Gegužės 21d. Šeštadienis

Nepatogi tema: nutukę vyrai patys renkasi gyventi su vis didėjančiu ligų maišeliu

2015 Rugsėjo 8d.
Peržiūrų skaičius: 16976

Internete ir kitose medijose gausu straipsnių apie įvairiausias moteriškas sveikatos bėdas ir nepatogumus. Deja, apie vyrų problemas, kad ir kokios jos aštrios ir svarbios, dažnai pamirštama, o gal tiesiog ne taip patogu kalbėti. Ligų amžius jaunėja, jos sunkėja, o visuomenė ir toliau laikosi sovietinio palikimo minties, kad geriau privačias problemas palikti už savo namų durų.

Kuo toliau, tuo labiau daugėja nutukusių žmonių. Sėslus gyvenimo būdas ir neteisingi mitybos įpročiai tukina pasaulį ir sukelia rimtas šalia nutukimo einančias ligas: cukrinį diabetą, cholesterolio padidėjimą, padidėja ir insulto bei infarkto tikimybė. Gydytoja Jelena Tulčina sako, kad nevalia pamiršti pamatinių tiesų. „Kiek kartų esate girdėję, kad esame tai, ką valgome. Tai yra visiška tiesa. Valgydami produktus, netinkančius mūsų imuninei sistemai, patys susikuriame terpę, kurioje patogu didėti susirgimų tikimybei ir, žinoma, svoriui,“ – pasakoja kardiologė ir mitybos specialistė. Jos teigimu, kas kartą mums suvalgius netinkamo maisto, su juo, vietoje vėžinių ląstelių, virusų ir bakterijų, ima kovoti baltieji kraujo kūneliai. Visų pirma, tai sumažina mūsų imunitetą. Dar viena problema, kad sprogus baltiesiems kraujo kūneliams, iš jų išsiskiria labai stiprūs fermentai, sukeliantys uždegimą. Taip atsiranda kraujagyslių paburkimas ir toksinai su vandeniu kaupiasi reibaliniame audinyje. Jei vyras dar rūkydamas palaiko uždegimą, o taip pat nieko nekeičia mityboje ir alkoholio vartojimo įpročiuose, galiausiai atsiranda vadinamas „alaus pilvas“ ir žmogus storėja.

„Atsiradus nutukimui, su laiku padidėja insulto ir infarkto tikimybė. Užsiteršus inkstams ir paburkus kraujagyslėms membrana normaliai nebefiltruoja nešvaraus kraujo ir taip padidėja apatinis spaudimas. Kraujagyslės nuo uždegminių procesų būna paburkusios, todėl nebe taip, kaip turėtų praleidžia kraują ir taip pakyla viršutinis spaudimas,“ – padidėjusio spaudimo priežastis atskleidžia gydytoja, mitybos specialistė Jelena Tulčina.

Ji pasakoja, kad kovojant su netinkamu mums maistu plyšus leukocitams, sulimpa eritrocitai. „Jie nebepraeina pro kapiliarus ir kraujagysles, o laisvai cirkuliuojantis cholesterolis, kuris šiaip būtų nepavojingas, netgi, kai jo yra daugiau, būtinai prilips prie uždegiminių kraujagyslių ir palengva pradės jas uždarinėti. Atsiras užkišimas, nei iš šio, nei iš to, sveikas vyras gali patirti infarktą ar insultą,“ – baisias prognozes žeria medikė.

„Nutukimas niekada nebus vienintėlė problema. Visuomet, kai yra jis, ant tų mažų kojyčių laikomi dideli kilogramai iššaukia kitas bėdas,“ – liūdnai nusišypso gydytoja. Kitas nutukimo tipas, kai storėja visas kūnas, pasižymi ir storomis, uždegiminėmis venomis. „Atsiradus sąstoviui, ten, kur jis yra, tarpląsteliniai tarpai užpildomi toksinais ir žmogus storėja. Per gana trumpą laikotarpį nebelieka to princo, už kurio moteris ištekėjo laimingiausią savo gyvenimo dieną,“ – pasakoja gydytoja.

Negana to, keičiasi ir hormonų pusiausvyra. „Atsiranda didelis krūvis mūsų organizmo teršėjus valančiai kasai, dėl to su laiku gali atsirasti diabetas. O kadangi kasa yra ne tik virškinimo, bet ir endokrininis organas, keičiasi hormonų pusiausvyra. Vyriška figūra ima moteriškėti – didėja dubuo, kojos, krūtinė, riebalinis audinys, esantis pilve pradeda kaupti toksinus ir vandenį,“ – pasakoja Jelena Tulčina.

Gydytojos teigimu, liūdniausia, kad vyrai atsiradus bėdoms puola saujomis gerti vaistus arba, dar blogiau, tiesiog ignoruoti savo ligas. „Taip jų gyvenimo kokybė prastėja, jie pasidaro tingūs, nieko nebenori. Ilgainiui nuo to gali išsivystyti ir depresija, alkoholizmas. Keisčiausia, kad viskas, ką reikėtų padaryti – tai pakeisti mitybą į tą, kuri tinka būtent tam asmeniui. Kitaip pasimaitinus vos du – tris mėnesius organizmas atsistatys, svoris nukris, o vyras galės vėl pradėti pilnavertį gyvenimą,“ – paguodžia „Žvėryno natūralios medicinos centro“ gydytoja Jelena Tulčina.

http://www.naturalimedicina.lt

Žymės: nutukimas

Prieštaringi ekologiškų produktų tyrimų rezultatai paskatino naujas diskusijas

Prieštaringi ekologiškų produktų tyrimų rezultatai paskatino naujas diskusijas

Anglijos ir Prancūzijos mokslininkai nesutaria, ar ekologiškų maisto produktų maistinė kokybė ir vertė yra geresnė nei įprastinės gamybos maisto produktų. Remiantis Prancūzijos maisto agentūros AFSSA duomenimis, ekologinės gamybos maisto produktų...


Tonizuojanti petražolių veido kaukė

Tonizuojanti petražolių veido kaukė

Petražolės gausiai paplitusios Viduržemio jūros regione, todėl manoma, kad būtent iš ten ir kilusios. Paprastųjų petražolių lapuose, šaknyse ir vaisiuose yra eterinių aliejų, flavonoidų, vitaminų. Petražolės turi daugiausia vitamino C iš visų...


Kas kuria prieskonių madą?

Kas kuria prieskonių madą?

Šnekėti daugiau negu dviem kalbomis, naudoti maistui tai, kas būdinga skirtingų kraštų virtuvėms, tapo įprasta. Globalizacija lėmė ir naujų prieskonių madų įsigalėjimą Lietuvoje. Pamenate, kad dar visai neseniai populiariausia prieskoninė žolelė...


Jonizuotas vanduo pagerina kavos ir arbatos savybes

Jonizuotas vanduo pagerina kavos ir arbatos savybes

Net jei ryte kaip akis išdegę skubate į darbą, puodelis kavos arba arbatos tikriausiai vis tiek yra ištikimas Jūsų ryto palydovas, kuriam laiko rasite visada. Jei niekur neskubate – rasite laiko tuo labiau.Tačiau ar žinojote, kad naudojant...


Ar laboratorijoje užauginta mėsa yra dietiška?

Ar laboratorijoje užauginta mėsa yra dietiška?

Mokslininkai jau kurį laiką teigia galintys laboratorinėmis sąlygomis išauginti mėsą iš kamieninių ląstelių. Tai reiškia, jog ateityje galėsime mėgautis gardžiais kepsniais, ir dėl to nenukentės nei vienas gyvūnas. Tačiau visuomenėje tai iškėlė...


Kaip nepriaugti svorio švenčių metu?

Kaip nepriaugti svorio švenčių metu?

Prieš kiekvienas šventes daugelis susiduriame su problema kaip nepersivalgyti ir išvengti papildomų kilogramų bei maisto „pagirių“. Velykos ir apvalėjančios formos Artėjant Šv. Velykoms vėl lankysime giminaičius ir mėgausimės jų...


Mėsos vartojimas didina vėžio riziką

Mėsos vartojimas didina vėžio riziką

Mėsos vartojimas didina vėžio riziką, tuo tarpu vaisiai ir daržovės kai kurių vėžio rūšių padeda išvengti. Tokie yra tarpiniai 15 metų trunkančio tyrimo rezultatai, kurie trečiadienį paskelbti Potsdame (Vokietija). Europoje atliekamos studijos...


Diabetas: vieni riebalai jį sukelia, kiti nuo jo apsaugo

Diabetas: vieni riebalai jį sukelia, kiti nuo jo apsaugo

Aplink šlaunis ir sėdmenis besikaupiantys riebalai padeda apsisaugoti nuo diabeto, nustatė JAV mokslininkai. Seniai žinoma, kad antrojo tipo diabetas susijęs su nutukimu, konkrečiai - su riebalų sluoksniu pilvo srityje. Tačiau Joslino Diabeto...


