Gruodžio 7d. Antradienis

Penki nauji "super maisto produktai"

Peržiūrų skaičius: 44616
Penki nauji "super maisto produktai"

Ar graikiškas jogurtas - jau nebe naujausias būdas saugoti jaunystę ir sveikatą? Smalsių valgytojų akiratis prasiplėtė naujais "super maisto produktais".kurių banga ritasi vis plačiau, rašo amerikiečių žurnalas "Shape".

Islandiškas jogurtas.

Iš esmės jis - minkštas sūris, bet tekstūra ir maistinėmis savybėmis primena graikų jogurtą. Pagamintas iš nugriebto pieno ir gyvųjų kultūrų naudojantis šimtmečių senumo būdais, pašalinančiais išrūgas ir padarančiais jogurtą visiškai neriebų, bet tirštą, panašų į kremą - jei produkto pilną šaukštelį apversite, jis neiškris. 170 gramų indelyje be priedų yra 17 gramų baltymų, palyginti su 15 gramų graikiškame ir 8 gramais tradiciniame jogurte.

Tefu.

Paskutiniuosius keletą metų bene karščiausia valgiaraščio naujiena buvo neskaldyti ir kitaip neapdoroti grūdai, tačiau dabar tendencijai "Nauja - tai pamiršta sena" labiau tinka tūkstančius metų Afrikoje maistui naudojamos abisininės posmilgės, dar vadinamos tefu. Etiopijoje iš šių javų kepame tradicinė duona. Jie žinomi dėl savo saldaus, melasą primenančio skonio bei universalumo - tefu gali būti verdami kaip alternatyva košei, jų gali būti pridedama į įvairius kepinius. Šiuose grūduose yra dukart daugiau geležies ir triskart daugiau kalcio nei kituose grūduose.

Kapuaku.

Naujo, puikių maistinių savybių turinčio vaisiaus paieškos vyksta nuolat. Išskirtinis statusas ilgesniam laikui buvo suteiktas granatams, dygliuotojo ožerškio uogoms, aliejinės kopūstpalmės vaisiams, o dabar prognozuojama, jog karaliaus Amazonėje augantis kapuaku - kakavmedžio giminaitis, vedantis kreminio minkštimo, išskirtinio skonio vaisius, kuriuose itin daug antikosidantų. Šio vaisiaus sulčių skonis primena kriaušes su bananų prieskoniu.

Juodasis česnakas.

Česnakas tokiu virsta mėnesį apdorojamas specialiame fermentacijos procese, kuriame nesinaudojama priedais bei konservantais ir poveikis pasiekiamas tik karščiu. Juodasis česnakas yra gerokai tamsesnis, taip pat minkštesnis ir saldesnis. Jame yra dukart daugiau antioksidantų nei įprastame česnake, o dėl kreminės konsistencijos juoduoju česnaku lengva užtepti duoną. Jis taip pat nepalieka nemalonaus kvapo.

Ispaninio šalavijo sėklos.

Mažose, ovaliose sėklose yra daugiau širdžiai ir smegenims naudingų omega-3 riebiųjų rūgščių nei linų sėmenyse, jos lėčiau genda ir, tyrimų duomenimis, mažina kraujo spaudimą bei uždegimus - gerai žinomas pirmalaikio senėjimo ir ligų priežastis. Viename arbatiniame šaukštelyje yra 5 gramai skaidulų - dvigubai daugiau nei sėmenyse.


Apsauga nuo gripo – daržovėse ir vaisiuose

Apsauga nuo gripo – daržovėse ir vaisiuose

Kvercetinas (medžiaga, esanti daugelyje vaisių ir daržovių) mažina riziką susirgti gripu, rašo sciencedaily.com. Kvercetino yra įvairiuose vaisiuose ir daržovėse. Pavyzdžiui, raudonuosiuose svogūnuose, vynuogėse, šilauogėse ar brokoliuose....


Spraginti kukurūzai – sveikas užkandis

Spraginti kukurūzai – sveikas užkandis

Spraginti kukurūzai, pasak mokslininkų, yra sveikas užkandis. Dažniausia kino teatre valgomi spragėsiai – puikus antioksidantų ir celiuliozės šaltinis. Amerikiečių mokslininkai atliko tyrimus ir nustatė, kad spraginti kukurūzai kartu su kai...


