Ditel

Pomidorų sultys – vienos naudingiausių sulčių

Pomidorus į Europą atvežė ispanai. Kadangi ispanai buvo užkariavę daug žemių, jie pomidorus išplatino visame pasaulyje. Tai maistinga daržovė, kurios sudėtyje yra obuolių ir citrinos rūgšties, baltymų, vitaminų B1, B2, B3, PP, pro vitamino A, geležies, sieros, jodo, kalcio, magnio, fosforo, kalio, vario ir cinko. Vaisiuose yra geležies ir folinės rūgšties, kurios teigiamai veikia kraujo gamybą, todėl ši daržovė ypač rekomenduojama nuo mažakraujystės.

Pomidorų sultys vienos naudingiausių sulčių, jei jose nėra koncentruotų krakmolų ir cukraus. Šviežiose natūraliose pomidorų sultyse itin daug natrio, kalcio bei magnio, jose yra palyginti daug citrinų ir obuolių rūgšties, šiek tiek rūgštynių rūgšties. Pomidorų sultys palankiai veikia hipertonija ir nervų sistemos ligomis sergančius ligonius, tinka akių, virškinimo sistemos ligų gydymui, medžiagų apykaitos gerinimui, širdies ir kraujagyslių sistemos ligoms gydyti. Pomidorų sultys stimuliuoja skrandžio sulčių išsiskyrimą, gerina širdies veiklą. Išgėrus stiklinę sulčių, gaunama pusė parai būtinų vitaminų A ir C normos.

Kaukė veidui

Sveikus, prinokusius pomidorus supjaustyti ir pertrinti per sietelį. Jeigu tyrelė skysta, į ją įdėti avižinių miltų. Tyrele tepti veidą. Po 10-15 min. nuplauti šiltu, po to šaltu vandeniu.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE