Kovo 31d. Antradienis

Kokie produktai ypatingai netinka imuninei sistemai

2015 Rugsėjo 8d.
Peržiūrų skaičius: 24432

Dažnai valgydami susimąstome tik apie skonį, kurį jaučiame valgydami ir sotumo jausmą, ateinantį pavalgius. Viso pasaulio medikai vieningai teigia, kad turėtume atidžiau rinktis, ką dedame į burną – ligos jaunėja, jų daugėja, o mūsų mitybos įpročiai darosi vis nesveikesni ir tolsta nuo pagrindinių principų, kurių turėtume laikytis. Pateikiame jums keletą pagrindinių produktų ar jų grupių, kurie kenkia mūsų imuninei sistemai ir silpnina sveikatą.

„Žvėryno natūralios medicinos centro“ įkūrėja Jelena Tulčina teigia, kad atlikus beveik 40 tūkstančių maisto netoleravimo testo tyrimų pastebėjo, jog yra produktų, kurie netinka beveik niekam. Kai šie produktai patenka į mūsų kraują, jie traumuoja imuninę sistemą, žūsta baltosios kraujo ląstelės, iš jų išsiskiria stiprūs fermentai, kurie sukelia kraujo uždegimą. Užterštas kraujas toliau cirkuliuoja po visą mūsų organizmą ir sukelia uždegimą visoje sistemoje. Kadangi mūsų organizmas nesugeba suvirškinti to netinkamo maisto, visa pūvanti ir rūgstanti masė keliauja per plonąjį žarnyną, kurio gaurelius atrofuoja ir žarna darosi dehermetiška – skylėta. Taip toksinai patenka į kraują. Taip pat jie patenka ir iš storosios žarnos, kur nebevyksta jokie virškinimo procesai, tik medžiagų pasisavinimas. Mūsų organizmas mėgina kraują išvalyti per organus filtrus – kepenis ar inkstus. Kuomet užsiteršia ir šie organai, žmogui gali atsirasti odos bėrimai, žvynelinė, atopinis dermatitas, egzema, spuogai, migrena, pradėti augti akmenys tulžies pūslėje ar inkstuose, atsiranda migrena, bronchinė astma, nosiaryklės problemos, alergijos simptomai, nutukimas...

Pirmoji produktų, dažniausiai netinkančių mūsų imuninei sistemai, grupė yra pieno produktai. Atlikti tyrimai rodo, kad žmonės, vartojantys daugiau pieno produktų, dažniau serga insultu, infarktu ar vėžiu. „Pasaulyje daugiau nėra žinduolių, kurie vartotų kito žinduolio pieną. Žmonės vienintėliai sugalvojo, kad tai gali būti gera mintis,“ – sako gydytoja J. Tulčina. Jos teigimu, vartojant pieno produktus, žmogaus organizme gaminasi antikūniai ir galiausiai atsiranda atsparumas insulinui. Tuomet – pirmojo tipo cukrinis diabetas. „Jau nekalbant apie tai, kokios medžiagos mus pasiekia su karvės pienu  antibiotikai, kiti karvėms duodami vaistai,“ – stebisi J. Tulčina.

Antroji produktų, kurių reikėtų vengti, grupė yra rugiai ir kviečiai. Tai grūdai, kuriuose daugiausia glitimo – baltymo, atrofuojančio plonojo žarnyno gaurelius. Tai žarną daro dehermetišką – skylėtą. Taip toksinai patenka į kraują. „Negana to, dabartiniuose kviečiuose, kurie auginami pagal tam tikrus greito auginimo standartus, yra baltimas gliatinas, kuris yra opiatas. Tas opiatas atėjęs į kraują, patenka į smegenis, kur yra receptoriai, kurie suriša opiatus ir atsiranda priklausomybė duonai.,“ – teigia natūralios medicinos pradininkė Lietuvoje.

Žinoma, vienas iš netinkamų mūsų imunitetui produktų yra cukrus. Šis produktas Europoje atsirado neseniai – vos prieš keturis – penkis šimtus metų. Pirmieji, kaip delikatesą, jį vartojo turtuoliai. Deja, jie pirmieji pradėjo skųstis kariesu. „Cukrus maitina bakterijas ir sudaro tinkamą terpę plisti grybeliui. Taip pat cukrus maitina vėžines ląsteles,“ – sako gydytoja J. Tulčina. Jos teigimu šiuo metu atliekami kompiuterinio tomografo tyrimai, kurių metu žmogui duodama suvalgyti radioaktyvaus cukraus ir vėliau jis peršviečiamas. Didžiausios cukraus sankaupos būna kaip tik aplink vėžio židinius. „Tai turėtų būti puiki motyvacija žmonėms, kad suprastų, kad cukrus, ypač tas, kuris dedamas į gaminius, yra labai pavojingas mums. Pasaldinta arbata ar vanduo dar taip stipriai nekenkia, kaip pyragai, šokoladas ar saldinta košė,“ – teigia gydytoja.

Daugelio rytas beveik visuomet prasideda nuo kavos puodelio. Tai yra stimuliatorius, be kurio dažnas mūsų neįsivaizduoja savo gyvenimo. J. Tulčina pastebi, kad jei teisingai matintumėmės, mūsų organizmui nereikėtų eikvoti energijos netinkamo maisto virškinimui ir jokie stimuliatoriai reikalingi nebūtų. Anksčiau žmonės valgydavo tik tai, ką rasdavo ant žemės ar nusiskindavo nuo augalų. Gydytojos pastebėjimu, žmonėms reikėtų sumažinti mėsos suvartojimo kiekį. Ją pradėjome valgyti tuomet, kai iš pietų žmonės pradėjo migruoti į šiaurę ir pritrūko maisto. „Deja, mūsų virškinimo traktas ir net fiziologija nepritaikyta valgyti mėsai. Galų gale, net ir stipriausi mėsėdžiai gyvūnai valgo ne patį grobį, o jo skrandžio turinį. Mėsą vėliau išėda silpnesni plėšrūnai,“ – gamtos dėsnius atskleidžia gydytoja J. Tulčina. „Nuo per didelio mėsos kiekio mūsų organizmas užsirūgština, kalcis išeina iš kaulų ir ima šarminti organizmą. Dėl to vystosi tokios ligos, kaip osteoporozė, inkstų akmenligė,“ – sako natūralios medicinos pradininkė Lietuvoje.

Nors šį sąrašą būtų galima dar tęsti, tačiau gydytoja primena, kad kiekvieno mūsų organizmas – unikalus ir baltieji kraujo kūneliai kovoja su skirtingais maisto produktais. „Džiaugiuosi, kad vos vieno tyrimo pagalba galima sužinoti, kas konkrečiai tinka asmeniui, kuris sėdi priešais mane. Gera matyti, kai iš pacietų gyvenimo dingsta juos ilgai kamavusios ligos, jų savijauta gerėja ir gyvenimas tampa pilnavertis,“ – dalijas kardiologė, „Žvėryno natūralios medicinos centro“ įkūrėja, Jelena Tulčina.

http://www.naturalimedicina.lt


Žuvies ledai – išeitis storuliams

Žuvies ledai – išeitis storuliams

Pastaruoju metu žmonės vis labiau rūpinasi savo figūra. Reikia pasakyti, kad daugeliu atveju jų susirūpinimas pagrįstas. Kovodami su kūno riebalų pertekliumi, storuliai pasirengę kentėti ir atsisakyti pamėgtų delikatesų. Bet kuris prisiekęs...


Nuliu paženklintas kiaušinis – pats geriausias

Nuliu paženklintas kiaušinis – pats geriausias

Ar žinote, kad vien pažvelgus į parduotuvės lentynoje ar turguje parduodamą kiaušinį, jūs iškart galite pasakyti kokiomis sąlygomis buvo laikoma dedeklė višta, kuri tą kiausinį padėjo? Europos Sąjungoje visi parduodami kiaušiniai privalo būti...


