuotos...


Kodėl prie žuvies patiekalų tinka tik baltas vynas?

Kodėl prie žuvies patiekalų tinka tik baltas vynas?

Japonų mokslininkai maisto ir vyno derinimo taisyklėms rado mokslinį paaiškinimą. Takayuki Tamura kartu su kolegomis iš Mercian korporacijos produktų tyrimo laboratorijos nusprendė išsiaiškinti, ar nykščio taisyklė, kad žuvies patiekalai ir...


Iki šiol naudotos kalorijų lentelės, manoma, neteisingos

Iki šiol naudotos kalorijų lentelės, manoma, neteisingos

18 metų dietų sudarymui ir sveikos mitybos pagrindams aiškinti naudojama būtina paros kalorijų norma gali būti pakeista, skelbia specialistai. Kalorijų norma gali būti padidinta 16 proc. Šiuo metu moterims rekomenduojama per parą suvartoti 2...


Nitratai: ar tikrai nereikia bijoti paraudusio imbiero?

Nitratai: ar tikrai nereikia bijoti paraudusio imbiero?

Nitratai, dar neseniai buvę žmogaus sveiko gyvenimo priešais, Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą netikėtai virto nekenksmingais. Taip nutiko todėl, kad senuosius sovietinius GOST standartus, kurie reglamentavo nitratų kiekius produktuose, pakeitė...


Kaip susivaldyti neužkandžiavus naktimis

Kaip susivaldyti neužkandžiavus naktimis

Kas verčia žmogų, besirūpinantį savo figūra ir visą dieną besilaikantį dietos, artėjant nakčiai staiga prarasti visą valią ir pulti prie šaldytuvo? Jei nesulaikomas noras pavalgyti vakare arba naktį - jūsų silpnybė, galbūt šie patarimai padės...


Mityba: visa tiesa apie pieną

Mityba: visa tiesa apie pieną

Pagrindiniai sveikos mitybos principai - saikingumas ir įvairovė - skelbia: sveikas maitinimasis toli gražu nėra nuobodus! Juk pusryčiams suvalgę mėsos su daržovėmis, o pietų metu pasisotinę kepta žuvimi, tikrai nesijausite nuskriausti. Didieji...


Aromatai sužadina ir stimuliuoja virškinimą

Aromatai sužadina ir stimuliuoja virškinimą

Pasirodo, skonio ir kvapo receptoriai yra ne tik nosyje ir liežuvio paviršiuje, bet ir virškinimo sistemos gleivėse. Tai atrado Miuncheno Ludwig Maximilian (LMU) ir Miuncheno technologinio (TUM) universitetų tyrėjai, stebėdmi pelės ir žmogaus...


Burokėlių sultys didina ištvermingumą

Burokėlių sultys didina ištvermingumą

Ekseterio universiteto mokslininkai nustatė, kad burokėliuose esantis nitratas mažina deguonies įsisavinimą, o tai palengvina mankštinimąsi. Nedidelio tyrimo ataskaitoje žurnale "Journal of Applied Physiology" teigiama, kad dėl burokėlių...


Įvairiais priedais „paskanintas“ maistas gali tapti narkotiku

Įvairiais priedais „paskanintas“ maistas gali tapti narkotiku

Dažniausiai žmonės mėgsta tą maistą, kuris jiems yra skanus, bet ar jis gali tapti per daug skanus? Pasak mitybos specialistų, pastaruoju metu visuomenę vis labiau užvaldo vadinamasis „penktasis skonis“. Gamintojai įvairiais maisto...


Maisto produktų etiketės bus išsamesnės ir aiškesnės

Maisto produktų etiketės bus išsamesnės ir aiškesnės

Maisto produktų pakuotėse bus privalu nurodyti riebalų, sočiųjų riebalų, angliavandenių, baltymų, cukraus bei druskos kiekį. Trečiadienį Europos Parlamentas patvirtino kompromisinį teisės aktą šiuo klausimu (606 balsai už, 46 prieš, 26 susilaikė)....


Daržovių dieta: ir sveika, ir skanu

Daržovių dieta: ir sveika, ir skanu

Pusryčiams – obuolių pudingas, pietums – daržovių salotos, vakarienei – šviežių morkų sultys. Argi nemaistinga? Sakoma, kad daržoves valgyti sveika, pietų lėkštėje jos turi užimti daug didesnę dalį nei kepsnys ir bulvės ar...


Alus – vyrų priešas!

Alus – vyrų priešas!

Britai garsėja alaus barais ir tamsiuoju alumi, o lietuviai mielai kelia bokalą po sunkios darbo dienos ar per šventes. Tačiau nors daugelis ir laiko alų visiškai nekaltu gėrimu, jis gali stipriai pakirsti sveikatą. "Alus gerti sveika"?...


Pasislėpę maisto priedai: krevetės

Pasislėpę maisto priedai: krevetės

Pagal ES ir Lietuvos teisės aktus (2000/13/EB; HN 119 ir kt.) ant maisto produktų pakuočių nereikia žymėti priedų, kurie galutiniame produkte neatlieka jokios funkcijos. Ši nuostata suprantama, tačiau reiktų žinoti, jog pavieniais atvejais kai...


Nejuokaukite su nitratais!

Nejuokaukite su nitratais!

Pavasarį visuomet iškyla dilema – ar kūdikį maitinti "senojo" sezono daržovėmis, užaugintomis ekologiškai, ar įsigytomis iš patikimų rankų, ar pirkti šviežias. Patariame neskubėti siūlyti vaikui šiltnamiuose išaugintų daržovių, nes...


"Nestlé" imasi spręsti mitybos problemas

"Nestlé" imasi spręsti mitybos problemas

Bendrovė "Nestlé" paskelbė apie tris pradedamas iniciatyvas, kuriomis sieks sukurti naujus partnerystės ryšius su vyriausybėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir smulkiojo verslo atstovais. Pradedamos bendrovės iniciatyvos...


Restoranų lankytojai: norime žinoti, ką valgome

Restoranų lankytojai: norime žinoti, ką valgome

Restoranų ir kavinių lankytojai tampa reiklesni – devyni iš dešimties žmonių, valgančių viešojo maitinimo įstaigose, pageidautų gauti daugiau informacijos apie maistą, kurį užsisako. Tai parodė "Unilever Food Solutions" iniciatyva...


Atsakymas į Vincento Sako pateiktą informaciją straipsnyje

Atsakymas į Vincento Sako pateiktą informaciją straipsnyje

Renata Grikšelytė, "Danone" ryšių su visuomene atstovė Lietuvoje portalo redakcijai atsiuntė oficialų atsakymą į Vincento Sako pamąstymus ir kritiką apie "Danone" produktą "Activia". Siekdami nuomonių objektyvumo, šią...


Ką valgyti, kad lavėtų atmintis?

Ką valgyti, kad lavėtų atmintis?

Tinkama mityba padeda ne tik nepriaugti svorio, apsisaugoti nuo širdies ar kraujagyslių ligų, tačiau ir lavinti atmintį. Tereikia žinoti 9 maisto produktus ir gėrimus. Kaip praneša portalas CookingLight.com, nėra jokio gydymo, kuris įveiktų...


Norite sulieknėti? Dažniau valgykite žuvį

Norite sulieknėti? Dažniau valgykite žuvį

Žmonėms, besirūpinantiems sveika mityba ar bandantiems atsikratyti nereikalingo viršsvorio, specialistai pataria valgyti daug žuvies produktų, kadangi žuvis ir jūros gėrybės – svarbus baltymų šaltinis. Žuvį žmogaus organizmas įsisavina...


Bus reikalaujama papildomai ženklinti daug kofeino turinčius produktus

Bus reikalaujama papildomai ženklinti daug kofeino turinčius produktus

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys pasirašė įsakymą, kuriuo įvedamas reikalavimas papildomai ženklinti daug kofeino turinčius maisto produktus, jautriems vartotojams pateikiant rekomendaciją jų atsisakyti. Ministro įsakymu pakeista...


