Gegužės 25d. Pirmadienis

Detoksikacijos teorija

Peržiūrų skaičius: 81616
Detoksikacijos teorija

Jūs jau žinote, kaip svarbu iš organizmo pašalinti toksines atliekas.Atminkite, kad toksinės medžiagos jūsų organizme kaupėsi dvidešimt, trisdešimt, keturiasdešimt ir net daugiau metų, tad jų pašalinimas negali įvykti per vieną dieną.Tačiau yra būtina, kad detosikacja įvyktų.Būtina išvalyti visą sistemą ir atpalaiduoti energiją svorio mažinimui.Kol visoje organizmo sistemoje bus toksinių atliekų, daug energijos nueis jų šalinimui.Detoksikacija yra išvalymas, ir jis yra būtinas.Tai raktas į sėkmę ir gerą savijautą.Vykstant detoksikacijai yra galimi tam tikri sutrikimai, kurie priklauso nuo to, kiek užterštas yra jūsų organizmas.Kokie tie galimi nesklandumai?

Dažniausiai pradžioje būna vidurių pūtimas.Kai imate valgyti daugiau vaisių tuščiu skrandžiu ir prasideda valymas, išjudinamos susikaupusios toksinės atliekos, renkasi dujos ir pučia vidurius. Paprastai vidurių pūtimas praeina per 2-3 paras. Ir jeigu pirmomis paromis dėl vidurių pūtimo svoris padidėja kokiu kilogramu, nėra ko gąsdintis.Organizmas prisitaiko prie naujo uždavinio.Jums gali pradėti skaudėti galvą, galite pajusti nuovargį, gali jūsų išmatos būti skystos.Dėl to neverta baimintis ir pulti pirkti vaistų. Jūsų organizmas taip atsikrato toksinių atliekų.Laisvi viduriai retai kada trunka ilgiau nei dvi dienas.Gali būti daug gleivėtų išskyrų ir iš nosies.Tai ne sloga!Organizmas išstumia gausius toksinus, prisirinkusius gleivinėje.Vienas iš klasikinių būdų, kaip organizmas šalina toksines atliekas, yra vadinama sloga.Kai gleivinėse prisirenka tiek gleivių, kad kūnas jų nebetoleruoja, ir tos gleivės nėra deramai greitai pašalinamos, ima veikti apsauginiai organizmo mechanizmai ir jas išstumia pro nosiaryklę.

Daugelį žmonių kankina virškinimo sutrikimai.Pradėjus maitintis pagal sveikata visam gyvenimui programą, šie negalavimai pradeda nykti.Tinkamas vaisių vartojimas ir teisingas maisto derinimas yra pagrindiniai faktoriai, lengvinantys šiuos negalavimus.Retkarčiais nuo tinkamai valgomų vaisių atsiras dujų ir pūs vidurius.Netgi jei valgysite vaisius visiškai tuščiu skrandžiu, gali atsirasti dujų ir pūsti vidurius.Pagrindinė priežastis, dėl ko taip būna, yra ta, kad metų metais susikaupusios maisto atliekos yra persunkusios skrandžio bei žarnyno sieneles.Vaisiai toksines medžiagas išjudina ir išplauna.Ir to proceso metu atsiranda dujų, pučia vidurius.Atminkite, kad visada pakeitus mitybos įpročius, organizmas turi prisitaikyti prie permainos, ir mes nelabai gerai pasijuntame.Tačiau į tuos laikinus nesklandumus žiūrėkite kaip į vykstantį procesą ir sveikimą.Bet jeigu kokie nors nesklandumai užsitęstų ilgiau nei kelios dienos, kad jums būtų ramiau, pasitarkite su gydytoju.

Visiškas toksinų pašalinimas iš organizmo gali užtrukti keletą mėnesių ar net metų, bet jau po keletos dienų svoris ims kristi, o jūs patys pasijusite energingesni.Tolesnis valymasis paprastai vyksta be jokių išorinių pasireiškimų ar nesklandumų.Padarysite didžiausią klaidą, jei nelabai kaip pasijutę tarsite:"Velniop visa tai" ir grįšite prie senų maitinimosi įpročių.Tie nesklandumai tik byloja apie tai, kaip jums yra reikalinga detoksikacija.Norime pabrėžti, kad ne visi pajunta negerumų.Daugeliui viskas vyksta sklandžiai.Mūsų atsakomybė yra įspėti apie galimus atvejus.

