Mollers

Braškių nauda

Tai sezonis vaisius. Braškės yra puikus pasirinkimas, nes jos turi daug vitaminų ir mineralų, mažai kalorijų, ir plačiai prieinamos per sezoną.

Jos pilnos antioksidantų. Braškės yra puikus vaistas nuo širdies ir kraujagyslių ligų, vėžio, pristabdo senėjimą. Tyrimai rodo, kad didelis antioksidantų kiekis braškėse gali padėti neutralizuoti neigiamą laisvųjų radikalų poveikį jūsų organizme. Antioksidantai taip pat žinoma, stiprina imuninę sistemą ir padeda apsisaugoti nuo ligų, pavyzdžiui, šalčio ir gripo.

Braškėse ir žemuogėse yra daug kalio, mineralų, kurie padeda reguliuoti elektrolitų kiekį, sumažinta riziką dėl širdies priepuolių ir insulto. Juose taip pat yra folatų, tai pagrindinis komponentas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai.

Jos turi daug vitamino C kurio daugiau nei citrusiniuose vaisiuose. Labai naudingos kovojant su kaikuriomis vėžio formomis, taip pat padeda kovoti su cholesterolio kiekiu. Braškėse ir žemuogėse yra  B2, B5, B6, vitamino K, vario ir magnio. Juose taip pat yra omega riebiosios rūgštys.

Braškės taip pat gali būti naudojamos balinti jūsų dantims. Vaisių rūgštys, kaip žinoma, padeda pašalinti dėmes nuo dantų. Perpjovę braškę per pusę, su gabalėliu reikia patrinti į dantis ir dantenas. Tai pašalina apnašas, stiprina ir gydo dantenas.

Rekomenduoja braškes vartoti neapdorotas, nes tokiu būdu išsaugomos visos naudingos savybės. Tyrimai rodo, kad viename puodelyje braškių yra tik 0,6 g riebalų. Be to, jos gali skatinti metabolizmą ir susilpninti apetitą. Jos taip pat gali padėti išlaikyti  kūno svorį, sumažinti hormonų veikimą.

manosveikata.lt

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE