Nobel biocare

Kaip užplikyti gardžią arbatą

Skirtingoms arbatos rūšims reikia skirtingos vandens temperatūros ir laiko pritraukti. Tačiau yra kelios universalios taisyklės, kaip plikyti arbatą, kad ši būtų kuo gardesnė.

  1. 150-200 ml talpos puodeliui reikia maždaug arbatinio šaukštelio arbatžolių (1,5-2 g) arba vieno pakelio. Naudojant smulkias arbatžoles, reikėtų berti šiek tiek mažesnį jų kiekį.
  2. Arbatžoles užpilus vandeniu, puodelį uždenkite. Ant pakuotės dažniausiai būna nurodytas plikymo laikas.
  3. Žalioji arbata turi būti plikoma užvirusiu ir kelias minutes vėsintu (iki 70-85 laipsnių temperatūros) vandeniu. Verdančiu vandeniu užplikyta žalioji arbata įgyja kartų skonį.
  4. Kuo kokybiškesnės arbatžolės, tuo trumpesnę jų plikymo trukmė. Per pirmąsias plikymo minutes iš arbatžolių į vandenį iškeliauja taninai, suteikiantys spalvą, ir eteriniai aliejai. Ir tik po to (maždaug po 2-3 min.) arbatoje atsiranda kofeino.
  5. Per ilgai laikant užplikytas arbatžoles (daugiau nei 5 min.) išgaruoja jų tikrasis aromatas, arbata įgauna kartoką skonį.
Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE