Lapkričio 15d. Penktadienis

Atsinaujinęs „Fit Food“: nuo šiol sveika mityba įmanoma kiekvienam

2017 Gegužės 11d.
Peržiūrų skaičius: 19260

Šiandien visame pasaulyje sparčiai sklinda sveikos mitybos idėjos. Gal dėl to, kad su kiekviena diena vis daugiau mokslinių tyrimų įrodo, jog žmonių sveikatos problemos yra glaudžiai susijusios su mityba. Žmogaus suvartojamas maistas veikia ne tik fizinę savijautą, bet ir psichinę – emocijas, nuotaikas, taip pat bendrus energijos išteklius įtakojančius žmogaus sąmoningumo augimą. O visa tai yra tiesiogiai susiję su mūsų sėkme, šeimos gerove ir karjera.


Ne tik teoriškai tikėdami šiomis idėjomis, bet ir praktiškai vadovaujantis jomis kasdieniniame savo gyvenime, Vilma ir Vaidas Deksniai ryžtasi tuo dalintis su kitais. Vaidas aktyviai dalyvauja sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų veikloje. Vilma – profesionali dizainerė, tačiau daugeliui gerai žinoma kaip jogos mokytoja bei kūrybiška entuziastė sveiko maisto gamyboje.

Tapę naujais „Fit Food“ savininkais, jie entuziastingai nusiteikę realizuoti savo idėjas. Atnaujindami patrauklų sulčių - kokteilių ir sveiko maisto barą, jau gerai žinomą visame Vilniuje, orientuojasi į visos šeimos narių gerovę.

– Esate naujieji „Fit Food“ savininkai. Kas paskatino susieti gyvenimą su „Fit Food“?

– Jau 15 metų mes su visa šeima esame sveikos gyvensenos propaguotojai. Prieš 8 metus kartu su bendraminčiais įkūrėme ekologiškų ir natūralių produktų tinklą „Sveiki produktai“, šiandien visiems gerai žinomą kaip „Livinn“ prekės ženklą.

Mums ne vis tiek, kuo mes maitinamės, kuo maitinasi mūsų vaikai. Ne vis tiek, kuo maitinasi ir mūsų artimieji, draugai bei jų vaikai. Toks pats mūsų požiūris ir į klientus.

Mes išgryniname „Fit Food“ prekės ženklą siekdami, jog kokybiškas ir sveikas maistas bei gėrimai būtų tai, kas yra įmanoma visiems, nepriklausomai nuo užimtumo, pažiūrų, amžiaus ir lyties. Norime, kad jis būtų lengvai prieinamas leidžiant laisvalaikį, sportuojant, dirbant.

Todėl „Fit Food“ siūlomą produkciją galima įsigyti ne tik veikiančiuose baruose, bet ir užsisakant į namus ar biurą. Tikime, jog tai ypatingai turėtų palengvinti kasdienybę tiems, kurie nori sveikai gyventi, tačiau neturi tam pakankamai laiko, nežino, nuo ko pradėti ar trūksta motyvacijos.

– Papasakokite plačiau apie „Fit Food“.

– „Fit Food“ – sveikų bei skanių užkandžių, natūralių, šalto lėtaeigio spaudimo sulčių–kokteilių, desertų baras visai šeimai. Mūsų siūlomi gėrimai ir maistas yra išskirtinai natūralūs: be dirbtinių konservantų, dažiklių, rafinuotų cukrų ir aliejų ar kitų sintetinių priedų, nenaudojami genetiškai modifikuoti produktai. Tik negalvokite, kad esame pamišę, – juokauja Vilma ir Vaidas. – Tikrai ne. Mes tiesiog turime sveiką požiūrį į sveiką maistą. Mes nuolat apie tai kalbame, dalijamės, bet nieko nebrukame per prievartą. Esame tolerantiški ir atviri. Kruopščiai renkamės tiekėjus. Stengiamės, kiek įmanoma, daugiau naudoti lietuviškas žaliavas. Tirštieji kokteiliai gali būti puiki alternatyva net kietajam maistui, nes gėrimai gausūs skaidulomis, kurių taip trūksta mūsų mityboje.

Sultims taip pat pasirinkome išskirtinę spaudimo technologiją – šaltą lėtaeigį spaudimą, kuris leidžia išsaugoti maksimalų maistinių medžiagų kiekį. Visas maistas ir sultys yra rankų darbo. Be to, „Fit Food“ pagalvojo ir apie laktozės ar glitimo netoleruojančius žmones, vegetarus ir veganus. Mūsų komanda mielai dalinasi savo žiniomis ir patirtimi apie tai, kaip sveiko maisto pagalba galima išlaikyti puikią nuotaiką, energiją, gerą fizinę būklę, atsikratyti antsvorio, įveikti taip dažnas šiais laikais žmones kamuojančias alergijas, prastą odos būklę.


Džiaugiamės, jog mūsų komandoje yra ir augalinės mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė, kuri ne tik sukūrė naująsias sulčių ir kokteilių programas, bet ir nuo šiol kiekvienam galės patarti sveikatos ugdymo klausimais, sudaryti tinkamiausią mitybos planą ar visą sveikatingumo programą pagal kiekvieno poreikius, sveikatos būklę, aktyvumą, amžių ir siekiamus tikslus.

– O kaip sudaromos „Fit Food“ programos?

– Kurti man – tai išgyventi, išjausti, patirti, – atvirauja naujųjų sulčių–kokteilių programų kūrėja, augalinės mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė. – Mano organizmas yra labai jautrus „šlamštiniam“ maistui ir gėrimams. Jis jo visiškai netoleruoja. Džiaugiuosi, kad pavyko sukurti tai, kas natūralu, maistinga, sveika, lengvai įsisavinama, patogu vartoti.

Visos naujos programos yra kruopščiai subalansuotos, parenkant ingredientus, atsižvelgiant į jų suderinamumą, teikiamą naudą, maistingumą bei mokslinį pagrįstumą. Taip pat didelis dėmesys buvo skirtas kiekvienos programos funkcionalumui, gaunamų vitaminų, mineralinių medžiagų gausai, natūralumui, programų lygiams (yra sudarytos rekomendacijos ne tik, kokia seka gerti buteliukus, bet ir programų seka siekiant didžiausio rezultato).

Kaip tik dabar ir startuoja naujos „Fit Food“ programos su naujais skaidulų ir vitaminų gausiais kokteiliais. Yra galimybė pasirinkti atskirą ar specifinius poreikius patenkinančią sulčių–kokteilių programą arba derinti ją su kliento įprastu ar „Fit Food“ rekomenduojamu dienos racionu (maistu).

– Kodėl mums reikia gerti sultis, jų kokteilius ar tirštuosius kokteilius? Kokią naudą jie teikia?

– Norėčiau pabrėžti, jog sultys, kokteiliai – tai skystas MAISTAS. Jo pagalba greičiau ir efektyviau įsisavinamos imunitetą stiprinančios maistingos medžiagos bei vitaminai, natūraliai randami vaisiuose, daržovėse bei riešutuose. Šviežių sulčių vartojimas gali padėti mums lengviau koreguoti mitybos įpročius, ypač tiems, kurie paprastai suvartoja per mažai vaisių ir daržovių.

Tirštieji kokteiliai gali būti puiki alternatyva net kietajam maistui, nes gėrimai gausūs skaidulomis, kurių taip trūksta mūsų mityboje. Skaidulos – tikros organizmo šluotos, gali normalizuoti kraujospūdį, cholesterolį, gali prisidėti valant organizmą.

Įtraukdami į racioną šviežių sulčių ir tirštųjų kokteilių, žmonės gali gauti sveikos patirties ir suformuoti kitokį požiūrį į tai, kaip svarbu vartoti kuo daugiau augalinio maisto produktų dėl geresnės savijautos, o taip pat ir reguliuojant svorį. Tai ypatingai svarbu pavasarį, kuomet mūsų organizmas po žiemos yra nusilpęs. Geriant šaltu lėtaeigiu būdu spaustas sultis visą reikiamą vitaminų kiekį kūnas gali gauti vos iš vienos stiklinės!

– Ne paslaptis, jog sveika gyvensena reikalauja pastangų. Ką patartumėte norintiems pradėti, tačiau abejojantiems?

– Tiesiog imti ir pabandyti. Ne rytoj ar poryt, o tiesiog šiandien. Žinoma, ilgalaikiams pokyčiams pasiekti reikia valios ir pastangų, bet norime priminti, kad Jūs ne vieni. Mūsų komanda yra pasiryžusi Jums padėti, keliaujant geresnės savijautos keliu. Mes puikiai žinome tą jausmą, kai savijauta pasikeičia 180 laipsnių, o tai neabejotinai motyvuoja.