Nė kiek neabejokite, jog įrodymų apie tokio maitinimosi naudą gausu. Pavyzdžiui JAV daugiausia žmonių miršta nuo širdies ligų, o antroje vietoje nuo vėžio.Pakeisdami savo mitybą mes galime apsisaugoti nuo šių ligų. Vaisiai ir daržovės padeda spręsti šias problemas, nes jie yra didžiausi pagalbininkai detoksikuojant organizmą.Maitindamiesi pagal čia anksčiau aprašytus principus, jūs numesite svorio ir jo nebepriaugsite.Vienintelė kliūtis į šias permainas gali būti seni jūsų įpročiai. Įprotis ryte sunkiai prisivalgyti. Įprotis maišyti baltymus su angliavandeniais. Įprotis vaisius valgyti po valgio. Labai svarbu įsigyti naujų įpročių.Juk ne veltui sakoma, kad įprotis pikčiau už prigimimą.Neatsisakius senų įpročių, į priekį nepažengsite.Lengviausias būdas atsikratyti senų įpročių - juos pakeisti naujais. Bet per jėgą senųjų įpročių nesiimkite.Neskubėkite, nepraraskite gyvenimo džiaugsmo.Tai jums neturi tapti kankyne.Ir tai ne dieta.Nereikia šios programos laikytis paraidžiui.Mes jus tik supažindiname su paprastu dalyku, jog reikia pažinti savo organizmo biologines galimybes bei ciklus.Ši programa skirta visam gyvenimui, o ne 2-4 savaitėm.Šios žinios turi įaugti į jūsų gyvenimą visam laikui.Kūnas yra gyvenimo dovana.Kūnas linkęs spindėti ir būti lieknas.Tikrai nelinkęs į viršsvorį.Jums tereikia palengvinti jo natūralius procesus ir galėsite didžiuotis savo kūnu bei juo džiaugtis.Viso ligos atsiranda tik todėl, kad dėl netinkamai suderinto maisto organizmas nebesugeba išsivalyti.Jūs pabandykite neplauti ir nevalyti savo mašinos iš vidaus keletą metų, nekeisti tepalų.Pažiūrėkite į ką ji bus panaši ir kaip ji važiuos.Tas pats ir su jūsų organizmu.Labai gaila, kad daugelis žmonių dėl savo ligų ir prastos sveikatos kaltiną užterštą orą, darbą, stresus ir t.t.Visų ligų kaltininkas yra pats žmogus, jo netinkama mityba ir fizinis nejudrumas.Jūs negalite tikėtis, kad neišvalytas organizmas funkciuonuos gerai, o vietoj to, kad jį išvalytumėte, puolate į vaistines ir saujomis geriate vaistus bei vitaminus, toliau valgote organizmą teršiantį maistą. Deja, tai neatneša naudos jūsų organizmui ir nepalengvina jo darbo.

Jūs tikriausiai jau supratote, kad visi čia išdėstyti principai turi įaugti į jūsų gyvenimą.Tai jūsų gyvenimo planas.Gal net stebėsitės: "Negi taip paprasta?Aš turiu maitintis tik vandeningu, suderintu maistu ir teisingai vartoti vaisius? Ir šito užteks?". Taip, užteks! Žinodami pagrindinius principus, jų laikykitės, kada galėdamas ir kaip galėdamas.Viskas yra jūsų pačių valioje.Galite mėgautis skaniu maistu kiek norite, jei jis yra vandeningas ir tinkamai suderintas!

Žymės: detoksikacija , mityba
Minima Europos sveikos mitybos diena

Minima Europos sveikos mitybos diena

Lapkričio 8-ąją – Europos sveikos mitybos dieną – visuomenė kviečiama atkreipti dėmesį į tinkamos mitybos principus bei raginama sveikai maitintis. Nors nemažai apie tai kalbama, tačiau pasaulyje vis daugėja nutukusių žmonių bei ydingo...


