Ditel

Kokius maisto produktus renkamės vartoti…

Turbūt kiekvienas iš mūsų esame bent kartą susimąstę apie savo mitybą, tam tikrų produktų įtaką mūsų organizmui, siekį labiau rūpintis savimi ir savo organizmu. Giliau tuo pasidomėjus sužinotumėte, jog net 65% žalingo poveikio, veikiančio mūsų organizmą, yra susijęs būtent su maistu, 20% su vandeniu ir tik likę 15% susiję su aplinka, kuri mus supa. Aplinkos, kurioje gyvename dėl sveikos gyvensenos mažai kas ryžtųsi keisti, bet pasidomėti mityba, produktais kuriuos vartojat – verta.

Ne paslaptis, jog vis daugiau žmonių pradeda jausti, jog įprasti maisto produktai ne tik neteikia naudos, bet gali netgi pakenkti. Didžiuliai konservantų ir cheminių priedų kiekiai, esančių daugelyje produktų, sukelia ligas, alergiją, silpnina imunitetą.

Apsipirkinėjant prekybos centruose mums nė į galvą nešauna, kiek veterinarinių vaistų liko paukštienoje, jautienoje ar piene, kiek beicų likučių liko kruopose, cheminių trąšų – bulvėse ir pan. Lietuvoje, sako, jau ir mėsos gaminių kai kurios įmonės neberūko dūmeliu, o mirko specialių medžiagų mišinyje…

Neseniai surengtas tyrimas parodė, jog vaikų, besimaitinančių ekologiškais maisto produktais, organizme rastas 5-6 kartus mažesnis pesticidinių metabolitų lygis, palyginus su tais vaikais, kurie buvo maitinami įprastu maistu. Taigi besirinkdami sveiką natūralų valgį jūs darote didelę paslaugą savo ir savo vaikų sveikatai. Mokslininkų tvirtinama, kad nuolatinis pesticidų poveikis, net mažų jų kiekių, gali turėti rimtų pasekmių žmogaus sveikatai . Jie smarkiai padidina vėžinių susirgimų rizikos laipsnį. Jie taip pat gali išprovokuoti leukemiją.

Tyrėjai neskelbia, koks toksinų lygis vaikų, maitinamų įprastais produktais, organizmuose viršija maksimaliai leistiną. Tačiau pavojų kelia vien pats faktas, kad vaikų organizmuose tokios medžiagos buvo rastos. Niekas negali tiksliai pasakyti, koks pesticidų kiekis yra nekenksmingas sveikatai, ir kaip pesticidai gali paveikti vaikų sveikatą. Peršasi tik viena išvada – jeigu mes, tėvai, norime apsaugoti savo vaikų organizmą nuo įvairių toksinų poveikio, mes turėtume pakeisti jų valgį ekologiškais, arba kokybiškais maisto produktais.

Vartodami ekologiškus maisto produktus galime džiaugtis, kad tausojame ne tik savo sveikatą, bet prisidedame ir prie gamtos – žemės, vandens telkinių, miškų – švarinimo. Juolab, kad tokie produktai dar ir žymiai skanesni. Tuo teko įsitikinti perkant ekologiškus maisto produktus mugėse ir turgeliuose, įsigyjant juos iš el.parduotuvės www.tikrasmaistas.lt, kuri prekiauja kokybiška produkcija iš smulkiųjų ūkininkų. Lyginant įprastų, su maisto priedais pagamintų ir ekologiškų maisto produktų skonį skirtumas akivaizdus. Burnoje tirpo ir ekologiškas sūris, medus, duona…

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE