Sausio 17d. Ketvirtadienis

Sveikata ir vanduo

2012 Birželio 11d.
Peržiūrų skaičius: 45072
Sveikata ir vanduo

Atšilus orams žmogui reikia vis daugiau vandens. Vandens svarbos mūsų organizmui nuneigti neįmanoma - tai pagrindinė žmogaus kūno sudedamoji dalis. Organizme vanduo dalyvauja gausybėje procesų: medžiagų apykaitos, fermentų, hormonų gamybos. Vanduo perneša iš ląstelės į ląstelę gyvybiškai reikalingas medžiagas, pašalina medžiagų apykaitos procese susidariusias atliekas. Neabejotina, kad vanduo, jo kokybė yra labai svarbūs mūsų organizmui ir jo sveikatai.

Dažnai kyla klausimas, kokį vandenį vartoti? Pasirinkimas rinkoje yra platus. Vieni geria paprastą vandentiekio, kiti įvairioje taroje išpilstytą, mineralinį, treti išvalytą įvairiais valymo filtrais. Dar kiti, užšaldę ir atitirpinę, pasigamina tirpsmo vandenį. Kiti jį pagerina įdėję koralų miltelių. Ką bepasirinktume tai yra sveikintina, nes svarbiausia yra vanduo. Koks vanduo mūsų organizmui geriausias? Atsakymas paprastas. Tas, kurio savybės artimiausios mūsų organizmui. Toks vanduo yra jonizuotas šarminis vanduo.

Pasaulyje jonizuoto vandens nauda žmogaus organizmui pradėta tirti prieš kelis dešimtmečius. Čia neginčijamas lyderis yra Japonija. Šioje šalyje po dešimties metų tyrimo, jau  1966 metais Sveikatos ministerija patvirtino vandens jonizatorių kaip medicininį sveikatos gerinimo prietaisą. 1970 metais vandens jonizatoriai pradėti naudoti Pietų Korėjoje, o vėliau patvirtinti kaip medicininiai prietaisai. Dabartiniu metu Japonija, Pietų Korėja, Taivanis, JAV yra lyderiai šioje pagrindiniai vandens jonizatorių gamintojai, kurie parduodami visame pasaulyje. Tai yra puikus mokslo ir verslo bendradarbiavimo pavizdys.

Japonijos mokslininkai, H. Hayashi iš Vandens instituto ir M. Kawamura iš Kyowos medicinos klinikos pateikė pirmuosius mokslinius tyrimus apie  įvairialypį teigiamą šarminio vandens poveikį, kurie tęsiasi nuo 1985m. Šiai dienai daugėlio šalių mokslininkai: Dr.Water Irlacher, Dr. Karl H. Asenbaum (Vokietija), Dr.Sang Wang, Dr.Robert Yuang (JAV) apie tai rašo savo staripsniuose ir išleistose knygose.

Jonizuotas šarminis vanduo pasižymi išskirtinėmis savybėmis, iš kurių svarbiausios:

1. Jonizuoto šarminio vandens šarmingumas (pH = 8,5 - 9,5) yra kur kas didesnis nei vandentiekio vandens (pH = 7,4). Tai stabdo organizmo rūgštėjimą ir padeda išvengti su tuo susijusių susirgimų.

  1. Natūralus antioksidantas. Žmogaus kraujo oksidacinis-redukcinis potencialas yra apie -50mV. Vandentiekio vandens ORP= +150...+200 mV). Jonizuoto šarminio vandens ORP yra taip pat neigiamas, apie -200 mV. Neigiama ORP reikšmė nusako, kad šarminiame vandenyje yra laisvų elektronų. Ši savybė labai efektyviai pasireiškia neutralizuojant ypač žalingą laisvųjų radikalų poveikį. Geriant šarminį vandenį, organizmas gauna papildomą laisvųjų elektronų kiekį, kuriuos prisijungia laisvieji radikalai. Dėka šių šarminio vandens antioksidantinių savybių yra apsaugomos sveikosios ląstelės, stiprinama organizmo imuninė sistema
  2. Šarminio vandens molekulės yra susijungusios į gerokai mažesnius (5-6 molekulės) darinius nei paprasto geriamojo vandens (10 - 13 molekulių). Todėl šis vanduo iš karto pereina pro ląstelių membranas, lengviau nei paprastas prasiskverbia į audinius.
  3. Šarminio vandens paviršiaus įtempimas beveik du kartus mažesnis nei vandentiekio ir artimas kraujo paviršiaus įtempimui. Toks vanduo yra takesnis (skystesnis) ir patekęs į kraują neleidžia jam tirštėti.
  4. Šarminiame vandenyje atsiduria vienintelis vandens molekulėje esantis deguonies atomas. Todėl geriant šį vandenį į organizmą patenka papildomai deguonies.

Vokiečių biochemikui Otui Varburgui (Otto Warburg) už darbus tiriant įvairių susirgimų priežastis 1931 metais buvo įteikta Nobelio premija. Knygoje „Kūno navikų metabolizmas“ („The Metabolism of Tumors in the Body“) mokslininkas teigia, kad pirminė daugelio ligų priežastis – deguonies trūkumas ląstelėse.

