Rugsėjo 15d. Sekmadienis

Jonizuoto vandens panaudojimas maisto gamybai

2014 Balandžio 28d.
Peržiūrų skaičius: 19236
Jonizuoto vandens panaudojimas maisto gamybai

Kiekviena šeimininkė, gaminanti namuose, nori, kad jos patiekalai būtų patys skaniausi. Tačiau mes neretai tikime, kad kasdienių, nuolat gaminamų patiekalų skaniau negu įprastai paruošti nebegalima arba tam būtinai reikalingi brangesni negu įprastai perkami maisto produktai ar prieskoniai. Toks mąstymas nėra teisingas. Jūsų maistą pagerinti gali ir jonizuotas vanduo.

Prieš gamindami maistą, vaisius ir daržoves tikriausiai visada nuplaunate vandeniu iš čiaupo. Tai nėra blogai, tačiau egzistuoja ir veiksmingesnis maisto plovimo būdas. Galite namie patys atlikti eksperimentą: pamerkti parduotuvėje pirktas daržoves į paprastą vandenį ir į jonizuotą šarminį vandenį. Po kelių minučių, išgriebę daržoves iš indo, kuriame buvo jonizuotas šarminis vanduo, pastebėsite, kad vanduo yra drumstas.

Kodėl taip yra? Tikriausiai esate girdėję, kad vaisiai ir daržovės prieš prekybą yra apipurškiami įvairiais chemikalais, kad ilgiau išlaikytų prekinę išvaizdą. Šarminis vanduo „pritraukia“ šiuos pesticidus, todėl tokiu vandeniu plaunant daržoves nuo jų paviršiaus yra pašalinami chemikalai.

Be to, jonizuotas vanduo pasižymi stipresniu šilumos laidumu nei įprastas vanduo. Todėl jis gali reikšmingai sumažinti maisto gaminimo laiką. Troškiniai ar sriubos, ruošiami naudojant jonizuotą šarminį vandenį, pasižymi sodresniu, grynesniu skoniu. Taip pat verta žinoti, kad virimui naudojant tokį vandenį, maisto gamybai reikia mažiau druskos. Taip yra todėl, kad jonizuoto vandens molekulių grupės yra mažesnės nei įprasto vandens ir druska, ištirpusi jonizuotame vandenyje, daug lengviau prasiskverbia į maistą.

Maisto gaminime praversti gali ir jonizuotas rūgštinis vanduo. Maistą, kurį ketinate užšaldyti, rekomenduotina prieš tai apipurkšti rūgštiniu vandeniu – tai užtikrins, kad vėliau atšildytas maistas nepraras savo skonio savybių. Be to, nors šio vandens gerti nerekomenduojama, jis pasižymi dezinfekcinėmis, antibakterinėmis savybėmis. Todėl šis vanduo puikiai tinka dezinfekuoti maisto gamyboje naudojamą tarą, šviežias daržoves, vaisius, mėsą, kad ant šių neliktų bakterijų.

Jonizuotas vanduo – pats tinkamiausias geriamasis vanduo Jūsų organizmui. Tačiau tuo jonizuoto vandens privalumai nesibaigia. Nesvarbu, kokie maisto produktai – vaisiai, daržovės, kiaušiniai, mėsa ar žuvis – sudarys Jūsų patiekalą, tiesiog prieš gamindami iš pradžių juos kelioms minutėms pamerkite į rūgštinį, o po to – į šarminį vandenį. Tai dezinfekuos maistą, panaikins pesticidų ir bakterijų keliamą grėsmę ir leis Jums mėgauti puikiu skoniu. Kiekviena gera šeimininkė turi savo virtuvės paslaptį. Kodėl tai negalėtų tapti Jūsų paslaptimi?

Daugiau informacijos www.burbuliukas.lt arba tel. +370 610 68863.


Kas yra miso?

Kas yra miso?

Soja yra vienas maistingiausių augalų pasaulyje, baltymų prasme tikriausia pats turtingiausias. Tačiau bėda – tokios baltymų koncentracijos produktus mūsų organizmas sunkiai pasisavina: nesuskaido visų amino rūgščių ir mūsų organizmui...


