Rugsėjo 15d. Sekmadienis

Atsinaujinęs „Fit Food“: nuo šiol sveika mityba įmanoma kiekvienam

2017 Gegužės 11d.
Peržiūrų skaičius: 19260

Šiandien visame pasaulyje sparčiai sklinda sveikos mitybos idėjos. Gal dėl to, kad su kiekviena diena vis daugiau mokslinių tyrimų įrodo, jog žmonių sveikatos problemos yra glaudžiai susijusios su mityba. Žmogaus suvartojamas maistas veikia ne tik fizinę savijautą, bet ir psichinę – emocijas, nuotaikas, taip pat bendrus energijos išteklius įtakojančius žmogaus sąmoningumo augimą. O visa tai yra tiesiogiai susiję su mūsų sėkme, šeimos gerove ir karjera.


Ne tik teoriškai tikėdami šiomis idėjomis, bet ir praktiškai vadovaujantis jomis kasdieniniame savo gyvenime, Vilma ir Vaidas Deksniai ryžtasi tuo dalintis su kitais. Vaidas aktyviai dalyvauja sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų veikloje. Vilma – profesionali dizainerė, tačiau daugeliui gerai žinoma kaip jogos mokytoja bei kūrybiška entuziastė sveiko maisto gamyboje.

Tapę naujais „Fit Food“ savininkais, jie entuziastingai nusiteikę realizuoti savo idėjas. Atnaujindami patrauklų sulčių - kokteilių ir sveiko maisto barą, jau gerai žinomą visame Vilniuje, orientuojasi į visos šeimos narių gerovę.

– Esate naujieji „Fit Food“ savininkai. Kas paskatino susieti gyvenimą su „Fit Food“?

– Jau 15 metų mes su visa šeima esame sveikos gyvensenos propaguotojai. Prieš 8 metus kartu su bendraminčiais įkūrėme ekologiškų ir natūralių produktų tinklą „Sveiki produktai“, šiandien visiems gerai žinomą kaip „Livinn“ prekės ženklą.

Mums ne vis tiek, kuo mes maitinamės, kuo maitinasi mūsų vaikai. Ne vis tiek, kuo maitinasi ir mūsų artimieji, draugai bei jų vaikai. Toks pats mūsų požiūris ir į klientus.

Mes išgryniname „Fit Food“ prekės ženklą siekdami, jog kokybiškas ir sveikas maistas bei gėrimai būtų tai, kas yra įmanoma visiems, nepriklausomai nuo užimtumo, pažiūrų, amžiaus ir lyties. Norime, kad jis būtų lengvai prieinamas leidžiant laisvalaikį, sportuojant, dirbant.

Todėl „Fit Food“ siūlomą produkciją galima įsigyti ne tik veikiančiuose baruose, bet ir užsisakant į namus ar biurą. Tikime, jog tai ypatingai turėtų palengvinti kasdienybę tiems, kurie nori sveikai gyventi, tačiau neturi tam pakankamai laiko, nežino, nuo ko pradėti ar trūksta motyvacijos.

– Papasakokite plačiau apie „Fit Food“.

– „Fit Food“ – sveikų bei skanių užkandžių, natūralių, šalto lėtaeigio spaudimo sulčių–kokteilių, desertų baras visai šeimai. Mūsų siūlomi gėrimai ir maistas yra išskirtinai natūralūs: be dirbtinių konservantų, dažiklių, rafinuotų cukrų ir aliejų ar kitų sintetinių priedų, nenaudojami genetiškai modifikuoti produktai. Tik negalvokite, kad esame pamišę, – juokauja Vilma ir Vaidas. – Tikrai ne. Mes tiesiog turime sveiką požiūrį į sveiką maistą. Mes nuolat apie tai kalbame, dalijamės, bet nieko nebrukame per prievartą. Esame tolerantiški ir atviri. Kruopščiai renkamės tiekėjus. Stengiamės, kiek įmanoma, daugiau naudoti lietuviškas žaliavas. Tirštieji kokteiliai gali būti puiki alternatyva net kietajam maistui, nes gėrimai gausūs skaidulomis, kurių taip trūksta mūsų mityboje.

Sultims taip pat pasirinkome išskirtinę spaudimo technologiją – šaltą lėtaeigį spaudimą, kuris leidžia išsaugoti maksimalų maistinių medžiagų kiekį. Visas maistas ir sultys yra rankų darbo. Be to, „Fit Food“ pagalvojo ir apie laktozės ar glitimo netoleruojančius žmones, vegetarus ir veganus. Mūsų komanda mielai dalinasi savo žiniomis ir patirtimi apie tai, kaip sveiko maisto pagalba galima išlaikyti puikią nuotaiką, energiją, gerą fizinę būklę, atsikratyti antsvorio, įveikti taip dažnas šiais laikais žmones kamuojančias alergijas, prastą odos būklę.


Džiaugiamės, jog mūsų komandoje yra ir augalinės mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė, kuri ne tik sukūrė naująsias sulčių ir kokteilių programas, bet ir nuo šiol kiekvienam galės patarti sveikatos ugdymo klausimais, sudaryti tinkamiausią mitybos planą ar visą sveikatingumo programą pagal kiekvieno poreikius, sveikatos būklę, aktyvumą, amžių ir siekiamus tikslus.

– O kaip sudaromos „Fit Food“ programos?

– Kurti man – tai išgyventi, išjausti, patirti, – atvirauja naujųjų sulčių–kokteilių programų kūrėja, augalinės mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė. – Mano organizmas yra labai jautrus „šlamštiniam“ maistui ir gėrimams. Jis jo visiškai netoleruoja. Džiaugiuosi, kad pavyko sukurti tai, kas natūralu, maistinga, sveika, lengvai įsisavinama, patogu vartoti.

Visos naujos programos yra kruopščiai subalansuotos, parenkant ingredientus, atsižvelgiant į jų suderinamumą, teikiamą naudą, maistingumą bei mokslinį pagrįstumą. Taip pat didelis dėmesys buvo skirtas kiekvienos programos funkcionalumui, gaunamų vitaminų, mineralinių medžiagų gausai, natūralumui, programų lygiams (yra sudarytos rekomendacijos ne tik, kokia seka gerti buteliukus, bet ir programų seka siekiant didžiausio rezultato).

Kaip tik dabar ir startuoja naujos „Fit Food“ programos su naujais skaidulų ir vitaminų gausiais kokteiliais. Yra galimybė pasirinkti atskirą ar specifinius poreikius patenkinančią sulčių–kokteilių programą arba derinti ją su kliento įprastu ar „Fit Food“ rekomenduojamu dienos racionu (maistu).

– Kodėl mums reikia gerti sultis, jų kokteilius ar tirštuosius kokteilius? Kokią naudą jie teikia?

– Norėčiau pabrėžti, jog sultys, kokteiliai – tai skystas MAISTAS. Jo pagalba greičiau ir efektyviau įsisavinamos imunitetą stiprinančios maistingos medžiagos bei vitaminai, natūraliai randami vaisiuose, daržovėse bei riešutuose. Šviežių sulčių vartojimas gali padėti mums lengviau koreguoti mitybos įpročius, ypač tiems, kurie paprastai suvartoja per mažai vaisių ir daržovių.

Tirštieji kokteiliai gali būti puiki alternatyva net kietajam maistui, nes gėrimai gausūs skaidulomis, kurių taip trūksta mūsų mityboje. Skaidulos – tikros organizmo šluotos, gali normalizuoti kraujospūdį, cholesterolį, gali prisidėti valant organizmą.

Įtraukdami į racioną šviežių sulčių ir tirštųjų kokteilių, žmonės gali gauti sveikos patirties ir suformuoti kitokį požiūrį į tai, kaip svarbu vartoti kuo daugiau augalinio maisto produktų dėl geresnės savijautos, o taip pat ir reguliuojant svorį. Tai ypatingai svarbu pavasarį, kuomet mūsų organizmas po žiemos yra nusilpęs. Geriant šaltu lėtaeigiu būdu spaustas sultis visą reikiamą vitaminų kiekį kūnas gali gauti vos iš vienos stiklinės!

– Ne paslaptis, jog sveika gyvensena reikalauja pastangų. Ką patartumėte norintiems pradėti, tačiau abejojantiems?

– Tiesiog imti ir pabandyti. Ne rytoj ar poryt, o tiesiog šiandien. Žinoma, ilgalaikiams pokyčiams pasiekti reikia valios ir pastangų, bet norime priminti, kad Jūs ne vieni. Mūsų komanda yra pasiryžusi Jums padėti, keliaujant geresnės savijautos keliu. Mes puikiai žinome tą jausmą, kai savijauta pasikeičia 180 laipsnių, o tai neabejotinai motyvuoja.

