Lapkričio 28d. Sekmadienis

Kriaušė, obuolys, šparagas. Kaip sureguliuoti svorį?

2013 Gruodžio 4d.
Peržiūrų skaičius: 41124
Kriaušė, obuolys, šparagas. Kaip sureguliuoti svorį?

Kriaušės figūros moterims riebalai kaupiasi "moteriškose vietose": ant klubų ir pilvo. Artėjant prie 50-mečio, tokia figūra vis labiau apvalėja. Raumeninio audinio "kriaušės" daug neturi, o kadangi riebalai dega būtent raumenyse, svorį mesti tokios figūros moterims labai sunku. Tačiau nieko nėra neįmanomo! Dietologai pataria...

Kriaušė: moteriškumo perteklius

* Jokių bado dietų. Verčiau 5-6 kartus per dieną valgykite nedidelėmis porcijomis. Beveik viską, ką suvalgote, organizmas pasisavina, tačiau nepaverčia strateginėmis atsargomis ant klubų.

* Rašykite maitinimosi dienoraštį. Užfiksuokite, ką suvalgote per dieną. Vidutinio svorio moteriai, nedirbančiai sunkaus fizinio darbo, pakanka 1800 - 2000 kilokalorijų per dieną. Jeigu svoris atkakliai laikosi, galima sumažinti kalorijų kiekį dar 300-500 vienetais. O dar geriau - padidinti fizinį aktyvumą. Jeigu per savaitę numesite daugiau nei 500 g, tai gali baigtis tuo, jog grįšite prie ankstesnio svorio ir dar su kaupu.

* Netapkite vegetare. Jūsų raumenims (nepamirškite: būtent jie degina kalorijas!) reikia baltymų. Norma moteriai - 1 g proteino 1 kilogramui svorio per dieną. Valgykite žuvies, liesos mėsos ir neriebių pieno produktų.

* Apribokite riebalų ir cukraus suvartojimą. Būtent apribokite, tačiau visiškai jų negalima atsisakyti.

* Organizuokite "įkrovos" dieną. Kartą per savaitę valgykite kiek daugiau nei kasdien. Tai apgaus organizmą, ir jis "neperjungs" medžiagų apykaitos į "lėtą deginimą".

* Daugiau judėkite. Bėgimas takeliu kartą per savaitę fitneso klube - ne jums. Turint plačius klubus reikia nuolat aktyviai judėti. Kuo dažniau eikite pėsčiomis, ir energingai. Ignoruokite liftą, tvarkykite namus, dirbkite sode greitu, energingu tempu.

* Įsigykite žingsniamatį. Kad svoris neaugtų, kasdien turite nužingsniuoti ne mažiau nei 10 000 žingsnių per dieną, o kad jį sumažintumėte - 13 000.

* "Kriaušėms" labai tinka plaukiojimas ir vandens aerobika: krūvis kraujagyslėms nedidelis, o energijos sunaudojama daug.

* Stiprinkite kojų ir nugaros raumenis pasirinkdamos atitinkamus pratimus.

Obuolys: kur tu, mano talija?

Šios figūros moteriai riebalų sluoksniai formuojasi liemens srityje. Pats klastingiausias laikas - "auksinis ruduo", tai yra apie 50-uosius metus. Moteriškųjų lytinių hormonų kiekis mažėja, o vyriškųjų - daugėja... Neatsitiktinai tokį "atsargų paskirstymą" po kūną dietologai vadina "vyriškojo tipo nutukimu".

Į obuolį panašios figūros savininkės dažniau serga diabetu, hipertonija ir ateroskleroze. O dabar - gera žinia: riebalai nuo talijos traukiasi greičiau ir lengviau negu nuo klubų.

Kaip maitintis?

* Valgykite reguliarai. Nedidelėmis porcijomis - kas 3-4 valandas. Pusryčiaukite, pietaukite ir vakarieniaukite, jei tik įmanoma, tuo pačiu metu.

* Apribokite sviesto ir riebios mėsos vartojimą.

* Valgykite pakankamai baltymų. Norma - 1 g proteino 1 kg svorio per dieną - aktuali ir jums. Žuvis, liesa mėsa, vištiena be odelės, neriebūs pieno produktai - puikūs jo šaltiniai.

* Vartokite mažiau cukraus ir gaminių iš baltų miltų. Jie turi daug angliavandenių, tačiau mažai vartingų medžiagų.

* Nepamirškite, kad alkoholis kaloringas. Jis provokuoja riebalų kaupimą ant talijos ir daro valgymą nekontroliuojamą.

Kaip judėti?

* Rinkitės aerobiką arba tokio intensyvumo sportą, kad galėtumėte kalbėtis. Rekomenduojamos ilgos trukmės treniruotės. Vandens aerobika, slidinėjimas, važiavimas dviračiu padės nuvyti riebalus nuo talijos. O pradėti galima nuo energingo pasivaikščiojimo po 30-60 minučių per dieną.

* Stiprinkite pilvo raumenis. Treniruokite presą.

- Darykite gimnastikos pratimus.

- Minkite dviratį arba tokio tipo treniruoklį.

Šparagas: švelnumas ar silpnumas?

Tokios figūros damos pasižymi greita medžiagų apykaita ir veikiau svorio trūkumu, o ne pertekliumi. Viena vertus, visos jai pavydi: valgyk sau ką nori, kiek nori - ir nestorėji. Kita vertus, - mažoka raumenų. Dėl jų stokos po 50 metų, kai prasideda hormonų pokyčiai, figūra tampa panaši į slidę. Jeigu "šparagas" ims priaugti svorio, jai nesunku bus tapti "obuoliu".

Kaip maitintis?

* Valgykite net tada, kai nesate alkana. Jums būtina maitinimosi schema: pusryčiai: užkandžiavimas, pietūs, užkandžiavimas, vakarienė.

* Kaupkite baltymus. Proteino jums reikia dukart daugiau nei "kriaušėms" ir "obuoliams". Bent jau ne mažiau negu 1,4 g kilogramui svorio. Gauti baltymų paros dozę organizmui reikia per dieną palaipsniui, o ne vienu ypu.

* Pakeiskite angliavandenių šaltinį. Vietoje keptų bei miltinių gaminių vartokite ruginę duoną, košes ir kruopų garnyrą.

* Suvalgykite prieš ir po treniruotės ką nors lengvo, pavyzdžiui, bananą. Ir būtinai dažnai gerkite vandenį - treniruočių metu taip pat.

Kaip judėti?

* Ranką - ant pulso! Bet kokie judesiai, kuriuos atliekant jusų pulsas padažnėja daugiau nei 120 dūžių per minutę, jūsų raumenims į naudą. Stiprinkite juos eidamos bei slidinėdamos.

* Dirbkite su jėgos treniruokliais mažiausiai dukart per savaitę. Galima ir su svarmenimis.

* Sekite savo svorį. Jeigu jis krenta, didinkite maisto porcijas.


Riešutai ir avižos puikiai mažina cholesterolį kraujyje

Riešutai ir avižos puikiai mažina cholesterolį kraujyje

Žmonės, kurie laikosi cholesterolio kiekį kraujyje mažinančių produktų dietos, daug efektyviau sumažina cholesterolio kiekį kraujyje nei tie, kurie valgo mažai riebalų turintį maistą. Kaip praneša AP, riešutai, avokadas, alyvuogių aliejus, soja ir...


Dėl šiuolaikinio maisto trinka įprastas brendimo metas

Dėl šiuolaikinio maisto trinka įprastas brendimo metas

Praėjusio šimtmečio vidurys - anomalijų pradžios amžius. Šoktelėjo ne tik žmonijos ūgis, bet ir pasikeitė brendimo amžius. Šiandieninėms mergaitėms krūtys pradeda augti jau devintais gyvenimo metais. Tuo tarpu berniukų branda, atvirkščiai,...


Iki šiol naudotos kalorijų lentelės, manoma, neteisingos

Iki šiol naudotos kalorijų lentelės, manoma, neteisingos

18 metų dietų sudarymui ir sveikos mitybos pagrindams aiškinti naudojama būtina paros kalorijų norma gali būti pakeista, skelbia specialistai. Kalorijų norma gali būti padidinta 16 proc. Šiuo metu moterims rekomenduojama per parą suvartoti 2...


Kaip užplikyti gardžią arbatą

Kaip užplikyti gardžią arbatą

Skirtingoms arbatos rūšims reikia skirtingos vandens temperatūros ir laiko pritraukti. Tačiau yra kelios universalios taisyklės, kaip plikyti arbatą, kad ši būtų kuo gardesnė. 150-200 ml talpos puodeliui reikia maždaug arbatinio šaukštelio...


Daugiau svorio priauga vartojantieji daugiau mėsos

Daugiau svorio priauga vartojantieji daugiau mėsos

Valgant mažiau mėsos, galima lengviau išlaikyti optimalų kūno svorį, teigia mokslininkai. Europoje ištyrus beveik 400 tūkstančių suaugusiųjų nustatyta, kad mėsos valgymas siejamas su svorio didėjimu, net jei žmonės suvartoja vienodą kiekį...


Gerieji ir blogieji angliavandeniai: ką apie juos reikia žinoti (receptai)

Gerieji ir blogieji angliavandeniai: ką apie juos reikia žinoti (receptai)

Ne visi žmonės žino, kokie būna angliavandeniai ir kad ne visi angliavandeniai vienodi. Sveikatai palaikyti labai svarbu žinoti skirtumus tarp kenksmingų ir naudingų angliavandenių. Naudingi angliavandeniai aprūpina organizmą energija, optimaliu...


Nesusirkime per šventes

Nesusirkime per šventes

Švenčių dienomis, kai gaminama daug maisto ir jis ilgai vartojamas, turėtume būti atidesni maisto saugumui ir kokybei. Per šventes beveik visada padaugėja apsinuodijimų greitai gendančiais maisto produktais, ypač ilgai kambario temperatūroje...


Baltymų ar angliavandenių dieta gali sumažinti svorį

Baltymų ar angliavandenių dieta gali sumažinti svorį

Naujosios Zelandijos mokslininkai teigia, kad mažai riebalų ir daug baltymų ar angliavandenių turinti dieta gali būti vidutiniškai efektyvi gydant nutukimą. Mokslininkų teigimu, norintiems sumažinti svorį asmenims labai sunku atprasti nuo savo...


Ar sriubą valgyti sveika?

Ar sriubą valgyti sveika?

Sriuba – lengvas ir skanus patiekalas, nuo seno lietuvių šeimininkių vertintas. Ji sušildo, pasotina, neapsunkina skrandžio ir turi nedaug kalorijų. Tačiau pastaruoju metu apie sriubą galima išgirsti ir kitokių nuomonių – esą ji tik...


Ar saugu vartoti nepasterizuotą pieną?

Ar saugu vartoti nepasterizuotą pieną?

Gydytojai ir specialistai pataria – maži vaikai neturėtų gerti žalio, nepasterizuoto pieno. Pienas yra didelės maistinės vertės produktas, turintis daug medžiagų, reikalingų vaikų augimui, tačiau žaliame piene gali būti įvairių bakterijų,...


Šeimos gydytoja: normaliai vaiko raidai mėsa būtina

Šeimos gydytoja: normaliai vaiko raidai mėsa būtina

Remiantis statistiniais duomenimis, daugelyje Vakarų Europos valstybių apie 20 proc. gyventojų yra vegetarai, Lietuvoje – apie 5 proc. ir šis skaičius auga. Atsisakyti mėsos gali mitybą subalansavę ir pakankamą organizmui reikiamų medžiagų...


Neįkainuojami mitybos patarimai

Neįkainuojami mitybos patarimai

Žmonės nekenčia laikytis dietų, nes jos dažnai neleidžia mėgautis mėgiamais valgiais (dažniausiai tai yra riebus ir kenksmingi produktai). Kai žmonės pradeda sekti dietos planu, per kelias pirmas dienas jie neišvengiamai jaučia alkio jausmą ir...


