Spalio 21d. Sekmadienis

Sveikata ir vanduo

2012 Birželio 11d.
Peržiūrų skaičius: 43384
Sveikata ir vanduo

Atšilus orams žmogui reikia vis daugiau vandens. Vandens svarbos mūsų organizmui nuneigti neįmanoma - tai pagrindinė žmogaus kūno sudedamoji dalis. Organizme vanduo dalyvauja gausybėje procesų: medžiagų apykaitos, fermentų, hormonų gamybos. Vanduo perneša iš ląstelės į ląstelę gyvybiškai reikalingas medžiagas, pašalina medžiagų apykaitos procese susidariusias atliekas. Neabejotina, kad vanduo, jo kokybė yra labai svarbūs mūsų organizmui ir jo sveikatai.

Dažnai kyla klausimas, kokį vandenį vartoti? Pasirinkimas rinkoje yra platus. Vieni geria paprastą vandentiekio, kiti įvairioje taroje išpilstytą, mineralinį, treti išvalytą įvairiais valymo filtrais. Dar kiti, užšaldę ir atitirpinę, pasigamina tirpsmo vandenį. Kiti jį pagerina įdėję koralų miltelių. Ką bepasirinktume tai yra sveikintina, nes svarbiausia yra vanduo. Koks vanduo mūsų organizmui geriausias? Atsakymas paprastas. Tas, kurio savybės artimiausios mūsų organizmui. Toks vanduo yra jonizuotas šarminis vanduo.

Pasaulyje jonizuoto vandens nauda žmogaus organizmui pradėta tirti prieš kelis dešimtmečius. Čia neginčijamas lyderis yra Japonija. Šioje šalyje po dešimties metų tyrimo, jau  1966 metais Sveikatos ministerija patvirtino vandens jonizatorių kaip medicininį sveikatos gerinimo prietaisą. 1970 metais vandens jonizatoriai pradėti naudoti Pietų Korėjoje, o vėliau patvirtinti kaip medicininiai prietaisai. Dabartiniu metu Japonija, Pietų Korėja, Taivanis, JAV yra lyderiai šioje pagrindiniai vandens jonizatorių gamintojai, kurie parduodami visame pasaulyje. Tai yra puikus mokslo ir verslo bendradarbiavimo pavizdys.

Japonijos mokslininkai, H. Hayashi iš Vandens instituto ir M. Kawamura iš Kyowos medicinos klinikos pateikė pirmuosius mokslinius tyrimus apie  įvairialypį teigiamą šarminio vandens poveikį, kurie tęsiasi nuo 1985m. Šiai dienai daugėlio šalių mokslininkai: Dr.Water Irlacher, Dr. Karl H. Asenbaum (Vokietija), Dr.Sang Wang, Dr.Robert Yuang (JAV) apie tai rašo savo staripsniuose ir išleistose knygose.

Jonizuotas šarminis vanduo pasižymi išskirtinėmis savybėmis, iš kurių svarbiausios:

1. Jonizuoto šarminio vandens šarmingumas (pH = 8,5 - 9,5) yra kur kas didesnis nei vandentiekio vandens (pH = 7,4). Tai stabdo organizmo rūgštėjimą ir padeda išvengti su tuo susijusių susirgimų.

  1. Natūralus antioksidantas. Žmogaus kraujo oksidacinis-redukcinis potencialas yra apie -50mV. Vandentiekio vandens ORP= +150...+200 mV). Jonizuoto šarminio vandens ORP yra taip pat neigiamas, apie -200 mV. Neigiama ORP reikšmė nusako, kad šarminiame vandenyje yra laisvų elektronų. Ši savybė labai efektyviai pasireiškia neutralizuojant ypač žalingą laisvųjų radikalų poveikį. Geriant šarminį vandenį, organizmas gauna papildomą laisvųjų elektronų kiekį, kuriuos prisijungia laisvieji radikalai. Dėka šių šarminio vandens antioksidantinių savybių yra apsaugomos sveikosios ląstelės, stiprinama organizmo imuninė sistema
  2. Šarminio vandens molekulės yra susijungusios į gerokai mažesnius (5-6 molekulės) darinius nei paprasto geriamojo vandens (10 - 13 molekulių). Todėl šis vanduo iš karto pereina pro ląstelių membranas, lengviau nei paprastas prasiskverbia į audinius.
  3. Šarminio vandens paviršiaus įtempimas beveik du kartus mažesnis nei vandentiekio ir artimas kraujo paviršiaus įtempimui. Toks vanduo yra takesnis (skystesnis) ir patekęs į kraują neleidžia jam tirštėti.
  4. Šarminiame vandenyje atsiduria vienintelis vandens molekulėje esantis deguonies atomas. Todėl geriant šį vandenį į organizmą patenka papildomai deguonies.

Vokiečių biochemikui Otui Varburgui (Otto Warburg) už darbus tiriant įvairių susirgimų priežastis 1931 metais buvo įteikta Nobelio premija. Knygoje „Kūno navikų metabolizmas“ („The Metabolism of Tumors in the Body“) mokslininkas teigia, kad pirminė daugelio ligų priežastis – deguonies trūkumas ląstelėse.

Turime suvokti, kad už savo sveikatą atsakingi esame patys, o ne kažkas kitas. Vis labiau vilioja galimybė mąstyti ir gyventi taip, kad būtų pilnai panaudojamos organizmo gyvybinės galios.

Norint pastoviai namuose turėti jonizuoto šarminio vandens reikalingas vandens jonizatorius. Jonizuotas šarminis vanduo tinkamas gerti kasdien, gaminti maistą, ruošti kavą, arbatą.  Investicija į prietaisą yra vienkartinė, o prietaisas tarnauja visą gyvenimą.

Įmonė „Burbuliukas“ jau 17 metų gaminą kelių modifikacijų vandens jonizatorius. Užsukus į įmonės parduotuves – salonus, kiekvienam bus suteikta informacija ir pasiūlytas asmeninius poreikius tenkinantis vandens jonizatorius.

KUR ĮSIGYTI


Genų inžinierių kūriniai ieško kelio ir prie lietuvių stalo

Genų inžinierių kūriniai ieško kelio ir prie lietuvių stalo

Europos Komisija prieš savaitę leido sodinti genetiškai modifikuotas bulves. Pavojaus, kad iš jų bus gaminami didžkukuliai, nėra - maistui jos nebus vartojamos. Bet įdare šių bulvių pėdsakų ateityje gal ir bus. Europa beviltiškai atsilieka nuo JAV...


Trumpalaikis badavimas – naudingas?

Trumpalaikis badavimas – naudingas?

Amerikiečių mokslininkai tvirtina, kad neilgai trunkantis badavimas ne kenkia, kaip buvo manoma anksčiau, o teigiamai veikia žmogaus organizmą. Neilgai trunkančiu badavimu jie įvardijo tai, kai žmogus badauja vieną dieną per mėnesį. Mokslininkai...


Termiškai apdoroti pieno produktai mažina alergiją pienui

Termiškai apdoroti pieno produktai mažina alergiją pienui

Įvairiausi kepsniai, kurių paruošime naudojamas virintas pienas, efektyviau nei įprastinis gydymas gydo vaikų alergiją pienui, rašoma žurnale "The Journal of Allergy and Clinical Immunology". Mokslininkai teigia, kad termiškai apdorotas...


Vengrijoje įvedamas "mėsainių mokestis"

Vengrijoje įvedamas "mėsainių mokestis"

Vengrijoje sveikatai nenaudingi maisto produktai ateityje bus apmokestinti vadinamuoju "mėsainių mokesčiu", praneša agentūra AFP. Didele balsų dauguma šalies parlamentas Budapešte pritarė mokesčio padidinimui tiems maisto produktams,...


Ir maitina, ir gydo

Ir maitina, ir gydo

Ne veltui bulvės vadinamos antrąja duona – šios daržovės turi visų būtinų organizmui maistinių medžiagų ir vitaminų. Išvesta daugybė bulvių rūšių, todėl šakniagumbių sudėtis skiriasi. Tačiau apie 75–80 proc. šviežio gumbo sudaro...


Kodėl verta valgyti alyvuoges kasdien?

Kodėl verta valgyti alyvuoges kasdien?

Lietuvoje alyvuogės labai dažnai tampa tik užkandžiu prie taurės vyno, tačiau jeigu žinotumėte kokios jos naudingos žmogaus organizmui – valgytumėte jas kasdien. 20-ojo amžiaus pabaigoje atlikti tyrimai rodo, kad Viduržemio jūros regiono...


Nuo aukšto kraujospūdžio padės burokėliai

Nuo aukšto kraujospūdžio padės burokėliai

Apsinuodijus grybais būtina kuo skubiau išplauti skrandį (sukelti vėmimą). Taip pat rekomenduojama daryti klizmą (vienas valgomasis šaukštas ramunėlių nuoviro ir 300 g vandens). Po klizmos apsinuodijusiajam reikia duoti vidurių laisvinamųjų vaistų...


13 būdų medų naudoti ne tik arbatai gerti

13 būdų medų naudoti ne tik arbatai gerti

Rugsėjis – Amerikoje nacionalinis medaus mėnuo. Tačiau ne to, kurį kopinėja jaunavedžiai, o tikro, geltono saldumyno, pagaminto darbščiųjų bitučių. Tačiau ar žinote, kad medus tinka ne tik meduoliams kepti ar arbatai pasaldinti. Portalas...


Lietuviai per didžiąsias šventes linkę persivalgyti

Lietuviai per didžiąsias šventes linkę persivalgyti

Gruodžio mėnesį, kuomet absoliuti dauguma Lietuvos žmonių kelias dienas švenčia šv. Kalėdas ir Naujųjų metų išvakares, gerokai persivalgo, o persivalgymo simptomus yra linkę slopinti virškinimą gerinančiais vaistais ar maisto papildais. Gruodį,...


Mėsos vartojimas didina vėžio riziką

Mėsos vartojimas didina vėžio riziką

Mėsos vartojimas didina vėžio riziką, tuo tarpu vaisiai ir daržovės kai kurių vėžio rūšių padeda išvengti. Tokie yra tarpiniai 15 metų trunkančio tyrimo rezultatai, kurie trečiadienį paskelbti Potsdame (Vokietija). Europoje atliekamos studijos...


Ką būtina žinoti apie daržoves?

Ką būtina žinoti apie daržoves?

Prieš perkant daržoves atminkite: žiedinis kopūstas turi būti baltas ir tvirtas, morkos - oranžinės, lygios, agurkai - šviesiai žalios spalvos lygiu paviršiumi. Patys skaniausi ridikėliai - rausvai-raudoni su baltu galiuku. Kuo ilgiau laikysite...


Baltieji ir raudonieji serbentai

Baltieji ir raudonieji serbentai

Viduramžiais baltieji ir raudonieji serbentai buvo labai populiarūs Vakarų Europoje, kur ir buvo išvestos šiuolaikinių serbentų veislės. Raudonieji serbentai turi daug vitamino B1, C, geležies, fosforo, kalio, ląstelienos, vario ir mangano. Yra...


Džemai

Džemai

Aukščiausios rūšies džemas – želė konsistencijos mišinys, pagamintas iš cukraus, vaisių ar vaisių minkštimo ar tyrės, vandens. 1000 g produkto pagaminti vaisių turi būti panaudota ne mažiau kaip 450 g (45 %). Aukščiausios rūšies džemų...


Sveikas maistas = gera savijauta!

Sveikas maistas = gera savijauta!

Sveikas maistas = gera savijauta! Todėl ne be reikalo sakoma - ,,Ką valgai, taip ir atrodai“. Ilgalaikiai mitybos įpročiai neša naudą arba pamažu kenkia organizmui, todėl nederėtų į tai numoti ranka. Savo mitybos įpročiais dalinasi gydytoja...


Energijos suteikia ne tik puodelis kavos

Energijos suteikia ne tik puodelis kavos

Trūksta energijos? Išsijudinti nebepadeda net puodelis kavos? Dažna vangumo, prastos nuotaikos ar nuovargio priežastis - vitaminų trūkumas. Tačiau patys vitaminai energijos nesuteikia, jie dalyvauja organizmo biocheminiuose procesuose, kurie...


Kad lieknėjimą lydėtų sėkmė

Kad lieknėjimą lydėtų sėkmė

Ką daryti, jei jūsų svoris didesnis nei turėtų būti? Kokių priemonių derėtų imtis, kad svorio mažinimo bandymai būtų sėkmingi? Kaip išvengti užkandžiavimo naktimis ir kt.? Apie svorio metimo problemas kalbamės su Medicinos diagnostikos centro...


Studija: žalios lapinės daržovės sumažina žarnyno vėžio riziką

Studija: žalios lapinės daržovės sumažina žarnyno vėžio riziką

Žmonės, valgantys daug žalių lapinių daržovių, rečiau serga žarnyno vėžiu. Pavojus susirgti šias liga sumažėja 46 proc., jei asmuo bent kartą per dieną skanauja brokolių, kopūstų, salotų ar kalafiorų. Atitinkamos studijos rezultatus trečiadienį...


Lietuviška mėsa – ir iš užsienio

Lietuviška mėsa – ir iš užsienio

Prekybos centrai ir turgavietės giriasi parduodantys tik lietuvišką kiaulieną. Tačiau Lietuvoje užauginamų kiaulių nepakaktų patenkinti net vieno prekybos tinklo poreikiui. Kaltina turgaus prekiautojus Aiškaus kriterijaus, kaip atskirti, ar...


Pigūs produktai sveikatos neprideda

Pigūs produktai sveikatos neprideda

Užklupęs sunkmetis verčia žmones taupyti maisto sąskaita. Kuo tapsime, pasirinkdami pigesnius produktus? Juk senovės romėnai sakydavo: "Ką valgai, toks ir esi." Kokios gali būti taupymo pasekmės žmonių sveikatai? Gydytojai sako, kad...


Stebuklingi aliejai – raktas į gerą savijautą. Bionaturalis.

Stebuklingi aliejai – raktas į gerą savijautą. Bionaturalis.

Sveika gyvensena susideda iš kokybiškos mitybos ir aktyvaus gyvenimo būdo. Maisto produktai ir valgymo įpročiai sudaro didžiają dalį visumos dėl ko mes jaučiames gerai arba blogai. Kasdien atkreipdamį dėmesį į tai ką valgome galime nuspėti kaip...


APKLAUSA

Ar stengiatės maitintis sveikai?





Modifast

Modifast

Baltyminiai produktai svoriui mesti
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9