Kodėl verta vartoti mažiau druskos?

Kodėl verta vartoti mažiau druskos?

Mažiau druskos vartoti reikėtų pradėti jau vaikystėje. Mokslininkai teigia, kad tie, kurie nuo mažų dienų vengia sūrių patiekalų, gyvena sveikiau. Kaip praneša Reuters, jei vaikystėje druskos vartojimą sumažintumėte iki 3000 miligramų per dieną,...


Žuvies taukai gali sumažinti demencijos riziką

Žuvies taukai gali sumažinti demencijos riziką

Daugiau vartojant riebios žuvies rizika susirgti demencija gali sumažėti maždaug penktadaliu, rodo naujas trijuose žemynuose atliktas tyrimas. Pasinaudoję beveik 15 tūkstančių vyresniojo amžiaus žmonių duomenimis, mokslininkai daro išvadą, kad kuo...


Atsargiai: net ir suvalgę gerus grybus, galite jaustis blogai

Atsargiai: net ir suvalgę gerus grybus, galite jaustis blogai

"Visi grybai valgomi, kai kurie – tik vieną kartą", – šių eilučių autorius nežinomas, tačiau jo mintis labai tinka prasidedant grybavimo sezonui. Rinkite pažįstamus grybus Mūsų šalyje auga apie 1500 rūšių grybų. Apie 30 rūšių...


Jonizuoto vandens panaudojimas maisto gamybai

Jonizuoto vandens panaudojimas maisto gamybai

Kiekviena šeimininkė, gaminanti namuose, nori, kad jos patiekalai būtų patys skaniausi. Tačiau mes neretai tikime, kad kasdienių, nuolat gaminamų patiekalų skaniau negu įprastai paruošti nebegalima arba tam būtinai reikalingi brangesni negu...


Sveiki užkandžiai paplūdimyje

Sveiki užkandžiai paplūdimyje

Kefyras ir varškė. Kepinant saulei kefyras – puiki išeitis. Ir alkio jausmą kuriam laikui pamiršite, ir atsigaivinsite. Jei visgi vien kefyro jums per mažai, suvalgykite nesaldžią varškę, be priedų. Ir kefyrą, ir varškę rinkitės neriebius:...


Seimas pritarė energinių gėrimų reklamos draudimui

Seimas pritarė energinių gėrimų reklamos draudimui

Seimas po svarstymo pritarė Ekonomikos komiteto patobulintam Reklamos įstatymo pataisų projektui, kuriuo siūloma maisto reklamoje įtvirtinti draudimą nurodyti arba užsiminti apie ligų gydymo ar profilaktines savybes ir kitas savybes, jei nėra...


Ekologiškos daržovės per metus prekybos centruose atpigo labiausiai

Ekologiškos daržovės per metus prekybos centruose atpigo labiausiai

Kvietiniai miltai tarp ekologiškų maisto produktų sausio mėnesį, palyginti su pernai sausiu, Lietuvos mažmeninės prekybos centruose pabrango labiausiai - 26,4 proc., o daugiausiai atpigo daržovės. Juodos ir baltos duonos kilogramo kaina per metus...


Naudingiausios uogos žmogui – juodieji serbentai

Naudingiausios uogos žmogui – juodieji serbentai

Britų mokslininkai nustatė, kad iš visų Didžiojoje Britanijoje augančių uogų naudingiausios žmogaus sveikatai yra juodieji serbentai. Po ilgai trunkančių ir daugkartinių juodųjų serbentų testų buvo nustatyta, jog šios uogos turi priešvėžinių...


Sveikas maistas = gera savijauta!

Sveikas maistas = gera savijauta!

Sveikas maistas = gera savijauta! Todėl ne be reikalo sakoma - ,,Ką valgai, taip ir atrodai“. Ilgalaikiai mitybos įpročiai neša naudą arba pamažu kenkia organizmui, todėl nederėtų į tai numoti ranka. Savo mitybos įpročiais dalinasi gydytoja...


