Rugpjūčio 9d. Sekmadienis

Daržovių sulčių galia

Peržiūrų skaičius: 33740
Daržovių sulčių galia

Iš šviežių daržovių išspaustos sultys - reikalingiausių ir lengviausiai pasavinamų organizmui būtinų elementų šaltinis. Daržovių sultys - tai organizmo statybininkės bei rekonstruktorės. Jose gausu visų žmogui būtinų amino rūgščių, mineralinių medžiagų, druskų, fermentų ir vitaminų, tik gerti jas reikia šviežias, natūralias, be konservantų ir laikytis spaudimo technologijos.

Morkų sultys

Turtingiausias vitamino A šaltinis, kurį organizmas gerai pasisavina. Šiose sultyse taip pat gausu vitaminų B, C, D, E, PP, K. Morkų sultys gerina virškinimą.

Priklausomai nuo sveikatos būklės, per dieną galima išgerti 0,5-3 l sulčių. Jos itin naudingos nėščioms ir maitinančioms moterims.

Morkų sultys - natūralus tirpiklis sergant opaligėmis ar vėžiu. Jos padidina imunitetą infekcijoms, saugo nervinę sistemą ir neturi lygių kaip žvalumo bei gyvybinės energijos užtikrinimo šaltinis.

Virškinamojo trakto bei kepenų ligos dažnai būna sąlygotos elementų, esančių tinkamai paruoštose natūraliose morkų sultyse, trūkumo. Geriant sultis dideliais kiekiais, gali pasikeisti odos spalva.

Morkų sultimis galima gydyti sausą odą, dermatitus, kai kuriuos kitus odos susirgimus, netgi nevaisingumą. Jose gausu kalcio, magnio ir geležies, kurie palaiko organizme fosforo, sieros, chloro organinių junginių balansą.

Kaip pagalbinė priemonė, natūralios morkų sultys naudojamos ir gydant opaligę bei skrandžio vėžį. Tačiau jas vartojant iš raciono būtina pašalinti cukrų, krakmolą ir miltus. Kartais dideli morkų sulčių kiekiai gali sukelti netgi depresiją.

Burokėlių sultys

Jose yra apie 50 proc. natrio ir tik 5 proc. kalcio. Toks santykis būtinas palaikyti kalcio stiprumą, kai dėl ilgalaikio virto maisto vartojimo kraujagyslėse prisikaupia neorganinio kalcio, kas sąlygoja venų išsiplėtimą, aukštą arterinį kraujospūdį, širdies veiklos sutrikimus.

Burokėlių sultyse esančio kalcio kiekis garantuoja visų organizmo funkcijų sėkmingą atlikimą.

Vartojant vien tik morkų sultis, gali prasidėti apvalomoji reakcija, pasireiškianti galvos svaigimu, pykinimu. Iš pradžių reikia gerti burokėlių ir morkų (jų daugiau) sulčių mišinį, palaipsniui didinant burokėlių sulčių kiekį. Paprastai pakanka 1-1,5 stiklinės burokėlių sulčių 2 kartus per dieną.

Bulvių sultys

Labai veiksmingai šalina odos dėmes. Tai galima paaiškinti aukšta kalio, sieros, fosforo bei chloro koncentracija. Bulvių sultys gerai išvalo organizmą. Sumaišius su morkų bei salierų sultimis, jos padeda sutrikus virškinimui, nervams, sergant Bazedovo liga.

Kasdien išgeriant po 500 g šio gėrimo, gaunamas teigiamas efektas gydant gastritą ir skrandžio opaligę, tik gydantis tokiu būdu iš raciono reikia išbraukti visus mėsos bei žuvies patiekalus.

Agurkų sultys

Be kitų vertybių, agurkų sultys gerina plaukų augimą. Agurkų ir morkų sulčių mišinys pareda skundžiantis reumatiniais skausmais, kadangi pirmosios stimuliuoja medžiagų apykaitą ir padeda išsiskirti iš organizmo šlapimo rūgščiai.

Aukšta kalio koncentracija leidžia kovoti su širdies bei kraujagyslių ligomis, spaudimo sutrikimais, yra veiksminga nagų lūžinėjimo bei plaukų slinkimo prevencija.

Kiaulpienių sultys

Tai puiki tonizuojanti priemonė, magnio ir geležies šaltinis. Jos būtinos padidinti rūgštingumo neutralizacijai ir organizmo šarminės pusiausvyros normalizacijai. Kiaulpienių sultys gaunamos iš šaknų bei lapų. Jos labai naudingos nėščiosioms, kadangi ten esantis magnis skirtas vaisiaus skeleto formavimui.

Natūralios kiaulpienių sultys, sumaišytos su morkų ir ropės lapų sunka, padeda sergant stuburo ar kitomis kaulų ligomis, taip pat stiprina dantis, užkerta kelią jų gedimui.

Petražolių sultys

Jos labai stiprios, todėl vienu metu negalima gerti daugiau kaip vieną valgomąjį šaukštą, nebent sumaišius atitinkamais santykiais su morkų bei kitų daržovių sultimis.

Natūralios petražolių sultys pagerina deguonies apykaitą, palaiko normalią antinksčių, skydliaukės veiklą, stiprina kraujotakos sistemą, ypač kapiliarus ir arterijas. Šios sultys - puiki priemonė nuo šlapimkanalių sistemos uždegimo, akmenų inkstuose bei šlapimo pūslėje, nefrito ir kitų kepenų ligų, akių ligų. Katarakta, konjunktyvitas, oftalmija, akies uždegimas, akies ragenos išopėjimas, vyzdžio nepaslankumas taip pat gydomas petražolių sultimis, tik sumaišytomis su morkų, salierų sultimis.

Petražolių ir burokėlių, taip pat petražolių ir agurkų sulčių mišiniai sėkmingai naudojami normalizuoti menstruaciniams ciklams. Gydantis negalima vartoti koncentruoto krakmolo, cukraus bei mėsos produktų.

Rūgštynių sultys

Jos puikiai padeda atstatyti normalias suglebusių žarnų funkcijas. Tam reikia reguliariai daryti klizmas ir taip išvalyti žarnyne susikaupusius šlakus.

Šiose daržovėse itin gausu kalio, geležies, magnio, fosforo, sieros ir daugelio kitų elementų.

Česnakų sultys

Dėl jose esančių garstyčių aliejaus bei kitų organizmui būtinų mikroelementų česnakų sultys daro teigiamą poveikį visam organizmui - nuo apetito stimuliavimo ir skrandžio sulčių išsiskyrimo gerinimo iki žarnyno persitaltikos sustiprinimo bei geresnio šlapimo išsiskyrimo.

Eteriniai česnako aliejai puikiai išvalo nosiaryklėje, plaučiuose ir bronchuose susikaupusias gleives, per odos poras padeda išsiskirti organizme susikaupusioms nuodingoms medžiagoms.

Česnakų sultys efektyvios kovojant su žarnyno parazitais, dizenterija. Vienas didžiausių šių sulčių pranašumų - tai, jog jose yra reto mikroelemento germanio, kuris teigiamai veikia senstantį organizmą pašalindamas iš jo cholesterolio perteklių, apvalydamas kraujagysles nuo besikaupiančių druskų bei cholesterolio plokštelių. Ne veltui česnakas yra viena iš Tibeto jaunystės recepto sudedamųjų dalių.

Svogūnų sultys

Jos rekomenduojamos sergant neurastenija, nemiga ir reumatizmu. Gerai išvalo kraują. Ypač efektyvios gydant nosiaryklės uždegimus, kadangi pasižymi baktericidinėmis savybėmis.

Svogūnų sultys veikia silpniau negu česnakų, todėl jų vartoti galima šiek tiek daugiau.

Krienų padažas

Krienų košelė su citrinų sulčių priedais vartojama du kartus per dieną po 1/2 šaukštelio prieš valgį.
Toks mišinys padeda suirti gleivėms nepažeidžiant gleivinės. Krienų košelė - stipri šlapimą varanti priemonė, padedanti nuo patinimų ar vandenligės. Didžiausias efektyvumas gaunamas į 150 g krienų įlašinus 2-3 citrinų sultis.

Pomidorų sultys

Tai vienos naudingiausių sulčių, jei jose nėra koncentruotų krakmolų ir cukraus. Šviežiose natūraliose pomidorų sultyse itin daug natrio, kalcio bei magnio, jose yra palyginti daug citrinų ir obuolių rūgšties, šiek tiek rūgštynių rūgšties.

Pomidorų sultys stimuliuoja skrandžio sulčių išsiskyrimą, gerina širdies veiklą. Išgėrus stiklinę sulčių, gaunama pusė parai būtinų vitaminų A ir C normos.

Virtose arba konservuotose sultyse rūgštys tampa neorganinėmis, vadinasi, pavojingomis sveikatai.

Akmenų susidarymas kepenyse arba šlapimo pūslėje taip pat sąlygojamas tiesioginio virtų ar konservuotų pomidorų sulčių poveikio.

Ridikų sultys

Šios sultys gaminamos iš lapų bei šakniastiebių, tačiau nerizikuokite gerti jų vienų, kadangi jų sukelta reakcija labai stipri.

Derinamos su morkų sultimis, jos padeda atstatyti organizmo gleivinę. Ridikų sultys ypač efektyvios geriant iš karto po krienų padažo.

Šios sultys gydo gleivinę ir valo organizmą nuo gleivių, kurias ištirpdo krienai. Be to, jos padeda atsikurti gleivinei.

Naudojamos gydant haimoritą ir kitas nosies ančių ligas, ligoniams, sergantiems frontitais, padeda išvengti operacijų, naudingos gydant bronchinę astmą.

Krapų sultys

Naudingos akių optinei sistemai. Sumaišytos su morkų sultimis, padeda gydyti vištakumą. Vyresnio amžiaus žmonėms gerina regėjimą.

Valgydami daugiau kalio turinčių maisto produktų galime sumažinti kraujospūdį

Valgydami daugiau kalio turinčių maisto produktų galime sumažinti kraujospūdį

Kalis – vienas svarbiausių mikroelementų žmogaus organizme. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo specialistai primena, kad nepakankamas kalio suvartojimas siejamas su hipertenzija, širdies ir kraujagyslių ligomis, bei kai...


Gerti daug vandens - nesąmonė

Gerti daug vandens - nesąmonė

Tikima, kad vanduo padeda išsaugoti inkstus, mesti svorį ir išvalyti organizmą. Tačiau dabar ekspertai perspėja, kad aštuonios stiklinės vandens per dieną gali būti žalingos. Britų medikai teigia, kad sveikatos priežiūros įstaigų nurodymai gerti...


Kaip išsaugoti vitaminus daržovėse?

Kaip išsaugoti vitaminus daržovėse?

Kai baigiasi šviežių lietuviškų daržovių pasiūla, iškyla klausimas, ką rinktis: parduotuvėje siūlomas šviežias, šaldytas ar konservuotas? Gal konservuotose žuvę visi vitaminai, todėl vertingesnės nors ir kelionėje per Europą apvytusios, bet vis...


Kas trečias lietuvis turi antsvorio

Kas trečias lietuvis turi antsvorio

Per 30 metų nutukimas Lietuvoje padidėjo tris kartus, teigia Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininkas Juozas Pundzius. Seime pristatydamas Nacionalinės sveikatos tarybos metinį pranešimą jis teigė, kad gyventojų nutukimas lemia širdies ir...


Daržovių sultys - būtinų elementų šaltinis

Daržovių sultys - būtinų elementų šaltinis

Šviežių daržovių sultys - reikalingiausių ir lengviausiai įsisavinamų organizmui būtinų elementų šaltinis. Daržovių sultyse gausu visų žmogui būtinų amino rūgščių, mineralinių medžiagų, druskų, fermentų ir vitaminų, tik gerti jas reikia šviežias,...


Etiketėmis "Be jokių E" pažymėtoje dešroje ir batone rado priedų

Etiketėmis "Be jokių E" pažymėtoje dešroje ir batone rado priedų

Etiketėmis "Be E", "Be jokių E" žymimus maisto produktus patikrinę specialistai keliuose jų aptiko maisto priedų. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus 91 mėginį, nustatyta, kad keturi...


Maiste vitaminų nebėra?

Maiste vitaminų nebėra?

Net ir nevalgantis pusfabrikačių bei kito greito maisto žmogus šiandien negauna visų organizmui reikalingų medžiagų. Mat dauguma maisto produktų beveik nebeturi juose buvusių vitaminų ir mineralų. Per 30-40 metų iš jautienos visiškai išnyko...


"Maxima" pirkėjams siūlė pasenusios nugarinės

"Maxima" pirkėjams siūlė pasenusios nugarinės

Prekyba pasibaigusio galiojimo maisto produktais plinta kaip virusas. Prekybos centrai sunkmečiu įsitraukė į lenktynes, kuris daugiau parduos senų produktų tinkančių tik utilizavimui. "Maxima" parduotuvėje "Agrovet" šaltai...


Vandens teikiama nauda sveikatai

Vandens teikiama nauda sveikatai

Šiame straipsnyje Jums atskleisime sidabrinio vandens teigiamas savybes. Šiuolaikinės medicinos tėvas Hipokratas teigė: „Jūsų maistas turi būti vaistas ir Jūsų vaistas turi būti maistas“. Akivaizdu, kad nuo to, kokį vandenį geriame,...