Džiaugiamės, jog mūsų idėjas palaiko ir didieji Lietuvos sportininkai, pavyzdžiui, Ieva Serapinaitė – Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės čempionė, olimpietė, kuri jau atrado mėgstamus produktus mūsų asortimente. Tai puikus ir sektinas pavyzdys jaunimui bei aktyviems, savijautos pokyčių siekiantiems žmonėms. Sąmoningos mintys – tai pati geriausia pradžia sveikos gyvensenos ir pilnaverčio gyvenimo link.


Japonų virtuvė – pati sveikiausia

Japonų virtuvė – pati sveikiausia

Norint išsaugoti gražias kūno formas ir ilgai gyventi į mitybos racioną būtina įtraukti daržoves, vaisius ir žuvį. Šia taisykle vadovaujasi japonai, Singapūro gyventojai ir kinai, todėl nutukimas jiems negresia. Pačia sveikiausia išrinkta japonų...


Kokias dešreles galima kepti?

Kokias dešreles galima kepti?

Iškylaujant net nesusimąstome, ar spragsinčios ant laužo pirmos po ranka parduotuvėje pirktos dešrelės tikrai nepakenks sveikatai. Medikai pataria prisiminti, jog virtų mėsos gaminių negalima kepti ant laužo. Nacionalinio maisto ir veterinarijos...


Parduodamos šaltosios arbatos nauda – menka

Parduodamos šaltosios arbatos nauda – menka

Troškulį neretai malšiname ne tik vandeniu, tačiau ir parduotuvėje pirkta šalta arbata. Mokslininkai teigia, kad tikroji šio gėrimo nauda labai menka. Per 240 nacionalinį American Chemical Society susitikimą mokslininkai atskleidė, kad buteliuose...


Neteisingai paruoštas maistas skatina vėžio atsiradimą

Neteisingai paruoštas maistas skatina vėžio atsiradimą

Anot onkologų, mityba lemia apie 30 proc. vėžio susirgimo atvejų, tiek pat – rūkymas, apie 5 proc. – alkoholis, apie 2 proc. – aplinkos užterštumas. Kalbant apie sveikatai pavojingą maistą, bene dažniausiai minimi bulvių...


Maistiniai aromatai - nuo persivalgymo

Maistiniai aromatai - nuo persivalgymo

Mokslininkai siūlo kovoti su persivalgymu pasitelkiant maistinius aromatus. Olandų mokslininkai, pasitelkę specialius aromatus, slopinančius alkio jausmą, nusprendė sukurti naują kartą maisto produktų, padėsiančių atsikratyti nuolatinio alkio...


Svarainis - lietuviškoji citrina

Svarainis - lietuviškoji citrina

Svarainiais Avicena ne tik gydė įvairias ligas, bet ir moterims patarinėjo, kaip jais gaivinti veido odą. Svarainio vaisiai turi daug vitamino C, organinių rūgščių, kalio, kalcio, magnio, fosforo, vario, geležies. Vaisių žievelėje yra eterinių...


Reikia mokėti rinktis ir vandenį

Reikia mokėti rinktis ir vandenį

Specialistai akcentuoja, kad dažnai blogai besijaučiantis žmogus net nesusimąsto, kad to priežastis gali būti per mažas skysčių kiekis. O statistika rodo, kad Europoje lietuviai pagal suvartojamą mineralinio vandens kiekį vis dar velkasi eilės...


Ar tikrai nanodalelės maisto produktuose yra nekenksmingos?

Ar tikrai nanodalelės maisto produktuose yra nekenksmingos?

Po truputį, bet užtikrintai augant nanožemdirbystės apimčiai, kai nanotechnologijos pasitelkiamos didinant augalų, naudojamų maistui, kurui ir kitoms reikmėms, našumą, mokslininkai suzgribo praktiškai nieko nenutuokią apie nanodalelių poveikį...


Sulieknėti padeda sotūs pusryčiai

Sulieknėti padeda sotūs pusryčiai

Mitybos specialistai mėgsta posakį, kad pusryčiauti reikėtų kaip karaliui, pietauti kaip paprastam žmogui, o vakarieniauti kaip elgetai. Ne veltui, mat sotūs pusryčiai ne tik padidina darbingumą ir žvalumą, bet ir... lieknina. Organizmas eikvoja...


Sveika mityba ir gyvensena tampa madinga

Sveika mityba ir gyvensena tampa madinga

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biure praktiką atlikę Kauno medicinos universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto IV kurso studentai domėjosi kauniečių mityba ir priėjo išvados, kad ekologiški maisto produktai Kaune dar nėra...


Jonizuotas vanduo pagerina kavos ir arbatos savybes

Jonizuotas vanduo pagerina kavos ir arbatos savybes

Net jei ryte kaip akis išdegę skubate į darbą, puodelis kavos arba arbatos tikriausiai vis tiek yra ištikimas Jūsų ryto palydovas, kuriam laiko rasite visada. Jei niekur neskubate – rasite laiko tuo labiau.Tačiau ar žinojote, kad naudojant...


Lieknėjame su agurkais

Lieknėjame su agurkais

Žalias traškus agurkėlis iš lysvės — ne tik labai gardus, bet ir naudingas. Agurkai stimuliuoja virškinimą ir maisto kelionę žarnynu, valo jį, normalizuoja vandens-druskos balansą, valo odą, veikia kaip šlapimą varanti priemonė, stimuliuoja...


Savo norams neverta priešintis

Savo norams neverta priešintis

Vegetarai tvirtina, kad mėsą valgyti ir žalinga, ir amoralu. O tie, kurie pasimėgaudami kerta kepsnį, sako, kad jie be mėsos negalėtų gyventi. Ar vegetarizmas lemia ilgaamžiškumą, dar nėra įrodyta. Dėl to ginčijasi ir dietologai. Viena aišku - jei...


Salierų antpilas senjorams

Salierų antpilas senjorams

Senovės egiptiečiai ir graikai salierą naudojo maistui ir apeigų metu, salieras taip pat buvo žinomas kaip afrodiziakas. Šiandien dietologai ir vegetarai ypatingai vertina, liaupsina ir rekomenduoja salierą vartoti kuo dažniau. Salierai ne tik...


13 būdų medų naudoti ne tik arbatai gerti

13 būdų medų naudoti ne tik arbatai gerti

Rugsėjis – Amerikoje nacionalinis medaus mėnuo. Tačiau ne to, kurį kopinėja jaunavedžiai, o tikro, geltono saldumyno, pagaminto darbščiųjų bitučių. Tačiau ar žinote, kad medus tinka ne tik meduoliams kepti ar arbatai pasaldinti. Portalas...


Vegetarai rizikuoja prarasti atmintį

Vegetarai rizikuoja prarasti atmintį

Didžiojoje Britanijoje buvo atlikti tyrimai, kurių tikslas buvo išsiaiškinti, kokios priežastys lemia tai, kad žmogui senstant jo atmintis pradeda vis labiau šlubuoti. Norint padaryti, kad tyrimai būtų kuo tikslesni, jie buvo pakartoti ir po...


Genų inžinierių kūriniai ieško kelio ir prie lietuvių stalo

Genų inžinierių kūriniai ieško kelio ir prie lietuvių stalo

Europos Komisija prieš savaitę leido sodinti genetiškai modifikuotas bulves. Pavojaus, kad iš jų bus gaminami didžkukuliai, nėra - maistui jos nebus vartojamos. Bet įdare šių bulvių pėdsakų ateityje gal ir bus. Europa beviltiškai atsilieka nuo JAV...


Krūties vėžį įveikia Viduržemio regiono dieta

Krūties vėžį įveikia Viduržemio regiono dieta

Viduržemio jūros regiono dietos besilaikančioms ir menopauzę išgyvenančioms moterims tikimybė susirgti krūties vėžiu yra mažesnė. Mokslininkai beveik dešimtmetį stebėjo 14800 graikių, kurioms per tyrimo laikotarpį buvo diagnozuota 240 krūties...


Vaisvandeniai nėra sveikesni

Vaisvandeniai nėra sveikesni

Studijos vadovė iš Bostono universiteto Julie Palmer dešimtmetį stebėjo 43 tūkst. tyrime dalyvavusių moterų. Mokslininkė mėgino išsiaiškinti, kaip gėrimo įpročiai veikia riziką susirgti cukriniu diabetu. Pasak J. Palmer, vaisvandeniai ir kiti...


Mokslininkai: klonuotų gyvūnų mėsa ir pienas nekelia grėsmės

Mokslininkai: klonuotų gyvūnų mėsa ir pienas nekelia grėsmės

Klonuotų gyvūnų mėsa dar vienu žingsneliu priartėjo prie Didžiosios Britanijos parduotuvių: valdžiai dirbantys mokslininkai teigia, kad klonuotų gyvūnų mėsa ir pienas bei jo produktai žmonių sveikatai kelia ne didesnę grėsmę nei įprastinė mėsa ir...


Modifast

Modifast

Baltyminiai produktai svoriui mesti
lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9