Gegužės 28d. Pirmadienis

Kuo skiriasi ekologiška kava nuo neekologiškos? Ekologiška kava – Naturela

2017 Sausio 18d.
Peržiūrų skaičius: 16078

Kava - kasdienis ritualas, nuo kurio dažnas pradeda savo rytą. Tai priežastis dėl ko verta lipti iš lovos. Pats jos gaminimo procesas, kvapas, skonis gali tapti motyvuojančiu tinkamai pradėti dienos darbus.  ,,Neišgėriau kavos ir viskas krenta iš rankų!“ , turbūt teko taip pagalvoti kiekvienam, kuris myli kavą. Be kavos sunku įsivaizduoti dienos pradžią,  pokalbius su draugais, moteriškus pašnekėsius, verslo susitikimus, asmenines ramias bei susikaupimo, kūrybos akimirkas, pasivaikščiojimus vakarais... Be to, tai juk populiariausias būdas pakviesti patinkantį žmogų į pasimatymą - pasiūlyti jam nueiti drauge išgerti kavos. Pasirinkdami ir gerdami gerą kavą jaučiamės energingi, kupini jėgų, geros nuotaikos bei pasiruošę išbandymams!

Taigi kas svarbiau kavos kokybė ar kiekybė? Ar turite savo mėgstamiausią kavą ir kodėl tai ji? Kavos pasiūla tikrai didelė, todėl dažnai susiduriama su problema, kaip išsirinkti kavą, kuri būtų ne tik skani bet ir nežalinga mūsų organizmui. Ir jeigu žinotume ko mums reikia ir kuo skiriasi kavos – išsirinkimo procesas taptų lengvesnis. Kai kuriems sprendimą pasirinkti leidžia išmėgintas ir patikęs skonis, kvapas, tinkama kaina, kokybė. Šiuo straipsniu norime pakalbėti apie kokybišką, ekologišką kavą, jos tyrumą, kavos pupelių kruopštų auginimą bei priežiūrą.

Gerdami kavą siekiame pasimėgauti ja, bet ir jaustis gerai, taigi kyla klausimas ar žinote kuo skiriasi ekologiška kava nuo neekologiškos? Kodėl vertėtų rinktis organišką produktą?

Daugumai ekologiškos kavos sąvoka nėra aiški ir nesukelia didelių emocijų, kadangi konkrečiai nėra domimasi kuo ji skiriasi nuo paprastos kavos. Ekologiška kava turi visai kitokį poveikį sveikatai. Kava – vienas labiausiai chemikalais purškiamų augalų. Kodėl? Taip yra todėl, kadangi atsižvelgiant į klimato sąlygas labai palanku veistis grybeliui,  kava auga drėgnoje ir šiltoje aplinkoje. Siekdami užauginti ir parduoti kuo daugiau kavos, dažniausia ji yra purškiama chemija - pesticidais – fungicidais.  Kartu su puodeliu kavos, gauname dozę šių medžiagų ir mes. Auginti kavą be cheminių priemonių tikrai sudėtinga - reikia didelės patirties, pastangų, žinių ir priežiūros.  Didelė dalis kavos pupelių lieka nepanaudojamos. Derliaus užauga mažiau, tačiau  kava tyra, kaip gamta sukūrė. Gerdami ekologišką kavą gauname puodelį kavos, o ne kavos ir chemijos kokteilį.

Turbūt daug kas iškart susimąsto jog tokia kava, kuri auginta be chemijos - labai brangi. Tačiau palyginus ,,Naturela“ kavą su įprastine kava, jos kaina tik šiek tiek didesnė nei įprastos kavos, o akcijos metu galima įsigyti ir už paprastos kavos kainą. Tai netampa problema mėgautis kokybiška preke, gal šiek tiek rečiau, bet bent žinant jog vartojame natūralų produktą.  Taigi, suvokiant koks  skirtumas tarp ekologiškos ir neekologiškos kavos pradėsite lengviau daryti protingus sprendimus ir rūpintis savimi.

Pamirškite skrandžio rūgštingumą, sunkumo jausmą, galvos skausmą. Mėgaukitės ekologiška ,,Naturela“ kava, kuri užauginta nenaudojant cheminių medžiagų ir išlaikant tikrą kavos tyrumą. Jos įsigyti galite visuose didžiuosiuose ir mažesniuose  prekybos tinkluose.

Daugiau informacijos : http://foksas.com/lt/category/naturela/

https://www.facebook.com/naturela2/

Rūpinkitės savimi, mėgaukitės kokybiškais produktais!