Avižų košė – ta pati ir kitokia (II dalis)

Avižų košė – ta pati ir kitokia (II dalis)

Apie greito paruošimo ir tirpias avižas nerašysiu, jų esmė ir yra, kad nereikia ruošti. Tik užpilti ir išmaišyti. Dribsnių paruošimas taip pat nėra sudėtingas, bet 5–10 min. užtrunka. Paprastai žmonės klausia, ar galima avižų dribsnius...


Maisto produktai negali pretenduoti į vaistų statusą, teigia VMVT

Maisto produktai negali pretenduoti į vaistų statusą, teigia VMVT

Lietuvoje jokie maisto produktai negali pretenduoti į vaistų statusą. Tokią poziciją Eltai išsakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pavaduotojas Zenonas Stanevičius po to, kai Prancūzijos pieno įmonių grupė...


Parduodamos šaltosios arbatos nauda – menka

Parduodamos šaltosios arbatos nauda – menka

Troškulį neretai malšiname ne tik vandeniu, tačiau ir parduotuvėje pirkta šalta arbata. Mokslininkai teigia, kad tikroji šio gėrimo nauda labai menka. Per 240 nacionalinį American Chemical Society susitikimą mokslininkai atskleidė, kad buteliuose...


Visos Lietuvos sulčių gėrimo eksperimente dalyvauja jau 5500 komandos

Visos Lietuvos sulčių gėrimo eksperimente dalyvauja jau 5500 komandos

Visos Lietuvos sulčių gėrimo eksperimente, kuris vyko edukacinės kampanijos "Tikros sultys kiekvieną rytą" metu, dalyvauja jau 5500 dalyvių – 3000 moksleivių ir 2500 organizacijų darbuotojų visoje Lietuvoje. Iki šiol pats...


Saugiausi ir sveikiausi plastikai maisto laikymui

Saugiausi ir sveikiausi plastikai maisto laikymui

Su plastiku maisto pramonėje susiduriame kasdien: plastikiniai indai kavinėje ir išvykose, gaivinantys gėrimai plastikiniuose buteliuose, pusfabrikačiai plastikiniame įpakavime, įvairiausi plastikiniai mašeliai ir dėžutės tapo kasdienybe. Kai juos...


Daržovių skonis vis labiau vienodės

Daržovių skonis vis labiau vienodės

Tiek atvežtinės, tiek lietuviškos daržovės pramoniniu būdu auginamos tomis pačiomis technologijomis, visgi mūsiškės vis dar maistingesnės. Pasak Sodininkystės ir daržininkystės instituto Daržo augalų selekcijos sektoriaus vedėjos dr. Rasos...


Patarimai, kaip papildyti vitamino D atsargas organizme

Patarimai, kaip papildyti vitamino D atsargas organizme

Apskaičiuota, kad vitamino D trūksta apie 13 proc. pasaulio gyventojų. Vitaminas D yra būtina maistinė medžiaga, tai – riebaluose tirpus vitaminas, kuris pirmiausia padeda absorbuoti kalcį, skatina kaulų augimą ir mineralizaciją.


Sausi pusryčiai – nebemadingi

Sausi pusryčiai – nebemadingi

Jau artimiausiu metu britai bus mokomi parduotuvėje atpažinti sveiką maistą nuo nesveiko. Tam pasitarnaus Maisto standartų agentūros įvesta produktų žymėjimo kampanija, rašo "The Guardian". Nuo sausio mėnesio prasidedantis naujos...


Bananai: gera nuotaika ir sveikata

Bananai: gera nuotaika ir sveikata

Kad darganotu oru būtumėte linksmi ir žvalūs, pasaldinkite savo gyvenimą bananais — gamtos stimuliatoriais ir antidepresantais... Šiuolaikiniai biochemikai teigia, kad bananai turtingi vienu iš biocheminių serotonino (medžiagos, kuri smegenų...


Ledai, kurie netirpsta

Ledai, kurie netirpsta

Du didžiausi pasaulio ledų gamintojai tiria baltymus ir grybus, kurie keičia valgomųjų ledų savybes. "NRC Handelsblad" praneša, jog bendrovės "Unilever" ir "Nestle" investuoja milijonus į naujus ledų, kuriuose būtų...


Kokias dešreles galima kepti? (papildyta)

Kokias dešreles galima kepti? (papildyta)

Iškylaujant net nesusimąstome, ar spragsinčios ant laužo pirmos po ranka parduotuvėje pirktos dešrelės tikrai nepakenks sveikatai. Medikai pataria prisiminti, jog virtų mėsos gaminių negalima kepti ant laužo. Nacionalinio maisto ir veterinarijos...


Pradžiamokslis vartotojams: koks kiaušinis yra sveikas?

Pradžiamokslis vartotojams: koks kiaušinis yra sveikas?

Trečiadienį Alytaus valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija, siekianti suburti aktyvius vartotojus, šiems surengė mokymus "Išmok pasirinkti - vartok atsakingai". Tarnybos inspektoriai...


"Nestlé" imasi spręsti mitybos problemas

"Nestlé" imasi spręsti mitybos problemas

Bendrovė "Nestlé" paskelbė apie tris pradedamas iniciatyvas, kuriomis sieks sukurti naujus partnerystės ryšius su vyriausybėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir smulkiojo verslo atstovais. Pradedamos bendrovės iniciatyvos...


Per sūrus maistas - didesnė vėžio rizika

Per sūrus maistas - didesnė vėžio rizika

Dėl labai sūraus maisto tikimybė susirgti skrandžio vėžiu padidėja du kartus, įspėja Didžiosios Britanijos vėžio tyrimų centras. Padidintos rizikos grupei, pagal tai, priklauso žmonės, suvartojantys per dieną apie 12-15 gramų druskos, arba daugiau...


Oficialioji medicina maisto derinimo nepripažįsta

Oficialioji medicina maisto derinimo nepripažįsta

Artėjant šiltajam metų sezonui dažnas pajunta pavasarinį silpnumą ir skuba pirkti vitaminus. Tačiau gydytoja dietologė Virginija Vilemienė įspėja, kad pirmenybę vertėtų teikti ne sintetiniams vitaminams, bet visaverčiam maistui. Rūpintis sveika...


Smegenims apsnūsti neleidžia abrikosai

Smegenims apsnūsti neleidžia abrikosai

Jei norite pagerinti atmintį ir daugiau nuveikti darbe, per dieną turėtumėte suvalgyti bent 50 gramų džiovintų abrikosų. Šie vaisiai labai naudingi smegenims. Džiovinti abrikosai nepraranda savo maistingųjų medžiagų. Jie yra puikus karotino,...


Kviečių želmenų maistingosios ir ir vaistingosios savybės

Kviečių želmenų maistingosios ir ir vaistingosios savybės

Kviečių želmenis europiečiai iš naujo atrado XX a. pradžioje, juos imta auginti namuose. Kviečių želmenis pradėjo populiarinti mokslininkai, eksperimentais įrodę jų gydomąsias savybes. Želmenų maistingąsias ir vaistingąsias savybes jau žinojo...


Sotumo jausmas susiformuoja smegenyse?

Sotumo jausmas susiformuoja smegenyse?

Po alinančios dienos grįžtate namo, visą kelią galvojate apie tuos skanumynus, kuriuos rasite šaldytuve. Pagaliau išsvajotieji namai, ramybė ir daug skanaus maisto. Valgote, valgote, valgote... O sotumo jausmas taip ir neatsiranda. Nauja LNK laida...


Kiaušiniai padeda numesti svorio

Kiaušiniai padeda numesti svorio

Žmonės, kurie pusryčiams suvalgo kiaušinių, visą dieną geriau kontroliuoja alkio jausmą ir jiems lengviau laikytis dietos. Tokią išvadą padarė amerikiečių mokslininkai iš Konektikuto universiteto. Tyrėjai domėjosi, kaip pusryčiai veikia sotumo...


Sveika mityba. Paprastas, žmogiškas požiūris

Sveika mityba. Paprastas, žmogiškas požiūris

Gegužės 11 d., šeštadienį, 13 val. kviečiame į susitikimą su sveikos gyvensenos ir asmenybės ugdymo mokytoju Sauliumi Urbonu.


4 Energijos suteikiantys receptai su chia sėklomis – tiks ir lieknėjantiems

4 Energijos suteikiantys receptai su chia sėklomis – tiks ir lieknėjantiems

Super maistu vadinamos “ispaninio šalavijo” sėklos chia yra juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos. Jų nauda žmogaus organizmui labai didelė. Neutralaus skonio, tačiau puikiai tinka gardinti įvairius...


Bus reikalaujama papildomai ženklinti daug kofeino turinčius produktus

Bus reikalaujama papildomai ženklinti daug kofeino turinčius produktus

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys pasirašė įsakymą, kuriuo įvedamas reikalavimas papildomai ženklinti daug kofeino turinčius maisto produktus, jautriems vartotojams pateikiant rekomendaciją jų atsisakyti. Ministro įsakymu pakeista...

lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9