Grybavimo sezonas prasideda apsinuodijimais

Grybavimo sezonas prasideda apsinuodijimais

Lietuvoje prasideda grybavimo sezonas. Šiam dar neįsibėgėjus, jau registruojami apsinuodijimų grybais atvejai. Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis Kaune ir Kauno apskrityje šiais metais užregistruoti 2 apsinuodijimų grybais atvejai, kai...


Žuvies taukai gali sumažinti demencijos riziką

Žuvies taukai gali sumažinti demencijos riziką

Daugiau vartojant riebios žuvies rizika susirgti demencija gali sumažėti maždaug penktadaliu, rodo naujas trijuose žemynuose atliktas tyrimas. Pasinaudoję beveik 15 tūkstančių vyresniojo amžiaus žmonių duomenimis, mokslininkai daro išvadą, kad kuo...


Stebuklingi aliejai – raktas į gerą savijautą. Bionaturalis.

Stebuklingi aliejai – raktas į gerą savijautą. Bionaturalis.

Sveika gyvensena susideda iš kokybiškos mitybos ir aktyvaus gyvenimo būdo. Maisto produktai ir valgymo įpročiai sudaro didžiają dalį visumos dėl ko mes jaučiames gerai arba blogai. Kasdien atkreipdamį dėmesį į tai ką valgome galime nuspėti kaip...


Neįkainuojami mitybos patarimai

Neįkainuojami mitybos patarimai

Žmonės nekenčia laikytis dietų, nes jos dažnai neleidžia mėgautis mėgiamais valgiais (dažniausiai tai yra riebus ir kenksmingi produktai). Kai žmonės pradeda sekti dietos planu, per kelias pirmas dienas jie neišvengiamai jaučia alkio jausmą ir...


Dilgėlė – augalas, kuriame labai daug kalcio

Dilgėlė – augalas, kuriame labai daug kalcio

Dilgėlinių šeimos narį (lot. ‚“Acalypha Torta‘‘), liaudyje puikiai žinomą kaip didžiąją dilgėlę, yra aprašęs žymiausias antikinės Graikijos Tėvu krikštijamas Hipokratas. Anot jo, dilgėlė jau tada buvo labai vertinamas ir...


Gerieji ir blogieji angliavandeniai: ką apie juos reikia žinoti (receptai)

Gerieji ir blogieji angliavandeniai: ką apie juos reikia žinoti (receptai)

Ne visi žmonės žino, kokie būna angliavandeniai ir kad ne visi angliavandeniai vienodi. Sveikatai palaikyti labai svarbu žinoti skirtumus tarp kenksmingų ir naudingų angliavandenių. Naudingi angliavandeniai aprūpina organizmą energija, optimaliu...


Gavėnios valgiai: pasninko tradicijos ir ar laikomės to šiandien?

Gavėnios valgiai: pasninko tradicijos ir ar laikomės to šiandien?

Gavėnia, kaip apie septynių savaičių pasninką, prasideda tuoj po Užgavėnių. Seniau žmonės Gavėniai iš anksto ruošdavosi: prisiaugindavo pupų, žirnių, prisidžiovindavo arba prisisūdydavo grybų, prisiraugindavo agurkų ir kopūstų, prisidžiovindavo...


Kaip suvaldyti alergiją maistui?

Kaip suvaldyti alergiją maistui?

Kai suvartojus tam tikrą maistą pajuntame diskomfortą, kūno reakciją, dažniausiai sunku nuspėti, ar tai, ką patiriame, yra maistinės alergijos ar maisto netoleravimo pasekmė. Žmogui dėl alerginės reakcijos gali: Šie simptomai pažįstami ir...


Trumpos tiesos apie mitybą

Trumpos tiesos apie mitybą

Ankštinių augalų vaisių patiekalai, atsižvelgiant į maistinę vertę, gali atstoti mėsą. Pagal maistinę vertę po ankštinių eina grūdiniai augalai: rugiai, kviečiai, ryžiai, avižos. Kviečių grūduose yra visų žmogaus organizmui funkcionuoti būtinų...