Parengė: Iveta Kecoriūtė


Sveikos mitybos ugdymas – visų mūsų uždavinys

Sveikos mitybos ugdymas – visų mūsų uždavinys

Nacionalinė sveikatos taryba, reikšdama susirūpinimą šalies gyventojų nesveikos mitybos įpročiais, siūlo daugiau dėmesio skirti visuomenės, o ypač vaikų, sveikos mitybos ugdymui. Atsižvelgiant į žalingą visame pasaulyje populiarėjančio...


Maistas Be E, Be priedų, Be koncervantų ir panašiai – mitas

Maistas Be E, Be priedų, Be koncervantų ir panašiai – mitas

2010 metų pabaigoje didžiulio visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio sulaukė pirmieji Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vykdytų tikslinių patikrinimų, trumpai pavadintų akcija "Ar "Be E" tikrai yra be "E",...


Ištirtuose daigintų pupelių mėginiuose EHEC sukėlėjų nerasta

Ištirtuose daigintų pupelių mėginiuose EHEC sukėlėjų nerasta

Pirmuosiuose 23 ištirtuose daigintų pupelių mėginiuose iš įtarimą sukėlusio ūkio Vokietijoje mirtinai pavojingos žarnyno infekcijos EHEC sukėjų nerasta, pranešė Žemutinės Saksonijos vartotojų teisių ministerija. Tačiau tai nereiškia, kad pupelių...


Dešimt labai nesveikų patiekalų

Dešimt labai nesveikų patiekalų

Skirtingi patiekalai turi savitą skonį, kuris galbūt jums labai patinka, tačiau būkite atsargūs ir pasidomėkite, ką valgote. Dalis iš čia išvardytų patiekalų turi itin daug cholesterolio, druskos ir riebalų, todėl jų derėtų vengti žmonėms,...


Lietuvoje nebus parduota 6 tonos nesaugių saldainių iš Kinijos

Lietuvoje nebus parduota 6 tonos nesaugių saldainių iš Kinijos

Inspektoriai uždraudė iš Kinijos įvežti beveik 6 tonas saldainių, kuriuose rasta neleistinų maisto priedų. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad uždrausta importuoti apie 5,74 tonos saldainių "Cool candy with tattoo" iš...


Vengrijoje įvedamas "mėsainių mokestis"

Vengrijoje įvedamas "mėsainių mokestis"

Vengrijoje sveikatai nenaudingi maisto produktai ateityje bus apmokestinti vadinamuoju "mėsainių mokesčiu", praneša agentūra AFP. Didele balsų dauguma šalies parlamentas Budapešte pritarė mokesčio padidinimui tiems maisto produktams,...


Pomidorų sultys - vienos naudingiausių sulčių

Pomidorų sultys - vienos naudingiausių sulčių

Pomidorus į Europą atvežė ispanai. Kadangi ispanai buvo užkariavę daug žemių, jie pomidorus išplatino visame pasaulyje. Tai maistinga daržovė, kurios sudėtyje yra obuolių ir citrinos rūgšties, baltymų, vitaminų B1, B2, B3, PP, pro vitamino A,...


Pigūs produktai sveikatos neprideda

Pigūs produktai sveikatos neprideda

Užklupęs sunkmetis verčia žmones taupyti maisto sąskaita. Kuo tapsime, pasirinkdami pigesnius produktus? Juk senovės romėnai sakydavo: "Ką valgai, toks ir esi." Kokios gali būti taupymo pasekmės žmonių sveikatai? Gydytojai sako, kad...


Kiaulpienės žiedų antpilas pigmentinėms dėmėms ir strazdanoms gydyti

Kiaulpienės žiedų antpilas pigmentinėms dėmėms ir strazdanoms gydyti

Kiaulpienė yra tokia vertinga medicinoje, jog yra sakoma, kad jeigu ji būtų reta, tai jos kaina būtų kaip egzotiškojo ženšenio...


Mityba: maisto produktai, kurie padės išlikti žvaliems ryte

Mityba: maisto produktai, kurie padės išlikti žvaliems ryte

Savaitgalį persukus laiką ne vienam lietuviui yra sunku pabusti. Italų mokslininkai teigia, kad tingulį gali išvaikyti makaronai, ryžiai ir pienas. Anot San Raffaele (Milanas) miego klinikos specialistų, vertėtų rinktis produktus, kurie turi daug...


Sezoninės daržovės – norintiesiems sulieknėti

Sezoninės daržovės – norintiesiems sulieknėti

Tyrimai parodė, kad baklažanai ir cukinijos padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Šiose daržovėse yra medžiagų, efektyviai iš organizmo šalinančių toksinus ir spartinančių medžiagų apykaitą. Dėl didelio mineralinių medžiagų, ypač kalio,...


Nufotografuoji maistą – ir žinai, kiek jame kalorijų

Nufotografuoji maistą – ir žinai, kiek jame kalorijų

Esate susirūpinę, kiek kalorijų gausite suvalgę gabalą picos ar šokoladinio pyrago? Jums gali padėti nauja "iPhone" programėlė. Su telefonu nufotografavus patiekalą, programėlė beveik akimirksniu suskaičiuoja kalorijas, praneša...


Brokoliai gali apsaugoti nuo skrandžio vėžio

Brokoliai gali apsaugoti nuo skrandžio vėžio

Brokoliai turi savyje ne tik vitaminų ir mineralų, bet, ko gero, juose yra ir skrandžio vėžį sukeliančias bakterijas naikinančių medžiagų. Tik brokoliams būdingą skonį, dėl kurio vieniems ši daržovė didžiausias skanėstas, o kitiems - šlykštynė,...


Riešutai gerina medžiagų apykaitą

Riešutai gerina medžiagų apykaitą

Mokslininkai teigia, kad saikingas riešutų vartojimas padeda išvengti kai kurių sveikatos sutrikimų, praneša BBC. Manoma, kad iki 25 proc. žmonių Jungtinėje Karalystėje skundžiasi sutrikusia medžiagų apykaita. Tai lemia nutukimą, padidėjusį...


Dilgėlė – augalas, kuriame labai daug kalcio

Dilgėlė – augalas, kuriame labai daug kalcio

Dilgėlinių šeimos narį (lot. ‚“Acalypha Torta‘‘), liaudyje puikiai žinomą kaip didžiąją dilgėlę, yra aprašęs žymiausias antikinės Graikijos Tėvu krikštijamas Hipokratas. Anot jo, dilgėlė jau tada buvo labai vertinamas ir...


Jonizuotas vanduo – paprasta pasigaminti, sveika gerti

Jonizuotas vanduo – paprasta pasigaminti, sveika gerti

Gyventi ilgai, sveikai ir laimingai – kiekvieno iš mūsų svajonė ir siekiamybė. Ar tai įmanoma įvairių lėtinių ligų varginamoje mūsų visuomenėje? Atrodo, sudėtinga. Tačiau sprendimo raktas dažniausiai glūdi paprastuose kasdieniuose dalykuose,...


Norite sulieknėti? Daugiau miegokite

Norite sulieknėti? Daugiau miegokite

"Kas miega - tas pietauja." Šią frazę iš A. Diuma knygos "Trys muškietininkai" patvirtino Kolumbijos universiteto, įsikūrusio Niujorke, mokslininkai. Reikalas tas, kad miegodamas žmogus nejaučia alkio. Todėl žmonės, linkę...


Burokėlių sultys naudingos širdžiai

Burokėlių sultys naudingos širdžiai

Mokslininkai išsiaiškino, kad burokėlių sultys tiesiog būtinos žmogaus organizmui. Mokslininkų tyrimo išvadomis, burokėlių sultys - puikus energetinis gėrimas. Jos žmogaus ištvermingumą padidina 16 proc. To priežastis - burokėliuose esančios...


Karštis tirpdo apetitą, bet kelia grėsmę virškinimui

Karštis tirpdo apetitą, bet kelia grėsmę virškinimui

Karštiems orams įsivyravus ne visada norisi laiku pietauti, kartais pasisotinama ledais ar uogomis. Vėlyvos vakarienės jautresnio skrandžio savininkams gali sukelti refliuksą ar net opaligę. Svarbu žinoti, kiek laiko gydytis pačiam, o kada geriau...


Per sūrus maistas - didesnė vėžio rizika

Per sūrus maistas - didesnė vėžio rizika

Dėl labai sūraus maisto tikimybė susirgti skrandžio vėžiu padidėja du kartus, įspėja Didžiosios Britanijos vėžio tyrimų centras. Padidintos rizikos grupei, pagal tai, priklauso žmonės, suvartojantys per dieną apie 12-15 gramų druskos, arba daugiau...


Modifast

Modifast

Baltyminiai produktai svoriui mesti
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9