Lapkričio 19d. Pirmadienis

Kodėl verta valgyti alyvuoges kasdien?

2017 Gruodžio 13d.
Peržiūrų skaičius: 22896

Lietuvoje alyvuogės labai dažnai tampa tik užkandžiu prie taurės vyno, tačiau jeigu žinotumėte kokios jos naudingos žmogaus organizmui – valgytumėte jas kasdien.  20-ojo amžiaus pabaigoje atlikti tyrimai rodo, kad Viduržemio jūros regiono gyventojai rečiau serga degeneracinėmis, širdies ir kraujagyslių ligomis bei kai kurių organų vėžiu. Žmonės pasižymi ilgu gyvenimu, energija bei puikia sveikata. Savo kasdienėje mityboje  jie nuolat vartoja vaisius bei ankštines kultūros daržoves. Taigi alyvuogės bei alyvuogių aliejus dėl savo naudingųjų medžiagų  yra neatsiejama gyvenimo dalis Viduržemio jūros regionuose.Imkite puikų pavyzdį ir gyvenkime ilgiau bei kokybiškiau!

Kaip išsirinkti teisingai?

Šiomis dienomis yra didelis alyvuogių pasirinkimas: žalios, juodos, su kauliuku, be kauliuko, įdarytos lašiša, krevetėm ir pan. Renkantis šį produktą svarbiausia atkreipti dėmesį, kad jos būtų ekologiškos bei kuo natūralesnės.Taip pat sužinokite kilmės šalį – ypač vertinamos alyvuogės iš Graikijos, kadangi graikai pirmieji pradėjo auginti bei vartoti alyvuoges. Kalbant apie žalias ir tamsiai bordo spalvos alyvuoges,  tai žaliosios yra dar ne visiškai prinokusios, o kuo alyvuogės tamsesnes – tuo prinokimo laipsnis didesnis. Didelė dalis žmonių galvoja kad žalios ir tamsios alyvuogės yra skirtingų rūšių, tačiau skirtumas tik prinokimo laipsnis. Taip pat vertėtų žinoti, kad juodų alyvuogių nebūna. Visiškai sunokusios jos yra tamsiai bordinės, ne vientisos spalvos. Ypač vertinga alyvuogių rūšis – kalamata. Jos vienos žymiausių ir vertingiausių Graikijos alyvuogių. Kalamata alyvuogės išsiskiria unikalia migdolo riešutą primenančia forma, tamsiai violetine luobelės spalva ir stipraus, turtingo skonio minkštimu. Puikus tobulų kalamata alyvuogių pavyzdis ,,Bionaturalis“ .

Kuo naudingos alyvuogės organizmui?

Alyvuogėse gausu vitaminų: A, B, E, D, K. Lietuviams dažniausiai visada trūksta vitaminų D ir B12, tad vartodami kasdien bent po 4-5 alyvuoges galite padidinti vitaminų atsargas.  Kai trūksta vitamino A, blogėja  regėjimas, nusilpsta imunitetas, ,,kimba“ įvairiausios peršalimo ligos, atsiranda odos problemų, įvairūs bėrimai. B grupės vitaminų trūkumas turi įtakos širdies ir nervų sistemos ligų atsiradimui, miego kokybei, o skrandis ir kepenys paskelbia streiką dėl šio vitamino trūkumo!

Ne tik dėl vitaminų gausos verta valgyti alyvuoges, bet ir:

Jei pradėjo skaudėti galvą, vietoje tablečių galite valgyti alyvuogių. ( Alyvuogių riebalinės rūgštys veikia kaip vaistai, malšinantys skausmą, gydantys uždegimus)

Kai vargina antsvoris arba nutukimas. (Per dieną suvartojamas riebalų kiekis neturi viršyti 30 proc. raciono, iš jų pusę turėtų sudaryti alyvuogės, alyvuogių aliejus)

Sergant širdies kraujagyslių ligomis. (Alyvuogėse esantys antioksidatoriai, flavonoidai mažina kraujagyslių sienelių pažeidimą)

Vartokite alyvuoges kasdien:  gardinkite jomis salotas, naudokite kaip garnyro sudedamąją dalį, valgykite vienas kaip užkandį.

Ekologiškos ,,Bionaturalis“ alyvuogės atkeliauja iš Graikijos. Galima rinktis žalias su kauliuku arba be kauliuko bei labiausiai vertinamas Kalamata alyvuoges. Skonis – tiesiog tobulas!

Ieškokite Maxima prekybos centruose.

www.foksas.com
https://www.facebook.com/bionaturalisfood/

Kiaulpienės žiedų antpilas pigmentinėms dėmėms ir strazdanoms gydyti

Kiaulpienės žiedų antpilas pigmentinėms dėmėms ir strazdanoms gydyti

Kiaulpienė yra tokia vertinga medicinoje, jog yra sakoma, kad jeigu ji būtų reta, tai jos kaina būtų kaip egzotiškojo ženšenio...


Kai kurios picos turi daugiau druskos negu sūriausiu laikomo Atlanto vanduo

Kai kurios picos turi daugiau druskos negu sūriausiu laikomo Atlanto vanduo

Picerijos ir restoranai kepa picas, kuriose druskos būna daugiau negu Atlanto vandenyno vandenyje, teigia Didžiosios Britanijos sveikatos organizacijos. Vienas tyrimas parodė, kad picerijų picose būna pustrečio karto daugiau druskos negu prekybos...


Sveika mityba: ką rekomenduoja specialistai?

Sveika mityba: ką rekomenduoja specialistai?

Sveikatos specialistai parengė naujas sveikos mitybos rekomendacijas. Svarbu, kad mityba būtų ne tik sveika, bet ir sveikatinanti. Rekomendacijose pabrėžiama, kad Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, mūsų sveikata didžiąja dalimi priklauso...


"Blindos firminėje" giroje – neleistinas saldiklis

"Blindos firminėje" giroje – neleistinas saldiklis

Utenos apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai uždraudė UAB "Švyturys-Utenos alus" realizuoti rinkoje 13 596 litrus giros "Blindos firminė" (kilmės šalis – Ukraina, JSC "Slavutich...


Penki nepelnytai sveikuolių užmiršti produktai

Penki nepelnytai sveikuolių užmiršti produktai

Žemės riešutų sviestas, grybai, kiaušiniai, avokadai ir net kava. Tai penki sveikuolių užmiršti produktai, kuriuos verta įtraukti į kasdieninį meniu. Pirkėjai dažniausiai žino tik, kad jis kaloringas. Tačiau jis dar labai sveikas širdžiai ir...


Kas vyksta žmogaus kūne, išgėrus skardinę kolos?

Kas vyksta žmogaus kūne, išgėrus skardinę kolos? (1)

Kai žmogus išgeria skardinę kolos, į jo organizmą patenka šaukštai cukraus, pakyla kraujospūdis, išsiplečia vyzdžiai, rašo naujienų agentūra "RIA Novosti". Per pirmas 10 minučių: į sistemą patenka dešimt arbatinių šaukštelių cukraus...


Karštis tirpdo apetitą, bet kelia grėsmę virškinimui

Karštis tirpdo apetitą, bet kelia grėsmę virškinimui

Karštiems orams įsivyravus ne visada norisi laiku pietauti, kartais pasisotinama ledais ar uogomis. Vėlyvos vakarienės jautresnio skrandžio savininkams gali sukelti refliuksą ar net opaligę. Svarbu žinoti, kiek laiko gydytis pačiam, o kada geriau...


Apie bulgur kruopas

Apie bulgur kruopas

Dažnas keliaudamas į Turkiją ir ragaudamas jų nuostabios virtuvės patiekalų dažnai pasvajoja apie galimybę valgyti tokį maistą ir Lietuvoje. Šiandien visa tai jau yra įmanoma, o į Turkija belieka važiuoti pasigrožėti jų nuostabiu kraštovaizdžiu....


"Danone": sveikatingumo teiginių neatšaukėme

"Danone": sveikatingumo teiginių neatšaukėme

Įmonių grupė "Danone" kreipėsi į Lietuvos Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą informuodama, kad "Danone" neatšaukė sveikatinimo teiginių, susijusių su "Actimel" ir "Activia". "Balandžio 17 dieną...


Skelbiamos Sulčių dienos

Skelbiamos Sulčių dienos

"Sulčių taryba" nuo balandžio 20 d. iki gegužės 1 d. skelbia Sulčių dienas ir pradeda visą Lietuvą apimsiantį interaktyvų eksperimentą. Lietuvos gyventojus kviečiami stiprinti imuninę sistemą išgeriant per dieną bent po stiklinę sulčių,...


Pipirai degina ir burną, ir kalorijas

Pipirai degina ir burną, ir kalorijas

Jelapenai, habanero ir serrano pipirai ne tik palengvina kvėpavimą, tačiau ir padidina kūno temperatūrą bei gali būti naudingi jūsų talijos linijai. Aitrieji pipirai savo sudėtyje turi aktyvaus komponento kapsaicino, kuris nusiunčia žinutę...


Ryškūs ledai – maža chemijos laboratorija

Ryškūs ledai – maža chemijos laboratorija

Prasti ledai gali ne tik nudažyti liežuvį, bet ir sukelti troškulį, alergiją, kitokius susirgimus. Todėl gydytojai pataria itin atidžiai skaityti pakuotę prieš įsigyjant porciją, skelbia GRYNAS.lt. Geriausia rinktis kuo natūralesnius ledus,...


Sveika mityba. Paprastas, žmogiškas požiūris

Sveika mityba. Paprastas, žmogiškas požiūris

Gegužės 11 d., šeštadienį, 13 val. kviečiame į susitikimą su sveikos gyvensenos ir asmenybės ugdymo mokytoju Sauliumi Urbonu.


Kokie grūdai yra sveikiausi?

Kokie grūdai yra sveikiausi?

Turbūt kiekvienam iš mūsų nuo pat mažens buvo sakoma, kad grūdai yra labai sveikas produktas, kuriame gausu maistinių skaidulų, mikroelementų ir pan. Susiformavo nuomonė, jog visi grūdai yra vienodai sveiki, naudingi mūsų organizmui, tačiau taip...


Termiškai apdoroti pieno produktai mažina alergiją pienui

Termiškai apdoroti pieno produktai mažina alergiją pienui

Įvairiausi kepsniai, kurių paruošime naudojamas virintas pienas, efektyviau nei įprastinis gydymas gydo vaikų alergiją pienui, rašoma žurnale "The Journal of Allergy and Clinical Immunology". Mokslininkai teigia, kad termiškai apdorotas...


Ateities kulinarijai - maisto spausdintuvas

Ateities kulinarijai - maisto spausdintuvas

Dabar kiekvienas galės tapti puikiu kulinaru ir netgi įvaldys molekulinę virtuvę. Masačiūsetso technologijos instituto mokslininkai Marcelo Coelho ir Amitas Zoranas sukūrė skaitmeninį maisto spausdintuvą, kuriuo galima pasigaminti kokybiškų...


Arbata saugo nuo antsvorio

Arbata saugo nuo antsvorio

Arbatos gėrimas gali apsaugoti nuo papildomo svorio priaugamo valgant netinkamą maistą. Mokslininkai ištyrė, kad reguliarus arbatos vartojimas taip pat sumažina daromą žalą kraujui ir blogiesiems riebalams, galintiems išprovokuoti dviejų rūšių...


Klastingas chemikalas Jūsų virtuvėje

Klastingas chemikalas Jūsų virtuvėje

Bisfenolis A (BPA) yra pramoninis chemikalas, naudojamas kai kurių plastmasinių gaminių sutvirtinimui nuo 1960-ųjų metų. BPA dažnai randamas įvairiuose plastiko gaminiuose, skirtuose maisto produktų laikymui ar naudojimui. Tai gali būti...


Geriame natūralias sultis, bet to nežinome?

Geriame natūralias sultis, bet to nežinome?

Pagal teisinius reikalavimus užrašas "sultys" ant pakuočių rodo, kad jos yra natūralios ir jų sudėtyje nėra konservantų ar kitų maisto priedų. Tačiau tik 9 procentrai lietuvių tai žino. Dažniausia pirkėjus klaidina neišsamus pakuočių...


Pusryčiai padeda kovoti su stresu

Pusryčiai padeda kovoti su stresu

Daugelis pusryčius laiko nereikšmingu užkandžiu. Rytais jie pasitenkina kavos puodeliu ar net sąmoningai nevalgo, nes stinga laiko ir noro gaminti. Be reikalo! Dietologai mano, jog pusryčiai – svarbiausias valgymas, turintis suteikti apie...


APKLAUSA

Ar stengiatės maitintis sveikai?





Modifast

Modifast

Baltyminiai produktai svoriui mesti
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9