Sėkmę lemia savas vardas

Sėkmę lemia savas vardas

Smunkanti mažmeninė prekyba verčia verslininkus plėsti privačių prekės ženklų asortimentą. Taip įvairios prekės atpinga 20 proc. Gamintojas tas pats, tik pavadinimas ant pakuotės - visai kitas. Tinklai "Iki", "Maxima",...


Dešimt labai nesveikų patiekalų

Dešimt labai nesveikų patiekalų

Skirtingi patiekalai turi savitą skonį, kuris galbūt jums labai patinka, tačiau būkite atsargūs ir pasidomėkite, ką valgote. Dalis iš čia išvardytų patiekalų turi itin daug cholesterolio, druskos ir riebalų, todėl jų derėtų vengti žmonėms,...


Lieknėjame su agurkais

Lieknėjame su agurkais

Žalias traškus agurkėlis iš lysvės — ne tik labai gardus, bet ir naudingas. Agurkai stimuliuoja virškinimą ir maisto kelionę žarnynu, valo jį, normalizuoja vandens-druskos balansą, valo odą, veikia kaip šlapimą varanti priemonė, stimuliuoja...


Šilauogės gali sustiprinti pagyvenusių žmonių atmintį

Šilauogės gali sustiprinti pagyvenusių žmonių atmintį

Šilauogėse esančios veikliosios medžiagos gali pagerinti pagyvenusių žmonių atmintį, rodo JAV atliktas tyrimas. Tiriamiesiems kasdien išgeriant pusę litro šilauogių sulčių, pastebėta, kad jie geriau mokosi ir įsimena žodžius, taip pat susilpnėja...


Valgydami daugiau kalio turinčių maisto produktų galime sumažinti kraujospūdį

Valgydami daugiau kalio turinčių maisto produktų galime sumažinti kraujospūdį

Kalis – vienas svarbiausių mikroelementų žmogaus organizme. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo specialistai primena, kad nepakankamas kalio suvartojimas siejamas su hipertenzija, širdies ir kraujagyslių ligomis, bei kai...


Kiek ir kokio vandens gerti?

Kiek ir kokio vandens gerti?

Vanduo padeda išvengti daugybės negalavimų. Tuo tarpu skysčių trūkumas mažina darbingumą, sukelia silpnumą ir nuovargį, gali sukelti depresiją, galvos skausmus. Smegenys ypatingai jautriai reaguoja į vandens trūkumą: jeigu skysčių prarandama...


Sukurti rekordiškai ilgai švieži išliekantys pomidorai

Sukurti rekordiškai ilgai švieži išliekantys pomidorai

Mokslininkai sukūrė genetiškai modifikuotus pomidorus, kurie švieži išbūna mėnesiu ilgiau nei įprasti. Genetiškai modifikuoti vaisiai švieži išlieka 45 dienas - tris kartus ilgiau nei normalūs pomidorai, kurie vysti pradeda maždaug po 15 dienų....


Liga, kai nieko neskauda

Liga, kai nieko neskauda

Greitas maistas nepakeis mamos barščių Nutukimas vargina ypatingai Anglijos, Vokietijos, Ispanijos gyventojus. Ši problema, anot gydytojos, itin aktuali jau ir mūsų šalyje. Nutukėlių sąraše tarp 194 pasaulio šalių Lietuva yra 79 vietoje. 46 proc....


Citrinos - ne tik maistui pagardinti

Citrinos - ne tik maistui pagardinti

Citrinos turtingos B grupės vitaminų, geležies, magnio, mangano, cinko, kalio ir seleno. Be to, 100 g citrinų yra net 48,7 mg vitamino C. Jose yra pektinų, jie valo nuodingąsias medžiagas iš kepenų ir žarnyno, žvalina, skaistina odą ir stiprina...


