Birželio 27d. Pirmadienis

Gydytoja Jelena Tulčina: „Žvyneline serga net vaikai, tačiau nesutinku, kad tai – nuosprendis visam gyvenimui“

2015 Rugsėjo 8d.
Peržiūrų skaičius: 37160

Pasaulyje yra daugiau, nei 170 milijonų žmonių, kenčiančių nuo žvynelinės. Net apie 120 tūkstančių gyvena Lietuvoje. Gydytoja Jelena Tulčina sako, kad liga jaunėja. „Jauniausiam mano pacientui buvo vos metukai. Tėvams dermatologai liepia susitaikyti su tuo, kad ši liga nepagydoma ir vaikas nuo mažumės kankinsis tiek fiziškai, tiek psichologiškai, tačiau žinau, kad yra būdas padaryti taip, kad liga žmogų paliktų,“- sako studiją apie žvynelinės gydymą atlikusi specialistė.

Viena baisiausių žvynelinės pasėkmių – psichologiniai sunkumai, kuriuos patiria žmogus. „Jau nekalbu apie elementarius buitinius nepatogumus, kai pleiskanas nuolat reikia siurbti. Įsivaizduokite, kaip tie žmonės jaučiasi nuolat slėpdami ligos paveiktas kūno vietas. O kaip elgtis paplūdimyje ar karštą vasaros dieną? Deja visuomenėje nemažai žmonių, nesuprantančių, kad ši liga neužkrečiama. Sergančiajam dažnai tenka gyventi vos ne atstumtojo gyvenimą ir nuolat kompleksuoti dėl savo išvaizdos,“ – susirūpinusi „Žvėryno natūralios medicinos centro“ gydytoja Jelena Tulčina.

Fiziškai ligoniams taip pat sunku. Odos imuninė sistema sužalota, todėl ji nustoja kontroliuoti ląstelių dauginimąsi. Atsiranda pleiskanos, kieti sulipusių ląstelių dariniai. Oda sausa, ją niežti, atsiranda kraujuojančios žaizdos. „Ši liga – sisteminė. Ji pradeda žaloti sąnarius, kitus organus, pablogėja bendra savijauta, trūksta jėgų, sutrinka inkstų, kepenų veikla. Iš esmės žmogus pasmerkiamas kentėti visą gyvenimą,“ – sako gydytoja.

Jelena Tulčina pasakoja, kad dirbdama gydytoja suvokė, kad šios ligos esmė, - kad oda atlieka tik valomąją funkciją. „Supratau, kad problema – vidinėje taršoje, atsiradusioje dėl to, kad žmonės vartoja jų imuninei sistemai netinkamą maistą. Šią savo prielaidą pagrindžiaus studiją, kurioje rinkau informaciją apie ligonius, sergančius tiek lengvomis, tiek itin sunkiomis žvynelinės formomis,“ – pasakoja J. Tulčina. Studija patvirtino, kad organizmui nesuvirškinus netinkamo maisto, jis nukeliauja į storąjį žarnyną, kuriame nebevyksta virškinimo procesai, bet į kraują pasisavinamos medžiagos. Toksinais užterštas kraujas vėliau valosi per inkstus ir kepenis, o jiems nebesugebant atlikti darbo į pagalbą ateina oda. Imuninė sistema bando padėti nebesusidorojančiam organizmui, tačiau galiausiai pasimeta ir nustoja kontroliuoti ląstelių dauginimąsi. Tuomet žmogus suserga žvyneline.

Standartinis gydymas yra paremtas tepalais, vėliau tabletėmis, injekcijomis, hormoniniais preparatais. Gydytoja J. Tulčina sako, kad tai yra kelias į niekur, nes ligos simptomai tiesiog užmaskuojami, o problema – išlieka. Negana to, vaistai pasižymi stipriu šalutiniu poveikiu, su kuriuo tenka dorotis pacientui. „Blogiausia, kad galiausiai ateina riba, kuomet vaistai nebeužslopina simptomų ir liga tiesiog sugrįžta. Tuomet net kai kurie užsienio dermatologai savo pacientus siunčia į mūsų „Žveryno natūralios medicinos centrą“,- sako gydytoja.

Jelena Tulčina džiaugiasi turėdama galimybę ištirti, koks maistas tinkamas mūsų imuninei sistemai. Unikalus testas „Prime Test“ yra daromas vos su 10ml kraujo. Kamera parodo, kaip baltieji kraujo kūneliai reaguoja į maisto reagentus, tuomet daromos išvados. „Iš to, ar kūneliai suįra, ar lieka sveiki, matome, ar organizmui tinkamas tas maistas. Ištiriame 150 – 200 maisto produktų ir tuomet sudarome žmogui mitybos planą. Nuo trijų iki šešių mėnesių valgydami pagal jį pacientai apvalo savo organizmą. Šalia galima naudoti detoksikuojančių procedūrų kompleksą: vegetatyvinį rezonansinį testą, ozono terapiją, sausas angliarūgščių vonias, gintaro terapiją ir t.t. Vis dėlto, svarbiausias čia – maistas. Po 12 dabo metų galime pasakyti, kad net 87% pacientų, kantriai besimaitinusių pagal mitybos planą išvalė savo organizmą, sustiprino imuninę sistemą, pagerino inkstų veiklą ir galiausiai išsigydė odos žaizdas,“ – džiaugiasi gydytoja. Kitaip tariant, imuninė sistema sugrįžta prie savo tiesioginio darbo – kovoti su virusais, bakterijomis ir vėžinėmis ląstelėmis, inkstai ir kepenys pradeda valyti kraują, odai nebereikia tuo rūpintis, ji gauna pakankamai vandens. Pacientas pagaliau gali kontroliuoti savo problemą tik pradėjęs sveikai maitintis. Negana to, J. Tulčina sako, kad ligoniams nebereikia vartoti vaistų ir kovoti su jų šalutiniu poveikiu. „Mes naikiname ne pasėkmes, o priežastis,“ – sako ji.

Iš 3% pasaulio gyventojų, kenčiančių nuo žvynelinės, kasmet vis daugėja vaikų. „Mityba reikia rūpintis nuo mažens. Deja, bet pastaruoju metu vis daugiau vaikų negali pasidžiaugti sveiku maistu. Taip pat įtakos turi ir psichoemocinė būklė – inksta kenčia ir nuo baimių, nerimo bei streso,“ – pasakoja gydytoja. Nors studijos rezultatus bei metodiką J. Tulčina pristatė ir vyriausiąjai Lietuvos dermatologei, tačiau sulaukė atsakymo, kad privalu gydyti pagal Europos Sąjungos standartus. „Vis dėlto didžiuojuosi, kad žinios apie ligą suvaldžiusius žmones sklinda iš lūpų į lūpas ir sulaukiame pacientų ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų vietų. Svarbiausia, kad sugebėtume sureikšminti maistą. „Esame tai, ką valgome“, prisiminkite tai ir tikiu, kad galėsite džiaugtis sveiku ir laimingu gyvenimu,“ – optimistiškai nuteikia natūralios medicinos pradininkė Lietuvoje gydytoja J. Tulčina.

http://www.naturalimedicina.lt


Kuo labiau sunokęs vaisius - tuo saldesnės bus jo sultys

Kuo labiau sunokęs vaisius - tuo saldesnės bus jo sultys

Kiekvieną dieną žmonės manęs teiraujasi apie parduotuvėje perkamas sultis pakeliuose. Nepaisant to, kad jas gamina vietiniai gamintojai, bei to, kad ant pakuotės nėra nurodyta, jog į sultis buvo papildomai dėta cukraus, saldus sulčių skonis žadina...


Maistiniai aromatai - nuo persivalgymo

Maistiniai aromatai - nuo persivalgymo

Mokslininkai siūlo kovoti su persivalgymu pasitelkiant maistinius aromatus. Olandų mokslininkai, pasitelkę specialius aromatus, slopinančius alkio jausmą, nusprendė sukurti naują kartą maisto produktų, padėsiančių atsikratyti nuolatinio alkio...


