Ditel

Alergijos priežastis – nebūtinai šokoladas

Tikriausiai ne vienas šokolado atsisako dėl to, jog mano esąs jam alergiškas.

Tačiau, specialistų teigimu, alergijos šokoladui nebūna – tik jo sudedamosioms dalims: sojai, pienui ar lecitinui.

Šokoladui alergiškų beveik nebūna, tačiau jei vaikas jautrus maistui – pavojingas tiek pieninis, tiek juodasis šokoladas. Be to, reikėtų vengti įdarų – jogurtiniai, grietinėlės, riešutai, razinos. Būtent pastaraisiais, gerai nesukramtęs, vaikas gali paspringti.

Alergiją dažniausiai sukelia baltyminiai produktai – pienas, kiaušiniai, žemės, lazdyno, graikiniai riešutai, migdolai, soja.

Vaikus labiausiai veikia piene ir kiaušiniuose esantys alergenai.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE