Sausio 22d. Penktadienis

"Žaliasis pakelis“ – ekologiškas supermaistas už superkainą!

2013 Balandžio 24d.
Peržiūrų skaičius: 67444
"Žaliasis pakelis“ – ekologiškas supermaistas už superkainą!

"Tegu maistas būna mano vaistas, o vaistas – maistas“ – taip skambėjo medicinos tėvo Hipokrato kažkada išsakyta mintis.

Ar egzistuoja toks maistas? Tikrai taip, ir jo rasite Biotekoje!

Susipažinkite – "Žaliasis pakelis“

Mūsų laikais vitaminų dažniau ieškoma vaistinėse negu semiamasi iš vertingų maisto produktų. Tačiau neretas žmogus pradeda atsigręžti į gamtos dovanojamus stebuklus. Per visą savo istoriją žmonija sugebėjo atrasti keletą ypatingos maistinės vertės produktų, vadinamų supermaistu (superfood). Supermaistas – tai unikalūs augalinės kilmės produktai, kurių savybės radikaliai skiriasi nuo visų kitų maisto produktų. Jų išskirtinės savybės:

- Puikiai subalansuota maistinė vertė.

- Ypač vertingos veikliosios medžiagos.

- Gebėjimas atkurti prarastą organizmo energiją.

- Psichinės sveikatos tausojimas ir apsauga nuo kenksmingo įtampos poveikio.

- Gebėjimas subalansuoti organizmo gyvybinę energiją.


"Žaliasis pakelis” – tai visiškai natūralūs produktai:

- Žaliavos išaugintos kontroliuojamuose ekologiniuose ūkiuose. Griežtą kontrolę atlieka Soil Association – viena patikimiausių pasaulyje organizacijų.

- Visas supermaistas pateikiamas miltelių pavidalu. Uogos, vaisiai ir augalai džiovinami vakuume (maksimali temperatūra siekia 42 °C – šitaip išsaugoma 95% vitaminų, fermentų ir mikroelementų. Be to, išlaikomas augalams būdingas aromatas ir skonio savybės).

- Skirtingai nuo dirbtinai sintetintų papildų, ekologiškus maisto produktus mūsų organizmas lengvai virškina ir įsisavina be jokio šalutinio poveikio. Maistinė produkto vertė yra subalansuota ir sinergiška – vadinasi, medžiagos sąveikauja balansuodamosi ir papildydamos viena kitą.

Biotekoje Jūs rasite net 10 skirtingų rūšių ,,Žaliųjų pakelių“ už prieinamą kainą!

ALIEJINĖS KOPŪSTAPALMĖS VAISIAI (Acai)

Aliejinės kopūstpalmės vaisių (Acai) milteliai

Amazonės auksas, Brazilijos perlas, gyvybės eliksyras… Kaip iš gausybės rago skleidžiami liaupsinamieji žodžiai, skirti juodiesiems aliejinės kopūstpalmės vaisiams, kurie dėl tam tikrų savybių jau daugelį metų mėgstami visame pasaulyje.

Amazonės džiunglių gyventojai, didžiąją gyvenimo dalį praleisdami tropikuose, nuolat kovodami dėl išlikimo sugeba išlaikyti sveiką odą, stiprų imunitetą, energiją ir aštrų protą senatvėje. Kai mokslininkai ėmėsi šio reiškinio tyrimo, atskleidė paslaptį – vietos gyventojai kasdien valgo daug šių tamsiųjų vaisių. Kopūstpalmės auga tik Amazonės atogrąžų miškuose, o derlius skinamas tik rankomis. Utopinis variantas yra vaisių valgymas tiesiai nuo medžio, kadangi jie greitai genda. Šviežių gėrybių galima nusipirkti tik Brazilijoje. Kas gi belieka mums? Ogi šaltyje džiovinti vaisiai! Žemoje temperatūroje išsaugomos vertingos augalo savybės (iki 95%). Kopūstpalmių vaisiai stiprina imunitetą, palaikio gražią odą, turi 2-3 kartus daugiau antioksidantų nei mėlynės, 30-33 kartus daugiau nei raudonasis vynas. Antioksidantai saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, būtent todėl Amazonės džiunglių gyventojai gali didžiuotis nepriekaištinga odos ir plaukų išvaizda nepaisant kaitinančios saulės.