Džiaugiamės, jog mūsų idėjas palaiko ir didieji Lietuvos sportininkai, pavyzdžiui, Ieva Serapinaitė – Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės čempionė, olimpietė, kuri jau atrado mėgstamus produktus mūsų asortimente. Tai puikus ir sektinas pavyzdys jaunimui bei aktyviems, savijautos pokyčių siekiantiems žmonėms. Sąmoningos mintys – tai pati geriausia pradžia sveikos gyvensenos ir pilnaverčio gyvenimo link.


Genų inžinierių kūriniai ieško kelio ir prie lietuvių stalo

Genų inžinierių kūriniai ieško kelio ir prie lietuvių stalo

Europos Komisija prieš savaitę leido sodinti genetiškai modifikuotas bulves. Pavojaus, kad iš jų bus gaminami didžkukuliai, nėra - maistui jos nebus vartojamos. Bet įdare šių bulvių pėdsakų ateityje gal ir bus. Europa beviltiškai atsilieka nuo JAV...


Vokietijoje įspėta nevartoti prancūziškos alyvuogių

Vokietijoje įspėta nevartoti prancūziškos alyvuogių

Vokietijos vartotojų apsaugos ir maisto produktų saugumo tarnyba (BVL) įspėja gyventojus nevartoti prancūziškos alyvuogių ir pomidorų pastos, praneša agentūra AFP. Tam tikri produktai esą gali būti užkrėsti bakterijomis ir tai gali turėti rimtų...


Buenos Airėse nuo stalų dings druskinės

Buenos Airėse nuo stalų dings druskinės

Restoranų Buenos Airių provincijoje, Argentinoje, svečiai turi atsisveikinti su druskinėmis, praneša CNN. Bandydamas kovoti su padidėjusiu kraujospūdžiu, kuriuo skundžiasi 3,7 mln. gyventojų – beveik ketvirtadalis Buenos Airių provincijos...


Ledai, kurie netirpsta

Ledai, kurie netirpsta

Du didžiausi pasaulio ledų gamintojai tiria baltymus ir grybus, kurie keičia valgomųjų ledų savybes. "NRC Handelsblad" praneša, jog bendrovės "Unilever" ir "Nestle" investuoja milijonus į naujus ledų, kuriuose būtų...


Granatų sultys – tikras vitaminų šaltinis

Granatų sultys – tikras vitaminų šaltinis

Tyrimais įrodyta, jog granatų sultys - ne tik vertingas maisto produktas, jos turi ir gydomųjų savybių. Natūraliose sultyse gausu vitaminų, fermentų, mineralinių medžiagų, mikroelementų, pektinų, organinių rūgščių bei kitų biologiškai aktyvių...


Kaip suvaldyti alergiją maistui?

Kaip suvaldyti alergiją maistui?

Kai suvartojus tam tikrą maistą pajuntame diskomfortą, kūno reakciją, dažniausiai sunku nuspėti, ar tai, ką patiriame, yra maistinės alergijos ar maisto netoleravimo pasekmė. Žmogui dėl alerginės reakcijos gali: Šie simptomai pažįstami ir...


Grybai – skanu, bet ar sveika?

Grybai – skanu, bet ar sveika?

Ar nepersivalgysime šiemet grybų, kuriems augti šiemet klimatinės sąlygos buvo itin palankios. Kokia iš jų nauda, kokios grybų maistinės savybės? Sveikatos specialistai teigia, kad grybai yra maistingi, o gamtininkai tvirtina, kad jie sveiki...


Valgydami daugiau kalio turinčių maisto produktų galime sumažinti kraujospūdį

Valgydami daugiau kalio turinčių maisto produktų galime sumažinti kraujospūdį

Kalis – vienas svarbiausių mikroelementų žmogaus organizme. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo specialistai primena, kad nepakankamas kalio suvartojimas siejamas su hipertenzija, širdies ir kraujagyslių ligomis, bei kai...


Piene – iki 20 dirbtinių cheminių medžiagų pėdsakų

Piene – iki 20 dirbtinių cheminių medžiagų pėdsakų

Parduotuvėje įsigyto pieno mėginiuose galima aptikti įspūdingą, net iki 20-ies įvairiausių nuskausminamųjų, antibiotikų ir augimo hormonų kokteilį, tvirtina mokslininkai. Naudodami ypatingai jautrius matavimo prietaisus, tyrėjai tiek karvių, tiek...


Baltymų ar angliavandenių dieta gali sumažinti svorį

Baltymų ar angliavandenių dieta gali sumažinti svorį

Naujosios Zelandijos mokslininkai teigia, kad mažai riebalų ir daug baltymų ar angliavandenių turinti dieta gali būti vidutiniškai efektyvi gydant nutukimą. Mokslininkų teigimu, norintiems sumažinti svorį asmenims labai sunku atprasti nuo savo...


3 receptai su Bolivine balanda – super maistu iš kalnų

3 receptai su Bolivine balanda – super maistu iš kalnų

Bolivinės baldandos kruopos (kynva) prieš kelis tūkstantmečius pradėtos auginti Pietų Amerikoje ir buvo taip paplitusios, kad tapo inkų mitybos pagrindu ir dėl to vadintos „grūdų motina“. Peru, Bolivijos gyventojai kynvas augina iki 4...


Parduotuvėje – paprikos su kalkėmis

Parduotuvėje – paprikos su kalkėmis

Prekybos centras "Maxima" per Šv. Velykas savo pirkėjams pažėrė nemažai siurprizų, tarp jų ir nemalonių. Skaitytojas Juozas nusistebėjo ir net išsigando pamatęs kokių paprikų parsinešė jo žmona. Suskubęs į parduotuvę vyras aptiko gausybę...


Bananai: gera nuotaika ir sveikata

Bananai: gera nuotaika ir sveikata

Kad darganotu oru būtumėte linksmi ir žvalūs, pasaldinkite savo gyvenimą bananais — gamtos stimuliatoriais ir antidepresantais... Šiuolaikiniai biochemikai teigia, kad bananai turtingi vienu iš biocheminių serotonino (medžiagos, kuri smegenų...


"Nestlé" imasi spręsti mitybos problemas

"Nestlé" imasi spręsti mitybos problemas

Bendrovė "Nestlé" paskelbė apie tris pradedamas iniciatyvas, kuriomis sieks sukurti naujus partnerystės ryšius su vyriausybėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir smulkiojo verslo atstovais. Pradedamos bendrovės iniciatyvos...


Diabetas: vieni riebalai jį sukelia, kiti nuo jo apsaugo

Diabetas: vieni riebalai jį sukelia, kiti nuo jo apsaugo

Aplink šlaunis ir sėdmenis besikaupiantys riebalai padeda apsisaugoti nuo diabeto, nustatė JAV mokslininkai. Seniai žinoma, kad antrojo tipo diabetas susijęs su nutukimu, konkrečiai - su riebalų sluoksniu pilvo srityje. Tačiau Joslino Diabeto...


Medicinos tyrimai: vartojančiųjų sultis kraujas – geresnis

Medicinos tyrimai: vartojančiųjų sultis kraujas – geresnis

Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacija atliko unikalų tyrimą – padarė žmonių, 5 rytus iš eilės gėrusių natūralias sultis bei savo racionui daug dėmesio neskiriančių kraujo tyrimus. Medikai siekė įsitikinti, ar natūralaus...


Kas yra miso?

Kas yra miso?

Soja yra vienas maistingiausių augalų pasaulyje, baltymų prasme tikriausia pats turtingiausias. Tačiau bėda – tokios baltymų koncentracijos produktus mūsų organizmas sunkiai pasisavina: nesuskaido visų amino rūgščių ir mūsų organizmui...


Žalieji perspėja: genetiškai modifikuoti rapsai pavojingi

Žalieji perspėja: genetiškai modifikuoti rapsai pavojingi

Egzotiškai skambanti naujovė - genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) netrukus bus auginami ir Lietuvoje. Klaipėdos rajone, atėjus pavasariui, turėtų suvešėti genetiškai modifikuotų rapsų laukas. Žemdirbystės instituto Vėžaičių filialui...


Kuo geriausia malšinti troškulį?

Kuo geriausia malšinti troškulį?

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Aplinkos sveikatos skyriaus visuomenės sveikatos specialistai informuoja, kad atsigerti ir atgauti karštą dieną prarastą skysčių kiekį reikėtų tik tada, kai pradeda...


Detoksikacijos teorija

Detoksikacijos teorija

Jūs jau žinote, kaip svarbu iš organizmo pašalinti toksines atliekas.Atminkite, kad toksinės medžiagos jūsų organizme kaupėsi dvidešimt, trisdešimt, keturiasdešimt ir net daugiau metų, tad jų pašalinimas negali įvykti per vieną dieną.Tačiau yra...


Grybavimo sezonas prasideda apsinuodijimais

Grybavimo sezonas prasideda apsinuodijimais

Lietuvoje prasideda grybavimo sezonas. Šiam dar neįsibėgėjus, jau registruojami apsinuodijimų grybais atvejai. Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis Kaune ir Kauno apskrityje šiais metais užregistruoti 2 apsinuodijimų grybais atvejai, kai...


Maisto terapija padeda būti sveikam

Maisto terapija padeda būti sveikam

Žmonių skoniai skiriasi – ką mėgsta vienas, kitam gali ir neįsiūlyti. Ne visi vienodai reaguoja ir į stresą. Kai kuriems susinervinusiesiems prasideda valgymo priepuoliai, kai kurie negali nė kąsnelio nuryti. Yra ir bandančiųjų įvairias...


Alvydas Vingilis. Kitoks požiūris į žmogaus sveikatą ir mitybą

Alvydas Vingilis. Kitoks požiūris į žmogaus sveikatą ir mitybą

Plečiantis mūsų skaitytojui ratui mes vis daugiau sulaukiame ne tik straipsnių paisūlymų, bet ir pilnai parengtų publikacijų. Tiesa, pastarosios yra daugiau subjektyvaus požiūrio į įvairius gyvenimo reiškinius. Na, bet jeigu ji tenkina bent...


Dieta be duonos – nieko verta

Dieta be duonos – nieko verta

Dietos, dažnai prieštaraujančios viena kitai, baigia sujaukti mūsų mitybos įpročius. Besivaikydami mados lieknėti, žmonės atsisako produktų, kurie kasdien turėtų būti ant mūsų stalo. Duona yra vienas iš jų. "Norite sulieknėti, pirmiausiai...


Sveikos mitybos dieną ragins maitintis sveikiau

Sveikos mitybos dieną ragins maitintis sveikiau

Lapkričio 8 oji - sveikos mitybos diena. Ta proga, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultetas (KU SvMF), ragina atkreipti dėmesį į tąi, ką valgome. Skelbiama, kad atlikti tyrimai rodo, kad žmonės vartoja per daug riebalų, per mažai...


Sezoninės daržovės – norintiesiems sulieknėti

Sezoninės daržovės – norintiesiems sulieknėti

Tyrimai parodė, kad baklažanai ir cukinijos padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Šiose daržovėse yra medžiagų, efektyviai iš organizmo šalinančių toksinus ir spartinančių medžiagų apykaitą. Dėl didelio mineralinių medžiagų, ypač kalio,...


Ar Pica Gali Tapti Sveikos Mitybos Valgis?

Ar Pica Gali Tapti Sveikos Mitybos Valgis?

Pagal tai kaip dažnai žmonės valgo picą, jūs pamanytumėte, kad ji jau dabar laikoma sveiku maistu, tačiau, kad ir kaip jūs būsite nustebinti, pica - nėra geriausias maisto pasirinkimas. Pica atsiduria po dideliu "greito maisto"...


Tyrimas: žmonės per krizę valgo kaloringesnį maistą

Tyrimas: žmonės per krizę valgo kaloringesnį maistą

Recesija, nedarbas ir mažėjančios pajamos sukelia netikėtas problemas - žmonės storėja, parodė JAV tinklapio apklausa. Tyrimo metu ketvirtadalis apklaustųjų iš tūkstančio prisipažino, kad krizės akivaizdoje jiems labiau norisi kaloringų produktų,...


Braškė - puiki priemonė nuo spuogų

Braškė - puiki priemonė nuo spuogų

Nuo seno braškės priskiriamos afrodiziakams. Braškės - vienos iš anksčiausiai prinokstančių uogų. Uogose esantys antioksidantai padeda apsisaugoti nuo vėžio, folio rūgštis gražina odą, plaukus, greitina žaizdų gijimą. Mikroelementai (geležis,...


Cukraus pakaitalai – ne panacėja

Cukraus pakaitalai – ne panacėja

Besirūpinantieji savo sveikata neretai atsisako cukraus ir vartoja jo pakaitalus. Ar jie iš tiesų pagelbsti? Juk vis dažniau pasigirsta kalbų, kad dirbtiniai saldikliai gali atnešti daugiau žalos nei naudos. Cukrus neturi nei vitaminų, nei...


lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9