Turime suvokti, kad už savo sveikatą atsakingi esame patys, o ne kažkas kitas. Vis labiau vilioja galimybė mąstyti ir gyventi taip, kad būtų pilnai panaudojamos organizmo gyvybinės galios.

Norint pastoviai namuose turėti jonizuoto šarminio vandens reikalingas vandens jonizatorius. Jonizuotas šarminis vanduo tinkamas gerti kasdien, gaminti maistą, ruošti kavą, arbatą.  Investicija į prietaisą yra vienkartinė, o prietaisas tarnauja visą gyvenimą.

Įmonė „Burbuliukas“ jau 17 metų gaminą kelių modifikacijų vandens jonizatorius. Užsukus į įmonės parduotuves – salonus, kiekvienam bus suteikta informacija ir pasiūlytas asmeninius poreikius tenkinantis vandens jonizatorius.

KUR ĮSIGYTI


Kaip įveikti norą prisivalgyti prieš naktį

Kaip įveikti norą prisivalgyti prieš naktį

Kanados dietologijos centro darbuotojai sukūrė specialų kovos su vakariniu persivalgymu kursą. Jeigu 5 dienas kruopščiai laikysitės jų nurodymų, šio įpročio atsikratysite maždaug per 10 dienų. 1-oji diena: sunkiausia pradėti Visą dieną stenkitės...


Sieks konservantams rasti natūralius pakaitalus

Sieks konservantams rasti natūralius pakaitalus

Kaune kuriamas Maisto mokslų ir technologijų kompetencijos centras, kuriame dirbsiantys mokslininkai ieškos būdų, kaip pagerinti Lietuvos žmonių mitybą, kasdienio vartojimo produktų sudėtį priartinti prie sveikos mitybos reikalavimų, sintetinius...


Vaikų vegetarų nebūna

Vaikų vegetarų nebūna

Vegetariška dieta vaikams nėra tinkama ir netradicinį gyvenimo būdą pasirinkę tėvai vaikams savų įpročių piršti neturėtų, teigia Lietuvos medikai. Vaikų teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga vis dažniau sulaukia gyventojų klausimų apie tėvų valia...


6 būdai padedantys kovoti su vidurių užkietėjimu

6 būdai padedantys kovoti su vidurių užkietėjimu

Turbūt kiekvienas yra bent kartą susiduręs su vidurių užkietėjimu. Stanginimasis, nepilno išsituštinimo jausmas, skausmas tuštinantis ir, žinoma, nuolatinis diskomforto jausmas, trukdantis produktyviam kasdieniam darbui. Kad ir kokia problema tai...


Ką būtina žinoti apie daržoves?

Ką būtina žinoti apie daržoves?

Prieš perkant daržoves atminkite: žiedinis kopūstas turi būti baltas ir tvirtas, morkos - oranžinės, lygios, agurkai - šviesiai žalios spalvos lygiu paviršiumi. Patys skaniausi ridikėliai - rausvai-raudoni su baltu galiuku. Kuo ilgiau laikysite...


Šaltalankis - profilaktinė priemonė prieš insultą ar infarktą

Šaltalankis - profilaktinė priemonė prieš insultą ar infarktą

Šis daugiausia vitaminų ir biologiškai aktyvių medžiagų turintis augalas, kaip vaistas buvo žinomas senovės Egipte, Graikijoje, juo gydėsi senieji Sibiro gyventojai, jis taip pat buvo naudojamas Tibeto medicinoje. Šaltalankių vaisiuose yra...


Keturios priežastys, kodėl jonizuotas vanduo reikalingas namų ūkyje

Keturios priežastys, kodėl jonizuotas vanduo reikalingas namų ūkyje

Apie tai, kokia puiki ligų profilaktinė priemonė yra jonizuotas vanduo, šiame leidinyje jau kalbėjome. Tačiau tuo jonizuoto vandens panaudojimas nesibaigia. Jonizuotas vanduo gali būti ne tik geriamas – yra daug būdų, kaip galima šį vandenį...


Daržovių sulčių galia

Daržovių sulčių galia

Iš šviežių daržovių išspaustos sultys - reikalingiausių ir lengviausiai pasavinamų organizmui būtinų elementų šaltinis. Daržovių sultys - tai organizmo statybininkės bei rekonstruktorės. Jose gausu visų žmogui būtinų amino rūgščių, mineralinių...


Trešnėse – besiraitantis įdaras

Trešnėse – besiraitantis įdaras

Ketinantys paskanauti trešnių klaipėdiečiai turėtų būti atidūs. Uogose, atvežtose iš kitų šalių, aptikta daugybė kirminų. Pranešimų apie lervomis užterštas trešnes sulaukiama kas antrą dieną. Klaipėdietė Diana Krasauskienė pasakojo, jog trešnes...