Kaip nepersivalgyti per švenčių maratoną?

Kaip nepersivalgyti per švenčių maratoną?

Šventės, šventės, šventės... Kūčiukai, pyragai, mėsos vyniotiniai, keptos vištos, mišrainės ir įvairios salotos - viskas skanu, visko norisi paragauti, todėl apie saiką tiesiog pamirštame. Iki didžiausių metų švenčių liko labai nebedaug, todėl...


M.Hermanussen: mononatrio glutamatas (E621) ⇉ nutukimas ir žemaūgystė

M.Hermanussen: mononatrio glutamatas (E621) ⇉ nutukimas ir žemaūgystė

Vokiečių profesorius M.Hermanussenas kartu su keletu bendraminčių mokslinkų atliko tyrimą, įrodantį aromato ir skonio stipriklio E621 sąryšį su nutukimu ir žemaūgyste. Ypatingai tai svarbu dar augantiems organizmams, nes vartojant šiuo priedu...


Naudingiausios uogos žmogui – juodieji serbentai

Naudingiausios uogos žmogui – juodieji serbentai

Britų mokslininkai nustatė, kad iš visų Didžiojoje Britanijoje augančių uogų naudingiausios žmogaus sveikatai yra juodieji serbentai. Po ilgai trunkančių ir daugkartinių juodųjų serbentų testų buvo nustatyta, jog šios uogos turi priešvėžinių...


Garšva - nuostabus vitaminų šaltinis

Garšva - nuostabus vitaminų šaltinis

Lotyniškas paprastosios garšvos pavadinimas - Aegopodium podagraria - susietas su šio augalo gydomosiomis savybėmis. Garšvos lapuose yra vitaminų A ir C, obuolių rūgščių, geležies, kalio, magnio, vario mineralinių druskų; šaknyse — eterinių...


J. Oliverio žurnale – lietuviški receptai

J. Oliverio žurnale – lietuviški receptai

Britų virtuvės guru Jamie Oliverio žurnalas "Jamie Magazine" pavasarį mirgės lietuviškų patiekalų receptais. Šio leidinio kūrėjai iš Vilniaus į Londoną grįžo su keliais šimtais gardumynų nuotraukų, lietuviškų receptų prirašytais...


Lietuvių maisto racionas – ydingas

Lietuvių maisto racionas – ydingas

21 proc. pieno produktų, tiek pat daržovių ir vaisių, 15 proc. gaiviųjų gėrimų, 12 proc. grūdinių produktų, 11 proc. mėsos, ir net 8 proc. saldumynų - taip atrodo statistinio Lietuvos pirkėjo maisto racionas.Gydytoja dietologė Jūratė...


Ištirtuose daigintų pupelių mėginiuose EHEC sukėlėjų nerasta

Ištirtuose daigintų pupelių mėginiuose EHEC sukėlėjų nerasta

Pirmuosiuose 23 ištirtuose daigintų pupelių mėginiuose iš įtarimą sukėlusio ūkio Vokietijoje mirtinai pavojingos žarnyno infekcijos EHEC sukėjų nerasta, pranešė Žemutinės Saksonijos vartotojų teisių ministerija. Tačiau tai nereiškia, kad pupelių...


Stebuklingi aliejai – raktas į gerą savijautą. Bionaturalis.

Stebuklingi aliejai – raktas į gerą savijautą. Bionaturalis.

Sveika gyvensena susideda iš kokybiškos mitybos ir aktyvaus gyvenimo būdo. Maisto produktai ir valgymo įpročiai sudaro didžiają dalį visumos dėl ko mes jaučiames gerai arba blogai. Kasdien atkreipdamį dėmesį į tai ką valgome galime nuspėti kaip...


Savo norams neverta priešintis

Savo norams neverta priešintis

Vegetarai tvirtina, kad mėsą valgyti ir žalinga, ir amoralu. O tie, kurie pasimėgaudami kerta kepsnį, sako, kad jie be mėsos negalėtų gyventi. Ar vegetarizmas lemia ilgaamžiškumą, dar nėra įrodyta. Dėl to ginčijasi ir dietologai. Viena aišku - jei...