Dešroje mėsos nerasta

Dešroje mėsos nerasta

Prapjaunate dešrą – graži spalva, viliojantis kvapas. Tačiau neskubėkite džiaugtis, nes labai tikėtina, kad gamintojai nepagailėjo dažiklių ir skonio stipriklių. Lietuvos mėsos rinkoje susiklostė nepavydėtina padėtis. Kokybiška mėsa,...


Koks sumuštinis yra sveikiausias?

Koks sumuštinis yra sveikiausias?

Daugelis žmonių pusryčių neįsivaizduoja be greitai pagaminto sumuštinio. Dietologai tvirtina, kad jis gali būti ir nuodų bomba, ir sveikas patiekalas. "Nėra tokio patiekalo, kurio nesuvalgytų studentas", - tepdama beveik 35 metrų...


Dešrelių su konservantais ant laužo kepti nevalia

Dešrelių su konservantais ant laužo kepti nevalia

Maisto kokybę kontroliuojantys specialistai sako, kad parduotuvėse parduodamos rūkytos dešrelės netinkamos kepti ant laužo. Mat šiuose gaminiuose esantys konservantai kepant virsta žmogaus sveikatai pavojinga medžiaga. Kone vasariški orai ir...


Saulėje įkaitę grybai gali būti pavojingi

Saulėje įkaitę grybai gali būti pavojingi

Miškai pilni grybų, tačiau mitybos specialistai perspėja, kad saulės atokaitoje palaikytos miško gėrybės gali kenkti sveikatai. Beveik mėnesį besitęsiant neįprastai karštiems ir drėgniems orams miškuose sparčiai dygsta įvairūs grybai. Kai kurių...


Rafinuotas maistas gali prišaukti vėžį

Rafinuotas maistas gali prišaukti vėžį

kalbiname Panevėžio apskrities ligoninės Chemoterapijos ir onkologijos skyriaus vedėją Birutę ŠIMKIENĘ. – Visuomenė sunerimusi – apie onkologines ligas kalbama vis dažniau. Daugelį šeimų jau palietė ši skaudi rykštė, laidojami šių ligų...


Norite numesti svorį? Valgykite pusryčius!

Norite numesti svorį? Valgykite pusryčius!

Norite sumažinti antsvorį? Pasirodo, jūsų mama buvo teisi: valgykite pusryčius. Minesotos Universiteto (JAV) mokslininkai 5 metų laikotarpiu tyrė daugiau nei 2000 paauglių, ir nustatė, jog tie, kurie reguliariai nevalgydavo rytais, svėrė apie...


Vanduo iš čiaupo: tikrovė ir mitai

Vanduo iš čiaupo: tikrovė ir mitai

Mada pirkti geriamą vandenį plastikinėje taroje atkeliavo iš Vakarų Europos. Lenkijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse vanduo miestelėnams tiekiamas iš upių, tik prieš tai perfiltruojamas. Taigi jo iš čiaupo gerti nerekomenduojama. Tuo tarpu...


Dirbtinė mėsa: ateities maistas?

Dirbtinė mėsa: ateities maistas?

Žmonių vis daugėjant, dirbtinės mėsos auginimas gali būti neišvengiama būtinybė siekiant išmaitinti visus ir visiškai nenualinti Žemės. Įvairių sričių skirtingų šalių mokslininkai parengė išsamią ataskaitą, kurioje teigiama, kad jei prognozės...


Ar laboratorijoje užauginta mėsa yra dietiška?

Ar laboratorijoje užauginta mėsa yra dietiška?

Mokslininkai jau kurį laiką teigia galintys laboratorinėmis sąlygomis išauginti mėsą iš kamieninių ląstelių. Tai reiškia, jog ateityje galėsime mėgautis gardžiais kepsniais, ir dėl to nenukentės nei vienas gyvūnas. Tačiau visuomenėje tai iškėlė...


Riebų maistą keiskite liesu

Riebų maistą keiskite liesu

Mitybos specialistų teigimu, mūsų šalies gyventojai valgo per riebiai - nustatyta, kad energija, gauta iš riebalų, sudarė apie 44 proc. paros maisto energetinės vertės, kai rekomenduojama ne daugiau nei 30 proc. Dietologai pataria vartoti...


Vartojant daug riebalų didėja rizika susirgti astma

Vartojant daug riebalų didėja rizika susirgti astma

Australijos mokslininkų atliktų tyrimų rezultatai parodė, kad vaikai, valgantys daug maisto, kuriame gausu polinesočiųjų riebalų (pavyzdžiui, margarino, augalinio aliejaus), yra linkę dvigubai dažniau sirgti bronchine astma nei tie, kurių racione...


Krūties vėžį įveikia Viduržemio regiono dieta

Krūties vėžį įveikia Viduržemio regiono dieta

Viduržemio jūros regiono dietos besilaikančioms ir menopauzę išgyvenančioms moterims tikimybė susirgti krūties vėžiu yra mažesnė. Mokslininkai beveik dešimtmetį stebėjo 14800 graikių, kurioms per tyrimo laikotarpį buvo diagnozuota 240 krūties...


Vasarą geriau pabadauti

Vasarą geriau pabadauti

Beveik du trečdaliai apsinuodijusiųjų maistu į gydytojus kreipiasi vasaros metu. Toksikoinfekcijos arba apsinuodijimo maisto produktais priežastimi yra patogeninės bakterijos — streptokokai, stafilokokai, salmonelės. Susirgimus sukelia ne...


Maisto skonis priklauso nuo nuotaikos

Maisto skonis priklauso nuo nuotaikos

Ryšys tarp skonio pojūčio ir cheminio balanso smegenyse greitai padės gydyti depresiją. Kol kas nėra veiksmingų testų, galinčių pagelbėti nustatyti, kurie vaistai tinkamiausi individualiu depresijos atveju. Mokslininkai mano, jog testas, pagrįstas...


Vis blogėjantys mūsų mitybos įpročiai

Vis blogėjantys mūsų mitybos įpročiai

Dažniausiai valgome apie 2-3 kartus per dieną. Taigi šis ritualas užima maždaug porą valandų mūsų paros laiko. Tačiau kaip dažnai savęs paklausiame, ar tai, ką valgome kasdien, nežaloja mūsų sveikatos? Nors nesveikas maistas kelia didžiulį...


Etiketėmis "Be jokių E" pažymėtoje dešroje ir batone rado priedų

Etiketėmis "Be jokių E" pažymėtoje dešroje ir batone rado priedų

Etiketėmis "Be E", "Be jokių E" žymimus maisto produktus patikrinę specialistai keliuose jų aptiko maisto priedų. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus 91 mėginį, nustatyta, kad keturi...


Mitybos svarba mūsų gyvenime

Mitybos svarba mūsų gyvenime

Pasaulyje atlikta daugybė mokslinių tyrimų apie taisyklingą mitybą ir jos svarbą su amžiumi susijusių ligų prevencijai. Tarp jų yra ligų, siejamų su senatviniais kognityviniais sutrikimais. Tyrime, kuris buvo atliekamas penkerius metus, dalyvavo...


Mitybos teorijų kilpos

Mitybos teorijų kilpos

Nežinau, ar yra dar kur nors tokia sumaištis, kaip mitybos teorijose šiandien. Ir ji kyla ne dėl skirtingų tradicijų ar principinių požiūrių į žmogų bei gyvąją gamtą. Sumaištis kyla iš vadinamosios įrodymais pagrįstos mitybos tyrinėjimų srities....


Šarminio jonizuoto vandens savybės

Šarminio jonizuoto vandens savybės

Šiame straipsnyje Jums atskleisime šarminio jonizuoto teigiamas savybes. Šiuolaikinės medicinos tėvas Hipokratas teigė: „Jūsų maistas turi būti vaistas ir Jūsų vaistas turi būti maistas“. Akivaizdu, kad nuo to, kokį vandenį geriame,...


JUODŲJŲ UOGŲ NAUDA SVEIKATAI

JUODŲJŲ UOGŲ NAUDA SVEIKATAI

Subalansuota, sveika mityba yra neatsiejama sveiko žmogaus organizmo dalis ir ligų profilaktikos elementas, tai sveikos gyvensenos pagrindas, nuo kurio priklauso fizinis ir protinis žmogaus vystymasis, darbingumas, gyvenimo trukmė. Dėl šios...


lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9