Ridikėlis radikulitui gydyti

Ridikėlis radikulitui gydyti

Senovės Graikijoje ridikėliai buvo ypač vertinami. Žymus to meto gydytojas Dioskoridas patardavo vartoti ridikėlius virškinimui gerinti, regėjimui stiprinti, kosuliui sušvelninti ir nuraminti. Ridikėliuose yra daug vitaminų B1 ir B2, C, karotino,...


Mitybos specialistė: lieknėti nuo pirmadienio – klaidinga nuostata

Mitybos specialistė: lieknėti nuo pirmadienio – klaidinga nuostata

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, net apie 80 proc. suaugusių žmonių bent kartą yra išbandę kokią nors dietą. Dietologų teigimu, daugiau nei du trečdaliai lieka nepatenkinti rezultatais ir gana greitai grįžta prie ankstesnių...


Gydytoja Jelena Tulčina: „Žvyneline serga net vaikai, tačiau nesutinku, kad tai – nuosprendis visam gyvenimui“

Gydytoja Jelena Tulčina: „Žvyneline serga net vaikai, tačiau nesutinku, kad tai – nuosprendis visam gyvenimui“

Pasaulyje yra daugiau, nei 170 milijonų žmonių, kenčiančių nuo žvynelinės. Net apie 120 tūkstančių gyvena Lietuvoje. Gydytoja Jelena Tulčina sako, kad liga jaunėja. „Jauniausiam mano pacientui buvo vos metukai. Tėvams dermatologai liepia...


Atnaujintas maisto produktų su GMO sąrašas

Atnaujintas maisto produktų su GMO sąrašas

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) vykdo genetiškai modifikuotų maisto produktų (GMO) kontrolę. Įvertinus riziką, iš trečiųjų šalių importuojamų sojų, kukurūzų, rapsų, medvilnės, ryžių, bulvių produktų mėginiai yra tiriami dėl...


Kaip veikia organizmą įvairių rūšių geriamasis vanduo?

Kaip veikia organizmą įvairių rūšių geriamasis vanduo?

Atkeliavę į prekybos vietą išvystame lentynas, nukrautas įvairių tipų geriamaisiais vandenimis. Žvalgomės į butelių spalvas, skirtingų gamintojų pavadinimus ir rūšys. Tačiau ar mokame rinktis? Ar žinome, koks vanduo yra tinkamiausias būtent mūsų...


Varškė irgi gydo

Varškė irgi gydo

Varškė organizme neleidžia kauptis riebalams. Varškės patariama valgyti sergantiesiems kepenų ligomis. Šis produktas turi medžiagų, kurios neleidžia organizmui kaupti riebalų, alkoholio ir kitų kepenims bei kasai kenkiančių "priedų"....


Norite numesti svorį? Valgykite pusryčius!

Norite numesti svorį? Valgykite pusryčius!

Norite sumažinti antsvorį? Pasirodo, jūsų mama buvo teisi: valgykite pusryčius. Minesotos Universiteto (JAV) mokslininkai 5 metų laikotarpiu tyrė daugiau nei 2000 paauglių, ir nustatė, jog tie, kurie reguliariai nevalgydavo rytais, svėrė apie...


Nutukimo epidemiją stabdys naujas vaistas

Nutukimo epidemiją stabdys naujas vaistas

"Atsikratykite 9,45 kilogramų per 6 mėnesius!" - nors tai skamba kaip eilinės "stebuklingos" priemonės nuo nutukimo reklama, būtent tokiu poveikiu pasižymi naujas vaistas, atskleidė Danijos mokslininkų tyrimas. Kopenhagos...


Tinkamai paruoštos rudens gėrybės - stipriam imunitetui

Tinkamai paruoštos rudens gėrybės - stipriam imunitetui

Permainingi ir vis labiau vėstantys orai neretai lemia įvairius susirgimus. Tam, kad jų būtų kuo mažiau, verta pasirūpinti stipriu imunitetu. Bene vienas paprasčiausių būdų tai padaryti – rudens gėrybės iš daržo. Kuo jos tokios naudingos...

lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9