100 g džiovintų kopūstpalmių vaisių yra:

- Antocianų (HPLC analizės metodas) 385 g, galingų antioksidantų (ORAC) 70 000 μ molių TE, bendras polifenolių skaičius 3300 mg

- Natūralių sterolių – veikliosios medžiagos, kuri saugo kraujagysles nuo besikaupiančių kenksmingų nuosėdų ir yra atsakingos už normalų cholesterolio lygį bei stiprina antioksidacinį poveikį.

- 24% ląstelienos, kuri teigiamai veikia virškinimo traktą, skatina reguliarią peristaltiką, saugo nuo vidurių užkietėjimo, kad iš organizmo būtų pašalinami toksinai.

- Omega riebalų rūgščių, beveik 10% baltymų, aminorūgščių, vitaminų ir mineralų. Visos šios medžiagos suteikia energijos ir stimuliuoja protinę veiklą. Nuolat vartodami kopūstpalmių vaisius, pamiršite apie mieguistumą dienos metu ir išsekimą vakare, taip pat palengvinsite organizmo krūvį įtampos ir egzaminų sesijos metu. Įrodyta, kad šių vaisių tonizuojamasis poveikis kur kas stipresnis nei kavos ar šokolado.

Kaip vartoti miltelius? Švelnaus gervuogių, aviečių ir šokolado skonio vaisių miltelius įmaišykite į mėgstamą gėrimą – sultis ar vandenį, gardinkite jais košes, tyres, jogurtą, pieno kokteilius, dribsnius, pudingus ir t.t.

SPIRULINA

Spirulina melsvadumblių milteliai

Arthrospira platensis

Spirulina yra melsvadumblių rūšis, kuri savo forma primena susuktą spiralę. Ji pripažinta vienu iš vertingiausių augalų planetoje. Keturi pagrindiniai faktoriai, lemiantys spirulinos vertę:

1. Tobulas baltymų ir aminorūgščių šaltinis. ,,Žaliojo pakelio“ spirulinoje yra 64% baltymų (palyginimui: mėsoje – tik 27%, o sojoje – 34%). Augalinės kilmės baltymai yra puikiai virškinami ir įsisavinami.

2. Žalios spalvos pigmentai ir antioksidantai yra labai svarbūs imuninei sistemai, jie palaiko subalansuotą kraujo sudėtį, skatina ląstelių atsinaujinimą ir saugo nuo laisvųjų radikalų kenksmingo poveikio, toksinų, skatina gijimo procesus, atsako už gleivinės ir odos sveikatą. Kiekviename 100 g Žaliojojo spirulinos pakelio yra:

- Fikocianinų (dumblių pigmentų su antioksidantais) 12 800 mg;

- Chlorofilo – 1179 mg;

- Beta karoteno – 165 mg;

- Vitamino E – 13 mg (108,3% rekomenduojamos paros normos).

3. Gausu vitaminų ir mineralų – B1, B2, B3, B6 ir B12, taip pat vitamino E, beta karoteno (vitamino A provitamino), kalcio, magnio, geležies, kalio, cinko.

4. Omega-3 (linoleno rūgštis) – svarbi smegenų funkcijai, sveikos širdies ir kraujagyslių būklės palaikymui, odai, regėjimui, imuninei sistemai. 100 g spirulinos yra 940 mg Omega-3.

Kaip vartoti?

Nubrauktame arbatiniame šaukštelyje yra apie 2 g spirulinos. Spirulinos miltelius galima įmaišyti į padažus (pavyzdžiui, iš avokado pagamintą guakamole arba pesto), naudoti kaip prieskonines žoleles (barstyti patiekalus), pridėti į kokteilius gaminimo pabaigoje.

Obuolių kokteilis:

200 ml obuolių sulčių
0,5-1 bananas
1 šaukštelis Žaliojo pakelio spirulinos
Suplakite viską plaktuvu ir mėgaukitės!

Kalcio kokteilis:

1 šaukštas per naktį išmirkytų Rapunzel sezamo sėklų
3 šaukštai vendens
3 šaukštai Rapunzel ceratonijų miltelių
1 bananas
žiupsnelis maltos Rapunzel vanilės
1 šaukštelis Green Bay rudadumblių
1 šaukštas Sonnenmacht alavijų sulčių
2 šaukšteliai Žaliojo pakelio spirulinos

Suplakite viską plaktuvu ir mėgaukitės!