Apie ekologiškus maisto produktus

Apie ekologiškus maisto produktus

Ekologiškų maisto produktų tema pastaruoju metu labai aktuali. Lietuvoje ekologinių ūkių nuolat daugėja. Žmonės ekologiškus maisto produktus renkasi dėl poveikio sveikatai, geresnio skonio ir saugodami gamtą. Ekologinė produkcija parduodama...


Arbūzai – prabėgančios vasaros atgaiva

Arbūzai – prabėgančios vasaros atgaiva

Senovės Rusijoje (ten arbūzų ragauta daug anksčiau nei Lietuvoje, jie šią uogą žinojo jau IX a.) kurį laiką bažnyčia draudė valgyti šviežius arbūzus – juos buvo būtina apvirti arba pasūdyti. Visa laimė, gyvename kitoje vietoje ir kitais...


Ką daryti, jei negalite (ar nenorite) vartoti pieno? Išeitis yra!

Ką daryti, jei negalite (ar nenorite) vartoti pieno? Išeitis yra!

Šiandien augalinių pienų pasirinkimas – itin platus. Į ką atkreipti dėmesį renkantis pieno pakaitalus? Patarimais dalijasi sveikos gyvensenos tyrinėtoja Guoda Azguridienė.


Maisto produktų etiketės bus išsamesnės ir aiškesnės

Maisto produktų etiketės bus išsamesnės ir aiškesnės

Maisto produktų pakuotėse bus privalu nurodyti riebalų, sočiųjų riebalų, angliavandenių, baltymų, cukraus bei druskos kiekį. Trečiadienį Europos Parlamentas patvirtino kompromisinį teisės aktą šiuo klausimu (606 balsai už, 46 prieš, 26 susilaikė)....


Ar dydis visada svarbu?

Ar dydis visada svarbu?

Beveik kiekviena daržovė ar vaisius turi didesnį ar mažesnį brolį. Ir nors visi jau seniai žino, kad kuo daugiau daržovių suvalgys, tuo geriau, kartais svarbu atkreipti dėmesį ir į pačių daržovių ir vaisių dydį. Čia pateikiamos aštuonios produktų...


Šeimos gydytoja: normaliai vaiko raidai mėsa būtina

Šeimos gydytoja: normaliai vaiko raidai mėsa būtina

Remiantis statistiniais duomenimis, daugelyje Vakarų Europos valstybių apie 20 proc. gyventojų yra vegetarai, Lietuvoje – apie 5 proc. ir šis skaičius auga. Atsisakyti mėsos gali mitybą subalansavę ir pakankamą organizmui reikiamų medžiagų...


Minima Europos sveikos mitybos diena

Minima Europos sveikos mitybos diena

Lapkričio 8-ąją – Europos sveikos mitybos dieną – visuomenė kviečiama atkreipti dėmesį į tinkamos mitybos principus bei raginama sveikai maitintis. Nors nemažai apie tai kalbama, tačiau pasaulyje vis daugėja nutukusių žmonių bei ydingo...


Kas yra miso?

Kas yra miso?

Soja yra vienas maistingiausių augalų pasaulyje, baltymų prasme tikriausia pats turtingiausias. Tačiau bėda – tokios baltymų koncentracijos produktus mūsų organizmas sunkiai pasisavina: nesuskaido visų amino rūgščių ir mūsų organizmui...


Ar laboratorijoje užauginta mėsa yra dietiška?

Ar laboratorijoje užauginta mėsa yra dietiška?

Mokslininkai jau kurį laiką teigia galintys laboratorinėmis sąlygomis išauginti mėsą iš kamieninių ląstelių. Tai reiškia, jog ateityje galėsime mėgautis gardžiais kepsniais, ir dėl to nenukentės nei vienas gyvūnas. Tačiau visuomenėje tai iškėlė...


Kaip išsirinkti aukštos kokybės vandenį prekybos vietose?

Kaip išsirinkti aukštos kokybės vandenį prekybos vietose?

Atėjus karštajam metų laikotarpiui dažnas džiaugiasi šiltu, gražiu oru, saulės spinduliais ar atėjusiomis atostogomis. Vasarą patys net nepastebime, kaip dažnai tampame priklausomi nuo vandens. Vanduo vaidina labai svarbų vaidmenį mūsų gyvenime,...