Koks sumuštinis yra sveikiausias?

Koks sumuštinis yra sveikiausias?

Daugelis žmonių pusryčių neįsivaizduoja be greitai pagaminto sumuštinio. Dietologai tvirtina, kad jis gali būti ir nuodų bomba, ir sveikas patiekalas. "Nėra tokio patiekalo, kurio nesuvalgytų studentas", - tepdama beveik 35 metrų...


Lieknėjimas sendina: 5 kg prilygsta 4 metams

Lieknėjimas sendina: 5 kg prilygsta 4 metams

JAV mokslininkų tyrimas atskleidė, kad moterys, atsikračiusios 5 kilogramų antsvorio, iš pažiūros gali atrodyti iki 4 metų vyresnės, nei yra, praneša britų dienraštis "Daily Telegraph". Ir priešingai: putlūs skruostai ir apvalesni veido...


Riešutai - puikus baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis

Riešutai - puikus baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis

Žiemą, kai mažiau šviežių daržovių bei vaisių, pats laikas prisiminti riešutus, kurie yra puikus ne tik baltymų ir skaidulų, bet ir vitaminų šaltinis. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad kai kurios riešutų sudedamosios dalys saugo nuo širdies ir...


Buenos Airėse nuo stalų dings druskinės

Buenos Airėse nuo stalų dings druskinės

Restoranų Buenos Airių provincijoje, Argentinoje, svečiai turi atsisveikinti su druskinėmis, praneša CNN. Bandydamas kovoti su padidėjusiu kraujospūdžiu, kuriuo skundžiasi 3,7 mln. gyventojų – beveik ketvirtadalis Buenos Airių provincijos...


Sezoninės daržovės – norintiesiems sulieknėti

Sezoninės daržovės – norintiesiems sulieknėti

Tyrimai parodė, kad baklažanai ir cukinijos padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Šiose daržovėse yra medžiagų, efektyviai iš organizmo šalinančių toksinus ir spartinančių medžiagų apykaitą. Dėl didelio mineralinių medžiagų, ypač kalio,...


Vandens teikiama nauda sveikatai

Vandens teikiama nauda sveikatai

Šiame straipsnyje Jums atskleisime sidabrinio vandens teigiamas savybes. Šiuolaikinės medicinos tėvas Hipokratas teigė: „Jūsų maistas turi būti vaistas ir Jūsų vaistas turi būti maistas“. Akivaizdu, kad nuo to, kokį vandenį geriame,...


Prie nevisaverčio maisto priprantama kaip prie narkotikų

Prie nevisaverčio maisto priprantama kaip prie narkotikų

Prie nevisaverčio maisto net tik priprantama kaip prie kokaino, bet jis lygiai taip pat pakeičia žmogaus smegenis, teigia mokslininkai. Kaip praneša portalas healthhday.com, eksperimentuojant su žiurkėmis, kurios buvo neribotai šeriamos labai...


Braškių nauda

Braškių nauda

Tai sezonis vaisius. Braškės yra puikus pasirinkimas, nes jos turi daug vitaminų ir mineralų, mažai kalorijų, ir plačiai prieinamos per sezoną. Jos pilnos antioksidantų. Braškės yra puikus vaistas nuo širdies ir kraujagyslių ligų, vėžio,...


Saikingai vartojami lašiniai – naudingi

Saikingai vartojami lašiniai – naudingi

Nemažai žmonių mano, kad lašiniai kenkia sveikatai. Esą jų mėgėjai rizikuoja susirgti ateroskleroze – lėtine liga, kai arterijose susidaro aterosklerozinių plokštelių. Be to, lašiniai neva didina cholesterolio kiekį kraujyje, nuo jų tunkama....