Vaikystėje vartojantys pieno produktus gyvena ilgiau

Vaikystėje vartojantys pieno produktus gyvena ilgiau

Tas, kas vaikystėje gėrė daug pieno ar valgė varškės, gyvens ilgiau. Pieno produktuose esantis kalcis skatina kaulų augimą ir, be to, sumažina insulto riziką, parodė australų ir britų mokslininkų atliktas tyrimas, kurio rezultatus skelbia...


Džemai

Džemai

Aukščiausios rūšies džemas – želė konsistencijos mišinys, pagamintas iš cukraus, vaisių ar vaisių minkštimo ar tyrės, vandens. 1000 g produkto pagaminti vaisių turi būti panaudota ne mažiau kaip 450 g (45 %). Aukščiausios rūšies džemų...


Pradžiamokslis vartotojams: koks kiaušinis yra sveikas?

Pradžiamokslis vartotojams: koks kiaušinis yra sveikas?

Trečiadienį Alytaus valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija, siekianti suburti aktyvius vartotojus, šiems surengė mokymus "Išmok pasirinkti - vartok atsakingai". Tarnybos inspektoriai...


Ką reikia žinoti apie geriamąjį vandenį, išfasuotą į daugkartinio naudojimo tarą

Ką reikia žinoti apie geriamąjį vandenį, išfasuotą į daugkartinio naudojimo tarą

Vanduo yra būtina mūsų maisto raciono dalis. Specialistų teigimu, žmogus per parą turėtų išgerti 6 - 8 stiklines vandens, vasarą jo suvartoti rekomenduojama dar daugiau. Kokį vandenį gerti – fasuotą, iš butelių ar iš čiaupo – vartotojo...


Kaip nepriaugti svorio švenčių metu?

Kaip nepriaugti svorio švenčių metu?

Prieš kiekvienas šventes daugelis susiduriame su problema kaip nepersivalgyti ir išvengti papildomų kilogramų bei maisto „pagirių“. Velykos ir apvalėjančios formos Artėjant Šv. Velykoms vėl lankysime giminaičius ir mėgausimės jų...


Varškė irgi gydo

Varškė irgi gydo

Varškė organizme neleidžia kauptis riebalams. Varškės patariama valgyti sergantiesiems kepenų ligomis. Šis produktas turi medžiagų, kurios neleidžia organizmui kaupti riebalų, alkoholio ir kitų kepenims bei kasai kenkiančių "priedų"....


Skysti grūdai: naujiena kūnui, skrandžiui ir sveikatai

Skysti grūdai: naujiena kūnui, skrandžiui ir sveikatai

Sunku įsivaizduoti šiuolaikinį žmogų, nepasidavusį beprotiškam gyvenimo tempui ir technologijų brovimuisi į mūsų kasdienybę. Įpratome gyventi, miegoti, dirbti, net valgyti greitai, apie tai net nesusimąstydami. Tokie gyvenimo tempai retą...


Nitratai: pirkėjai priversti daržoves pirkti užrištomis akimis

Nitratai: pirkėjai priversti daržoves pirkti užrištomis akimis

Kuo mažiau nitratais užterštų produktų ieškantys gyventojai piktinasi, kad priversti pirkti aklai. Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare mūsų šalyje nereglamentuojama didžiausia leistina nitratų koncentracija vaisiuose ir daržovėse, išskyrus...


Sveiki užkandžiai paplūdimyje

Sveiki užkandžiai paplūdimyje

Kefyras ir varškė. Kepinant saulei kefyras – puiki išeitis. Ir alkio jausmą kuriam laikui pamiršite, ir atsigaivinsite. Jei visgi vien kefyro jums per mažai, suvalgykite nesaldžią varškę, be priedų. Ir kefyrą, ir varškę rinkitės neriebius:...


Ekologiškos daržovės per metus prekybos centruose atpigo labiausiai

Ekologiškos daržovės per metus prekybos centruose atpigo labiausiai

Kvietiniai miltai tarp ekologiškų maisto produktų sausio mėnesį, palyginti su pernai sausiu, Lietuvos mažmeninės prekybos centruose pabrango labiausiai - 26,4 proc., o daugiausiai atpigo daržovės. Juodos ir baltos duonos kilogramo kaina per metus...