Apie sausainius nekalėdinius

Apie sausainius nekalėdinius

Su kalėdiniais sausainiais viskas gerai – į juos tiek sudedama šventės laukimo, kad tampa nelabai svarbu, iš ko jie pagaminti, kiek ir ko vengtino jie savyje turi. Juolab, kad ir skirti jie šventėms, o ne kasdienai. Noriu pakalbėti apie...


Maisto reklamoje nuo šiol būtina nurodyti ir apie GMO

Maisto reklamoje nuo šiol būtina nurodyti ir apie GMO

Seimas Reklamos įstatymo pataisomis įtvirtino draudimą maisto produktų reklamoje nurodyti arba užsiminti apie ligų gydymo ar profilaktines savybes ir kitas savybes, jei nėra Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka išduoto šią informaciją...


Moksleivių valgiaraštyje – ir dilgėlių sriuba

Moksleivių valgiaraštyje – ir dilgėlių sriuba

Vietoj kepsnio - burokėlių kotletai, o įprastos mėsiškos sriubos - avietės su ryžiais. Tokie patiekalai bus siūlomi mokykloje. Nuo rudens kai kurie uostamiesčio moksleiviai patiekalus galės rinktis ir iš sveikuolių meniu. Pagrindinė mokykla...


Kasdien reikia suvalgyti 2 - 3 lėkštes vaisių ir daržovių

Kasdien reikia suvalgyti 2 - 3 lėkštes vaisių ir daržovių

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos specialistai sako, kad šviežios daržovės yra vienas iš pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų, karotinų ir virškinamosios ląstelienos šaltinių....


Persimonai padeda gydyti kosulį

Persimonai padeda gydyti kosulį

Graikai persimonus vadina "dieviškais vaisiais". Neveltui, mat jie gydo kosulį, padeda nuo viduriavimo ir žagsėjimo. Persimonuose yra daug vitamino A ir C, o taip pat antioksidantų magnio, jodo bei kitų mikroelementų. Šiame vaisiuje...


Musmirės, panašios į žaliuokes, – pačios nuodingiausios

Musmirės, panašios į žaliuokes, – pačios nuodingiausios

Vis daugiau žmonių apsinuodija grybais. Šiemet dėl to trys jų mėgėjai pateko į ligoninę. Kartais apsinuodijimai būna neišgydomi: per trejus pastaruosius metus nuo grybų mirė šeši žmonės. "Dauguma iš mūsų galvoja, kad apsinuodijama suvalgius...


Šeimyniniai pietūs skatina vaikus maitintis sveikiau

Šeimyniniai pietūs skatina vaikus maitintis sveikiau

Paaugliai, kurie išjungia televizorių ir kartu pietauja su savo šeima, rečiau kenčia nuo valgymo sutrikimų – bulimijos ir anoreksijos, rašoma dailymail.co.uk. Taip pat tokie vaikai rečiau rūkys, kad atsikratytų nereikalingo svorio. Tyrėjai...


Prasideda grybavimo sezonas

Prasideda grybavimo sezonas

Kauno visuomenės sveikatos centras primena, kad prasidėjus grybavimo sezonui, padaugėja apsinuodijimų grybais atvejų. Apsinuodijimų kontrolės ir informacijos biuro duomenimis 2007 metais Lietuvoje buvo užregistruoti 64 apsinuodijimų grybais...


Žalioji arbata slopina senyvų žmonių depresiją

Žalioji arbata slopina senyvų žmonių depresiją

Senyviems žmonėms dažnai geriant žaliąją arbatą, jiems rečiau atsiranda depresijos simptomų, teigia Japonijos mokslininkai. Tyrimas apėmė 1058 japonus, kuriems buvo per 70 metų ir kurie turėjo švelnius ir ryškius (34 procentai tiriamųjų) ir...


Pavasaris – vitaminų badmetis

Pavasaris – vitaminų badmetis

Atėjus pavasariui, organizmas šaukte šaukia, jog vitaminų atsargos per žiemą išseko ir jas reikia papildyti. Tai parodo sausėjanti oda, lūžinėjantys plaukų galiukai, susilpnėjusi imuninė sistema, bei kiti požymiai, dėl kurių galime jausti...


Sveikos mitybos receptai karantino metu

Sveikos mitybos receptai karantino metu

Nors šiuo visiems neįprastu laikotarpiu tenka gerokai pakoreguoti savo turėtus planus, keliones, susitikimus... Visgi, reikia pabrėžti, kad sulėtėjęs gyvenimo tempas drastiškai nesugriaus visų užsibrėžtų tikslų, jeigu tik ir mes sugebėsime...


lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9