Ekologiškų produktų grupė

Ekologiškų produktų grupė

1993m. įkurta šaldytų kulinarinių pusgaminių gamintoja UAB "Liūtukas" ir Ko per trumpą laiką tapo viena didižiausių ir moderniausių Lietuvoje. Įmonės sėkmę garantuoja vartotojų bei ekspertų pripažinta produkcija, novatoriškumas ir...


Mokslo populiarintojai triuškina garsenybių pateikiamus sveikos gyvensenos patarimus

Mokslo populiarintojai triuškina garsenybių pateikiamus sveikos gyvensenos patarimus

Viena britų mokslo populiarinimo organizacija trečiadienį sukritikavo kai kurių garsenybių patarimus kaip sveikai gyventi. Pavyzdžiui, pareiškimus apie sėklos sulaikymo naudą arba kūnui energijos suteikiančias silikonines apyrankes. Organizacija...


Mitybos ypatumai kosmose: kodėl maisto skonis visai kitoks nei Žemėje?

Mitybos ypatumai kosmose: kodėl maisto skonis visai kitoks nei Žemėje?

Tarptautinės kosminės stoties astronautas Chrisas Hadfieldas tiesioginėje studentams skirtoje laidoje „ Let's Talk Science“ prisipažino, kad kosminis maistas nė neprimena valgomo Žemėje, skelbia Mashable.com. „Pirmiausia, ne...


Dilgėlė – augalas, kuriame labai daug kalcio

Dilgėlė – augalas, kuriame labai daug kalcio

Dilgėlinių šeimos narį (lot. ‚“Acalypha Torta‘‘), liaudyje puikiai žinomą kaip didžiąją dilgėlę, yra aprašęs žymiausias antikinės Graikijos Tėvu krikštijamas Hipokratas. Anot jo, dilgėlė jau tada buvo labai vertinamas ir...


Kas vyksta žmogaus kūne, išgėrus skardinę kolos?

Kas vyksta žmogaus kūne, išgėrus skardinę kolos? (1)

Kai žmogus išgeria skardinę kolos, į jo organizmą patenka šaukštai cukraus, pakyla kraujospūdis, išsiplečia vyzdžiai, rašo naujienų agentūra "RIA Novosti". Per pirmas 10 minučių: į sistemą patenka dešimt arbatinių šaukštelių cukraus...


Prie kompiuterio pietaujantys žmonės dažniau persivalgo

Prie kompiuterio pietaujantys žmonės dažniau persivalgo

Tyrėjai įrodė, kad valgymas prie kompiuterio arba prie televizoriaus verčia organizmą "pamiršti", kad jis pasisotino. Didžiosios Britanijos psichologai atliko eksperimentą. Jie padalino žmones į dvi grupes. Viena grupė valgė įprastoje...


Kviečių želmenų maistingosios ir ir vaistingosios savybės

Kviečių želmenų maistingosios ir ir vaistingosios savybės

Kviečių želmenis europiečiai iš naujo atrado XX a. pradžioje, juos imta auginti namuose. Kviečių želmenis pradėjo populiarinti mokslininkai, eksperimentais įrodę jų gydomąsias savybes. Želmenų maistingąsias ir vaistingąsias savybes jau žinojo...


Mityba: visa tiesa apie pieną

Mityba: visa tiesa apie pieną

Pagrindiniai sveikos mitybos principai - saikingumas ir įvairovė - skelbia: sveikas maitinimasis toli gražu nėra nuobodus! Juk pusryčiams suvalgę mėsos su daržovėmis, o pietų metu pasisotinę kepta žuvimi, tikrai nesijausite nuskriausti. Didieji...


Vokietijoje įspėta nevartoti prancūziškos alyvuogių

Vokietijoje įspėta nevartoti prancūziškos alyvuogių

Vokietijos vartotojų apsaugos ir maisto produktų saugumo tarnyba (BVL) įspėja gyventojus nevartoti prancūziškos alyvuogių ir pomidorų pastos, praneša agentūra AFP. Tam tikri produktai esą gali būti užkrėsti bakterijomis ir tai gali turėti rimtų...