Ekologiška Daujėnų duonos gira

Ekologiška Daujėnų duonos gira

Gira - vienas iš nacionalinių gėrimų, atsiradusi neatmenamais laikais Rytų Europoje ir ypač išplitusi nuo XVI a. Liaudies medicinoje gira naudojama kaip gydomoji priemonė, joje gausu vitamino B. Mūsų probočiai gira ir troškulį malšindavo, ir...


Žalieji perspėja: genetiškai modifikuoti rapsai pavojingi

Žalieji perspėja: genetiškai modifikuoti rapsai pavojingi

Egzotiškai skambanti naujovė - genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) netrukus bus auginami ir Lietuvoje. Klaipėdos rajone, atėjus pavasariui, turėtų suvešėti genetiškai modifikuotų rapsų laukas. Žemdirbystės instituto Vėžaičių filialui...


Mokslininkai: pavojingas laikas besilaikantiems dietos – 15.23 val.

Mokslininkai: pavojingas laikas besilaikantiems dietos – 15.23 val.

Dietos besilaikantys žmonės turi baimintis, kai laikrodžio rodyklės artėja prie 15.23 val. Mokslininkų teigimu, būtent tuo metu žmogaus valia ima silpnėti ir jis jau gali siekti kokio saldėsio, skelbia britų laikraštis "The Daily...


Obuoliai - sveikatos šaltinis

Obuoliai - sveikatos šaltinis

Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad obuoliai, tiksliau jų odelė, apsaugo nuo daugelio ligų, įskaitant ir onkologines. Būtent odelėje Kornelo universiteto darbuotojai rado maždaug dešimtį cheminių junginių - triterpenoidų, kurie gali slopinti...


Patarimai, kaip papildyti vitamino D atsargas organizme

Patarimai, kaip papildyti vitamino D atsargas organizme

Apskaičiuota, kad vitamino D trūksta apie 13 proc. pasaulio gyventojų. Vitaminas D yra būtina maistinė medžiaga, tai – riebaluose tirpus vitaminas, kuris pirmiausia padeda absorbuoti kalcį, skatina kaulų augimą ir mineralizaciją.


Jonizuotas vanduo – paprasta pasigaminti, sveika gerti

Jonizuotas vanduo – paprasta pasigaminti, sveika gerti

Gyventi ilgai, sveikai ir laimingai – kiekvieno iš mūsų svajonė ir siekiamybė. Ar tai įmanoma įvairių lėtinių ligų varginamoje mūsų visuomenėje? Atrodo, sudėtinga. Tačiau sprendimo raktas dažniausiai glūdi paprastuose kasdieniuose dalykuose,...


E neliks tik produktų pavadinimuose

E neliks tik produktų pavadinimuose

Maisto inspektoriai pasidavė verslininkų spaudimui. Tiesa, nuo šiol gamintojai negalės naudoti teiginių "Be E", "Jokių E" ir pan., bet dėl to maisto papildų produktuose nesumažės. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba...


Bulvė - puiki priemonė galvos skausmui gydyti

Bulvė - puiki priemonė galvos skausmui gydyti

Sakydami, kad bulvės, mums, lietuviams yra antra duona, neapsirinkame. Statistiškai suvartojame apie 250 gr. bulvių per parą. Garbingą vietą bulvės užima ir tarp gydomųjų augalų. Žalių bulvių sultyse yra daug vitamino C, geležies, fosforo, magnio,...


Su kuo geriamos sultys?

Su kuo geriamos sultys?

Su kuo geriamos sultys? Tikros sultys VALGOMOS. Ir vienos. Jei sultys spaustos (iš vaisių, uogų ar daržovių), o ne pagamintos iš koncentrato pridedant sintetinių kvapų ir kitų medžiagų, jos yra ne tik labai vertingos, bet ir sočios. Apie natūralių...


Septyni stereotipai, kurie trukdo taisyklingai maitintis

Septyni stereotipai, kurie trukdo taisyklingai maitintis

Nuo daugybės patarimų, kaip taisyklingai maitintis, gali sutrikti virškinimas. Medikai mano, kad kuo jie kategoriškesni (valgome daržoves, o riebalus ir kiaušinius – į šiukšlių kibirą), tuo labiau neatitinka tiesos. Vis dėlto viskas, kas per...


Ar tikrai veiksmingi patarimai, kaip išsirinkti skanų saldų arbūzą?

Ar tikrai veiksmingi patarimai, kaip išsirinkti skanų saldų arbūzą?

Į parduotuvę išsirengė grupė žurnalistų - jie turėjo sąrašą liaudiškų patarimų, kaip išsirinkti saldžiausią ir geriausią arbūzą. Įsigiję du arbūzus, korespondentai surengė degustaciją, per kurią bandė nustatyti, ar liaudiški patarimai tikrai...


Kilogramus degina ir cepelinų "dieta"

Kilogramus degina ir cepelinų "dieta"

Kiekvieną rytą prieš valgį patariama suvalgyti porą šaukštų (apie 100 g) liesos varškės. Ji turi naudingų medžiagų, taip pat padeda subalansuoti, kad organizmas pasisavintų kuo mažiau riebalų. Klaipėdietė Rūta Žalandauskienė nėra viena iš tų,...


Vaikystėje vartojantys pieno produktus gyvena ilgiau

Vaikystėje vartojantys pieno produktus gyvena ilgiau

Tas, kas vaikystėje gėrė daug pieno ar valgė varškės, gyvens ilgiau. Pieno produktuose esantis kalcis skatina kaulų augimą ir, be to, sumažina insulto riziką, parodė australų ir britų mokslininkų atliktas tyrimas, kurio rezultatus skelbia...


Alergijos priežastis - nebūtinai šokoladas

Alergijos priežastis - nebūtinai šokoladas

Tikriausiai ne vienas šokolado atsisako dėl to, jog mano esąs jam alergiškas. Tačiau, specialistų teigimu, alergijos šokoladui nebūna – tik jo sudedamosioms dalims: sojai, pienui ar lecitinui. Šokoladui alergiškų beveik nebūna, tačiau jei...


Burokėlių sultys suteikia energijos

Burokėlių sultys suteikia energijos

Geriant burokėlių sultis, didėja žmonių ištvermingumas ir tai gali padėti treniruotis iki 16 procentų ilgiau, parodė Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas. Ekseterio universiteto mokslininkai nustatė, kad burokėliuose esantis nitratas mažina...


Kuo geriausia malšinti troškulį?

Kuo geriausia malšinti troškulį?

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Aplinkos sveikatos skyriaus visuomenės sveikatos specialistai informuoja, kad atsigerti ir atgauti karštą dieną prarastą skysčių kiekį reikėtų tik tada, kai pradeda...


Riešutai gali būti kenksmingi

Riešutai gali būti kenksmingi

Vaikai, kurių mamos nėštumo metu valgė daug riešutų, labiau rizikuoja susirgti astma, rašo guardian.co.uk. Atlikę tyrimus Utrechto universiteto (Olandija) mokslininkai aptiko, kad astmos simptomai kone du kartus dažniau kamuoja vaikus, kurių mamos...


Visos Lietuvos sulčių gėrimo eksperimente dalyvauja jau 5500 komandos

Visos Lietuvos sulčių gėrimo eksperimente dalyvauja jau 5500 komandos

Visos Lietuvos sulčių gėrimo eksperimente, kuris vyko edukacinės kampanijos "Tikros sultys kiekvieną rytą" metu, dalyvauja jau 5500 dalyvių – 3000 moksleivių ir 2500 organizacijų darbuotojų visoje Lietuvoje. Iki šiol pats...


Vokietijoje įspėta nevartoti prancūziškos alyvuogių

Vokietijoje įspėta nevartoti prancūziškos alyvuogių

Vokietijos vartotojų apsaugos ir maisto produktų saugumo tarnyba (BVL) įspėja gyventojus nevartoti prancūziškos alyvuogių ir pomidorų pastos, praneša agentūra AFP. Tam tikri produktai esą gali būti užkrėsti bakterijomis ir tai gali turėti rimtų...

lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9