Karti tiesa apie alų

Karti tiesa apie alų

Alaus gaminimo ir be jokios abejonės vartojimo tradicijos Lietuvoje viena už kitą gilesnės. Lietuviai, save vadinantys krepšinio šalies piliečiais, nuo šio alkoholinio gėrimo neatsieja ne tik pamėgtos sporto šakos, bet ir įvairių švenčių, o...


Kaip maitintis skirtingo amžiaus žmonėms?

Kaip maitintis skirtingo amžiaus žmonėms?

Bėgant metams, žmogaus organizmo poreikiai keičiasi. Amerikiečių dietologė Elizabeth Somer išskyrė medžiagas, kuriomis skirtingo amžiaus žmonėms verta praturtinti racioną. Vyresniems nei 20 metų žmonėms reikėtų atidžiau sekti, jog mityboje...


Lietuvos gyventojai mano besimaitiną sveikai

Lietuvos gyventojai mano besimaitiną sveikai

Dauguma Lietuvos gyventojų mano, kad jie maitinasi sveikai. Tai parodė "GfK CR Baltic" gegužę atlikta visuomenės nuomonės apklausa. Šiais duomenimis, 9 proc. apklaustųjų teigė, kad sveikai maitinasi visada, ketvirtadalis – dažnai,...


Maisto papildai: kaip nepasiklysti?

Maisto papildai: kaip nepasiklysti?

Tikriausiai daugelis susimąstome, ar tikrai mūsų mityba visavertė, ar mūsų organizmas gauna visas reikiamas medžiagas, o jei negauna, tai kokios įtakos tai gali turėti mūsų sveikatai. Deja, toli gražu ne kiekvienas gali sau leisti prabangą tris...


Kai kvepia, tai nekanda

Kai kvepia, tai nekanda

Atėjus vasarai daugelio galvos skausmas yra sugalvoti, kaip gintis nuo uodų, erkių ir kitų kandikų būnant gamtoje. Sąmoningesni vartotojai nemano, kad pakanka pasipurkšti bet kuo, kas žada apsaugą, ir viskas bus gerai. Nes patys repelentai yra...


Apie bulgur kruopas

Apie bulgur kruopas

Dažnas keliaudamas į Turkiją ir ragaudamas jų nuostabios virtuvės patiekalų dažnai pasvajoja apie galimybę valgyti tokį maistą ir Lietuvoje. Šiandien visa tai jau yra įmanoma, o į Turkija belieka važiuoti pasigrožėti jų nuostabiu kraštovaizdžiu....


Mityba: maisto produktai, kurie padės išlikti žvaliems ryte

Mityba: maisto produktai, kurie padės išlikti žvaliems ryte

Savaitgalį persukus laiką ne vienam lietuviui yra sunku pabusti. Italų mokslininkai teigia, kad tingulį gali išvaikyti makaronai, ryžiai ir pienas. Anot San Raffaele (Milanas) miego klinikos specialistų, vertėtų rinktis produktus, kurie turi daug...


Keturios priežastys, kodėl jonizuotas vanduo reikalingas namų ūkyje

Keturios priežastys, kodėl jonizuotas vanduo reikalingas namų ūkyje

Apie tai, kokia puiki ligų profilaktinė priemonė yra jonizuotas vanduo, šiame leidinyje jau kalbėjome. Tačiau tuo jonizuoto vandens panaudojimas nesibaigia. Jonizuotas vanduo gali būti ne tik geriamas – yra daug būdų, kaip galima šį vandenį...


Daugiausiai ekologiškų produktų lietuviai perka turguje

Daugiausiai ekologiškų produktų lietuviai perka turguje

Beveik pusė Lietuvos gyventojų pripažįsta ekologišką gyvenimo būdą noriai pirkdami ekologiškas prekes. Daugiausia lietuviai nuperka ekologiškų maisto produktų ir gėrimų, o dažniausia šių ekologiškų prekių įsigijimo vieta – turgus. Tai parodė...


Salierų antpilas senjorams

Salierų antpilas senjorams

Senovės egiptiečiai ir graikai salierą naudojo maistui ir apeigų metu, salieras taip pat buvo žinomas kaip afrodiziakas. Šiandien dietologai ir vegetarai ypatingai vertina, liaupsina ir rekomenduoja salierą vartoti kuo dažniau. Salierai ne tik...


JUODŲJŲ UOGŲ NAUDA SVEIKATAI

JUODŲJŲ UOGŲ NAUDA SVEIKATAI

Subalansuota, sveika mityba yra neatsiejama sveiko žmogaus organizmo dalis ir ligų profilaktikos elementas, tai sveikos gyvensenos pagrindas, nuo kurio priklauso fizinis ir protinis žmogaus vystymasis, darbingumas, gyvenimo trukmė. Dėl šios...


Kruopos: skanu, sveika, nebrangu

Kruopos: skanu, sveika, nebrangu

Kruopų rastume kiekvienuose namuose: jos ilgai negenda, iš jų bet kada pasigaminsi sotų valgį. Kai kurie gydytojai ir dietologai šiandien netgi teigia, kad kruopų patiekalus galima prilyginti vaistams – nuo vidurių užkietėjimo,...


Rauginto pieno produktai

Rauginto pieno produktai

Vis dažniau žmonės skundžiasi pieno netoleravimu. O juk teigiama, kad jis pagrindinis kalcio, B grupės vitaminų ir kitų svarbių maisto medžiagų šaltinis. Išeitis – valgyti daugiau rūgusio pieno gaminių: jogurto, varškės, sūrio, kefyro, kurie...


Kaukė iš cukinijų pėdų odai minkštinti

Kaukė iš cukinijų pėdų odai minkštinti

Cukinijos gimtinė – Viduržemio jūros regionas. Lietuvoje pradėtos auginti tik nuo 1985 metų. Švelnaus skonio daržovė beveik neturi kalorijų, bet joje gausu vitaminų E,C, PP, B, pro vitamino A, angliavandenių, pektinų, mineralinių druskų...


Medžiokite arbūzą

Medžiokite arbūzą

Šie dideli, žali, dryžuoti rutuliai – pati linksmiausia uoga pasaulyje. Aplink stalą susėdusi šeimyna jau pasiruošusi puotai! Ir visiškai nesvarbu, kad vaikų delnai ir marškiniai lipnūs, kad aplinkui pilna kauliukų... Arbūzas –...


Aromatai sužadina ir stimuliuoja virškinimą

Aromatai sužadina ir stimuliuoja virškinimą

Pasirodo, skonio ir kvapo receptoriai yra ne tik nosyje ir liežuvio paviršiuje, bet ir virškinimo sistemos gleivėse. Tai atrado Miuncheno Ludwig Maximilian (LMU) ir Miuncheno technologinio (TUM) universitetų tyrėjai, stebėdmi pelės ir žmogaus...


Mityba pagal profesiją

Mityba pagal profesiją

"Darbo našumas" skamba kaip frazė iš sovietinių laikų, tačiau meluos tas, kas sakys, jog šiandien šie žodžiai neaktualūs. Nenori prarasti darbo – būk malonus, dirbk daug ir niekada nepakišk darbdaviui nedarbingumo lapelio. Šitą...


Kaip užplikyti gardžią arbatą

Kaip užplikyti gardžią arbatą

Skirtingoms arbatos rūšims reikia skirtingos vandens temperatūros ir laiko pritraukti. Tačiau yra kelios universalios taisyklės, kaip plikyti arbatą, kad ši būtų kuo gardesnė. 150-200 ml talpos puodeliui reikia maždaug arbatinio šaukštelio...


Koks sumuštinis yra sveikiausias?

Koks sumuštinis yra sveikiausias?

Daugelis žmonių pusryčių neįsivaizduoja be greitai pagaminto sumuštinio. Dietologai tvirtina, kad jis gali būti ir nuodų bomba, ir sveikas patiekalas. "Nėra tokio patiekalo, kurio nesuvalgytų studentas", - tepdama beveik 35 metrų...


lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9