Limonaduose itin daug pesticidų

Limonaduose itin daug pesticidų

Nors tėvai, pirkdami limonadus vaikams, tikisi, kad gėrimai, į kurių sudėtį įeina natūralios sultys, nėra tokie kenksmingi, tyrimai rodo ką kitą. Natūralios sultys sudaro tik nuo 5 iki 10 proc. limonado, tačiau pesticidų šiame gėrime yra tiek, kad...


Kodėl uogas reikia nuplauti prieš valgant?

Kodėl uogas reikia nuplauti prieš valgant?

Šviežios braškės ir kitos uogos yra skanumynas, tačiau jei prieš valgydami jų nenuplausite, sėkmingai suvalgysite šiek tiek daugiau nei vien tik uogą. Žinoma, tai nereiškia, jog visi tokie maisto "priedai" yra žalingi, tačiau kai kuriais...


Kopūstas sutrikusiai nervų sistemai gydyti

Kopūstas sutrikusiai nervų sistemai gydyti

Jau graikai ir romėnai žinojo 3-10 kopūstų rūšių. Dabar jų yra šimtai. Kopūstuose gana daug ląstelienos, kuri teigiamai veikia motorines žarnyno funkcijas ir mikroflorą. Juose praktiškai yra visų vitaminų, tarp jų ir vitamino U (metilmetionino),...


Dykinėjimas sukelia alkį

Dykinėjimas sukelia alkį

Apetitą žadina ne darbas, o nieko neveikimas. Tokį išvadą padarė JAV mokslininkai, atlikę eksperimentą. Jie stebėjo dvi žmonių grupes. Viena jų visą laiką plušėjo: skalbė, valė, kasė ir t.t. Kita sėdėjo prie televizoriaus ar naršė po internetą....


Gerti arbatą sveikiau nei vandenį

Gerti arbatą sveikiau nei vandenį

Daugelis įsitikinę, jog arbata dehidratuoja organizmą, tačiau Didžiosios Britanijos dietologai tvirtina priešingai - arbata prilygsta dideliam suvartotam vandens kiekiui ir apsaugo nuo širdies ligų bei gali sumažinti tikimybę susirgti vėžiu. Kaip...


Sukurti rekordiškai ilgai švieži išliekantys pomidorai

Sukurti rekordiškai ilgai švieži išliekantys pomidorai

Mokslininkai sukūrė genetiškai modifikuotus pomidorus, kurie švieži išbūna mėnesiu ilgiau nei įprasti. Genetiškai modifikuoti vaisiai švieži išlieka 45 dienas - tris kartus ilgiau nei normalūs pomidorai, kurie vysti pradeda maždaug po 15 dienų....


Rochester - nauja vasaros skonių banga!

Rochester - nauja vasaros skonių banga!

Kuo kvepia vaikystė? Avietėmis, šviežiai nupjautu šienu, debesų takais? O skonis? Ką atmenate ir vis dar bandote surasti? Saldų gaivumą, tikrumą, ilgai išliekantį aromatą? Štai nauji Rochester gazuoti gėrimai - kaip tik apie tai! Natūralumas,...


Kaip konservuoti maistą, kad išliktų naudingosios savybės?

Kaip konservuoti maistą, kad išliktų naudingosios savybės?

Daugeliui konservavimas siejasi su acto marinatais, cukrumi ar rauginimu. Tuo tarpu konservavimas yra maisto produktų saugojimas nuo gedimo. Sveikiausias pasirinkimas ruošiant konservuoti atliekas žiemai yra šaldymas ir džiovinimas. Užšaldyti...


Gysločio kaukė senstančiai odai

Gysločio kaukė senstančiai odai

Senovės kinai, graikai ir romėnai puikiai žinojo gysločio gydomąsias savybes ir plačiai naudojo jį medicinoje: dizenterijai gydyti, kraujavimui stabdyti, išorinėms žaizdoms, kepenų ligoms gydyti, o jų sultimis malšino ausų ir dantų skausmus.


Sveikos gyvensenos pagrindas - saikas

Sveikos gyvensenos pagrindas - saikas

Jau praėjo trys šių metų mėnesiai, taigi, pats laikas pradėti vykdyti sau duotus naujamečius pažadus. Kas gi gali būti geriau už pažadą pradėti sveikai gyventi? Norėdami jums padėti jo laikytis, pateiksime kelis naudingus patarimus apie fizinį...


Ką reikėtų žinoti apie pagrindines maisto medžiagas

Ką reikėtų žinoti apie pagrindines maisto medžiagas

Su maistu žmogus gauna apie 40 įvairių maistinių medžiagų. Pagrindinės maisto sudedamosios dalys yra baltymai, riebalai, angliavandeniai, mineralinės medžiagos ir vitaminai. Kiekviena iš pagrindinių maisto medžiagų turi savo funkcijas. Organizmas...


Modifast

Modifast

Baltyminiai produktai svoriui mesti
lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9

Švarūs kilimai Švarūs kilimai Švarūs kilimai Švarūs kilimai