Europa susirūpino dėl "dūmų" kvapo maisto

Europa susirūpino dėl "dūmų" kvapo maisto

Europos maisto saugos tarnybos (EMST) teigimu, vienas iš aromatų, naudojamų norint suteikti mėsai, sūriui ar žuviai dūmo kvapą, gali būti nuodingas žmonėms, praneša BBC. Tarnyba patikrino 11 dūmo aromatų, paprastai naudojamų Europos Sąjungoje....


Žalioji arbata slopina senyvų žmonių depresiją

Žalioji arbata slopina senyvų žmonių depresiją

Senyviems žmonėms dažnai geriant žaliąją arbatą, jiems rečiau atsiranda depresijos simptomų, teigia Japonijos mokslininkai. Tyrimas apėmė 1058 japonus, kuriems buvo per 70 metų ir kurie turėjo švelnius ir ryškius (34 procentai tiriamųjų) ir...


Atsakymas į Vincento Sako pateiktą informaciją straipsnyje

Atsakymas į Vincento Sako pateiktą informaciją straipsnyje

Renata Grikšelytė, "Danone" ryšių su visuomene atstovė Lietuvoje portalo redakcijai atsiuntė oficialų atsakymą į Vincento Sako pamąstymus ir kritiką apie "Danone" produktą "Activia". Siekdami nuomonių objektyvumo, šią...


Vaikų vegetarų nebūna

Vaikų vegetarų nebūna

Vegetariška dieta vaikams nėra tinkama ir netradicinį gyvenimo būdą pasirinkę tėvai vaikams savų įpročių piršti neturėtų, teigia Lietuvos medikai. Vaikų teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga vis dažniau sulaukia gyventojų klausimų apie tėvų valia...


Šokoladas – sveikas maistas?

Šokoladas – sveikas maistas?

Darganotą rudens vakarą niekas negali pralenkti šokolado plytelės. Mėgaujamės jo švelniu, saldžiu skoniu ir jis padeda mums jaustis geriau, iki nepabunda kaltės jausmas. Juk nuo mažens mama kaldavo į galvą, kad saldumynai yra blogai. Bet dabar...


Kaip užplikyti gardžią arbatą

Kaip užplikyti gardžią arbatą

Skirtingoms arbatos rūšims reikia skirtingos vandens temperatūros ir laiko pritraukti. Tačiau yra kelios universalios taisyklės, kaip plikyti arbatą, kad ši būtų kuo gardesnė. 150-200 ml talpos puodeliui reikia maždaug arbatinio šaukštelio...


Kai kurios picos turi daugiau druskos negu sūriausiu laikomo Atlanto vanduo

Kai kurios picos turi daugiau druskos negu sūriausiu laikomo Atlanto vanduo

Picerijos ir restoranai kepa picas, kuriose druskos būna daugiau negu Atlanto vandenyno vandenyje, teigia Didžiosios Britanijos sveikatos organizacijos. Vienas tyrimas parodė, kad picerijų picose būna pustrečio karto daugiau druskos negu prekybos...


Bulvė - puiki priemonė galvos skausmui gydyti

Bulvė - puiki priemonė galvos skausmui gydyti

Sakydami, kad bulvės, mums, lietuviams yra antra duona, neapsirinkame. Statistiškai suvartojame apie 250 gr. bulvių per parą. Garbingą vietą bulvės užima ir tarp gydomųjų augalų. Žalių bulvių sultyse yra daug vitamino C, geležies, fosforo, magnio,...


Tahini - jūsų grožiui ir sveikatai

Tahini - jūsų grožiui ir sveikatai

Sezamo pasta, arba kitaip - tahini, tai maltų sezamų sėklų pasta. Naudojama gaminant gausybę patiekalų. Tahini yra pagrindinis humuso ingredientas - suteikiantis trintų avinžirnių masei savito skonio, riebumo ir būdingo malonaus kartumo. Tai pat...


Modifast

Modifast

Baltyminiai produktai svoriui mesti
lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9