Gysločio kaukė senstančiai odai

Gysločio kaukė senstančiai odai

Senovės kinai, graikai ir romėnai puikiai žinojo gysločio gydomąsias savybes ir plačiai naudojo jį medicinoje: dizenterijai gydyti, kraujavimui stabdyti, išorinėms žaizdoms, kepenų ligoms gydyti, o jų sultimis malšino ausų ir dantų skausmus.


Etiketėmis "Be jokių E" pažymėtoje dešroje ir batone rado priedų

Etiketėmis "Be jokių E" pažymėtoje dešroje ir batone rado priedų

Etiketėmis "Be E", "Be jokių E" žymimus maisto produktus patikrinę specialistai keliuose jų aptiko maisto priedų. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus 91 mėginį, nustatyta, kad keturi...


Norite būti sveiki? Maistą rinkitės atsakingai!

Norite būti sveiki? Maistą rinkitės atsakingai!

Mitybos specialistai parengė naują mitybos piramidę. Senoji buvo parengta daugiau kaip prieš 10 metų ir jau nebeatitiko šiuolaikinės mitybos reikalavimų. Keičiant vaizdinę priemonę – rekomenduojamo maisto pasirinkimo piramidę, remtasi kitų...


Kinijos specialistai siūlo naują pusryčių koncepciją

Kinijos specialistai siūlo naują pusryčių koncepciją

Visiems gerai žinomas priežodis - "Pusryčius suvalgyk pats, pietumis pasidalyk su draugu, vakarienę atiduok priešui". Pasirodo, galima pamiršti bent ją jau tą dalį, kur kalbama apie pusryčius. Tradiciją sugriauti pasirengę Kinijos...


Vaistus nuo skausmo galėtų pakeisti arbata

Vaistus nuo skausmo galėtų pakeisti arbata

Tyrimas parodė, jog puodelis braziliškos mėtų arbatos savo skausmo malšinimo savybėmis prilygsta pardavinėjamiems analgetikams. Rinčiuotąjį saikenį (Hyptis crenata) brazilų hileriai jau tūkstantį metų skiria gydyti tokiom ligom kaip galvos ar...


Riebų maistą keiskite liesu

Riebų maistą keiskite liesu

Mitybos specialistų teigimu, mūsų šalies gyventojai valgo per riebiai - nustatyta, kad energija, gauta iš riebalų, sudarė apie 44 proc. paros maisto energetinės vertės, kai rekomenduojama ne daugiau nei 30 proc. Dietologai pataria vartoti...


Daugiau svorio priauga vartojantieji daugiau mėsos

Daugiau svorio priauga vartojantieji daugiau mėsos

Valgant mažiau mėsos, galima lengviau išlaikyti optimalų kūno svorį, teigia mokslininkai. Europoje ištyrus beveik 400 tūkstančių suaugusiųjų nustatyta, kad mėsos valgymas siejamas su svorio didėjimu, net jei žmonės suvartoja vienodą kiekį...


Cukraus pakaitalai – ne panacėja

Cukraus pakaitalai – ne panacėja

Besirūpinantieji savo sveikata neretai atsisako cukraus ir vartoja jo pakaitalus. Ar jie iš tiesų pagelbsti? Juk vis dažniau pasigirsta kalbų, kad dirbtiniai saldikliai gali atnešti daugiau žalos nei naudos. Cukrus neturi nei vitaminų, nei...


Maitinimosi įpročių reikia mokyti anksti

Maitinimosi įpročių reikia mokyti anksti

Prancūzijoje, kaip ir visoje Europoje, augant tunkančių vaikų skaičiui, imta įgyvendinti prevencinę programą, kuria jau susidomėjo ir kitos šalys. Evreux mieste programa EPODE, skirta užkirsti kelią vaikų nutukimui, pradėta įgyvendinti prieš...


Vasarą geriau pabadauti

Vasarą geriau pabadauti

Beveik du trečdaliai apsinuodijusiųjų maistu į gydytojus kreipiasi vasaros metu. Toksikoinfekcijos arba apsinuodijimo maisto produktais priežastimi yra patogeninės bakterijos — streptokokai, stafilokokai, salmonelės. Susirgimus sukelia ne...

lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9