"Lubininiai": sveikatai naudingesni ledai iš... gėlių

"Lubininiai": sveikatai naudingesni ledai iš... gėlių

Nors Lietuvoje vasara šiemet nuosaikiai šilta ir nuolat ieškoti, kuo čia dabar atsivėsinus, bent jau kol kas nereikia, vis tiek neretam retkarčiais turbūt kyla pagunda pasilepinti porcija ar kita ledų. Tarytum nugirdę, jog prieš keletą dienų...


Baltieji ir raudonieji serbentai

Baltieji ir raudonieji serbentai

Viduramžiais baltieji ir raudonieji serbentai buvo labai populiarūs Vakarų Europoje, kur ir buvo išvestos šiuolaikinių serbentų veislės. Raudonieji serbentai turi daug vitamino B1, C, geležies, fosforo, kalio, ląstelienos, vario ir mangano. Yra...


Nepriaugsite papildomų kilogramų, jei valgysite lėtai

Nepriaugsite papildomų kilogramų, jei valgysite lėtai

Nenorintys prisiauginti papildomų kilogramų turėtų valgyti lėčiau, teigia atitinkamą tyrimą atlikę JAV dietologai. Kaip per šventes ir nesibaigiančias vaišes išsaugoti figūrą ir neprisiauginti dviejų trijų nereikalingų kilogramų? Kaip išsiaiškino...


Daržinis builis aktyvina inkstų veiklą ir virškinimą

Daržinis builis aktyvina inkstų veiklą ir virškinimą

Daržinio builio tėvynė yra Vakarų Azija ir Kaukazas. Nuo seno jis yra populiarus dėl aromatingų specifinio prieskonio lapų ir kraują gerinančių savybių. Naudojamos dalys - šaknys ir lapai. Daržinio builio lapuose yra eterinio aliejaus, kurio...


Genų inžinierių kūriniai ieško kelio ir prie lietuvių stalo

Genų inžinierių kūriniai ieško kelio ir prie lietuvių stalo

Europos Komisija prieš savaitę leido sodinti genetiškai modifikuotas bulves. Pavojaus, kad iš jų bus gaminami didžkukuliai, nėra - maistui jos nebus vartojamos. Bet įdare šių bulvių pėdsakų ateityje gal ir bus. Europa beviltiškai atsilieka nuo JAV...


Sezoninės daržovės – norintiesiems sulieknėti

Sezoninės daržovės – norintiesiems sulieknėti

Tyrimai parodė, kad baklažanai ir cukinijos padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Šiose daržovėse yra medžiagų, efektyviai iš organizmo šalinančių toksinus ir spartinančių medžiagų apykaitą. Dėl didelio mineralinių medžiagų, ypač kalio,...


Kokių maisto produktų nesivežti į iškylą?

Kokių maisto produktų nesivežti į iškylą?

Šiltai gabenami mašinose, krepšiuose be šaldymo įrangos greitai gendantys maisto produktai tampa pavojingi sveikatai, nepaisant to, kad prekės galiojimo terminas, pažymėtas ant pakuotės, dar nesibaigęs. Kauno visuomenės sveikatos centro...


Malonumas – su konservantais

Malonumas – su konservantais

Dirbtinių medžiagų prisotinti šiemetiniai ledai gali sulaukti ir kitos vasaros.Iš pirmo žvilgsnio visiškai nekaltas produktas, kurį vasarą itin mėgsta vaikai ir nevengia suaugusieji, yra prifarširuoti konservantų. Nenatūralūs priedai silpnina...


BALTYMŲ ŠALTINIS – LIETUVIŠKUOSE AUGALUOSE

BALTYMŲ ŠALTINIS – LIETUVIŠKUOSE AUGALUOSE

Baltymai (dar kitaip vadinami proteinu) – tai antras pagal gausumą organizmo komponentas po vandens. Jis formuoja ne tik organizmo struktūras – ląsteles, audinius ir skeletą, bet ir funkcinius veiksnius, kaip hormonai, antikūniai, DNR...

lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9