Kario padažas su spirulina:

4 šaukštai natūralaus jogurto
1 šaukštelis Sonnentor kario miltelių
1 skiltelė česnako
3 šaukšteliai Arche Tamari sojos padažo
1 šaukštelis Žaliojo pakelio spirulinos

Sumaišykite ingredientus. Padažu gardinkite salotas, naudokite kaip marinatą arba į jį mirkykite užkandėles.

KANAPIŲ BALTYMŲ MILTELIAI

Cannabis Sativa

Mechaniškai (nekaitinant) nuluptos, susmulkintos, išspaudžiant aliejų, o tuomet sumaltos kanapių sėklos. Rezultatas – baltymų gausūs milteliai, kuriuose, palyginti su sėklomis, yra dvigubai daugiau ląstelienos, kuri būtina mūsų virškinimo sistemai. Milteliuose nebelieka galimą svaiginamąjį poveikį turinčios medžiagos (THC), tačiau išsaugomi vertingi antioksidantai, pašalinant riebalus sumažėja kalorijų, bet išlieka vertingos omega riebalų rūgštys.

Baltymai sudaro mūsų organizmo ląstelių pagrindą, jie būtini raumenų tonusui palaikyti, sveikai hormonų pusiausvyrai, atminčiai, imunitetui ir kitoms organizmo funkcijoms. Kanapių baltymų miltelius sudaro 65% globulino ir 35% albumino – tai didžiausias kiekis, kurio randama augaluose. Būtent šios baltyminės struktūros yra panašiausios į mūsų organizmo baltymus. Kanapių baltymai yra aukščiausios kokybės, juose yra visų aminorūgščių. ,,Žaliojo pakelio“ kanapių milteliuose yra 52% baltymų. Jie puikiai tiks:

- Sportuojantiems ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstantiems žmonėms, taip pat didesnio protinio ir fizinio darbo krūvio metu, kuomet padidėja baltymų poreikis.

- Vegetarams, veganams ir žaliavalgiams.

- Žmonėms, kurių mityba yra ypač mažo kaloringumo ir kuriems trūksta baltymų.

Kitos gėrybės, kurios „gyvena“ Žaliajame kanapių pakelyje: riebalų 14 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių – 1-1,5 g, mononesočiųjų (omega 9) 1,9 – 2,7 g, polinesočiųjų 10,5 (omega-3: 2,5-2,9 g, omega-6: 7,8-8,9 g), skaidulinių medžiagų 23 g, natrio 0,11 g, magnio 650 mg (173% RPN), kalcio 140 mg (17,5% RPN), geležies 140 mg (128,5% RPN), vitamino E 8 mg (6% RPN).

Kaip vartoti miltelius? 2-3 valgomųjų šaukštų pakanka suvartoti kasdien, siekiant patenkinti organizmo aminorūgščių ir baltymų poreikį. Miltelius maišykite su kokteiliais, sultimis, gardinkite jais užkandžius ir salotų padažus arba apibarstykite pagamintus patiekalus.

KVIEČIŲ DAIGŲ MILTELIAI

Triticum aestivum

Jaunystės eliksyras ir mineralų puokštė – kviečių gemalai, kurių apstu kiekvienoje pievoje – tai tikras gamtos lobis. Ypač tie kviečiai, kurie auga Naujojoje Zelandijoje ant mineralų gausios vulkaninės uolienos dirvožemio. Dėl to juose pagausėja net tik kalcio ir geležies, bet ir cinko, chromo (pagal šių elementų kiekį jie yra rekordininkai augalų pasaulyje) ir mikroelementų. Be to, kviečių daiguose yra vitaminų B3, B6, taip pat didelis kiekis folio rūgšties: užtenka suvalgyti 20 g miltelių per dieną, kad gautumėte šios gėrybės paros normą.

Žalia – tai gyvybės spalva. Augalai žali dėl chlorofilo – pigmento, kurio struktūra labai panaši į mūsų organizmo hemoglobiną, ir kuris yra galingas antioksidantas, saugantis ląsteles nuo senėjimo. Chlorofilo kviečių želmenyse yra ypač daug, kaip ir kito antioksidanto – karotinoidų, svarbių regos, odos ir imuninės sistemos būklei palaikyti, taip pat – galinga vitamino C dozė.

Būtina pažymėti dar vieną svarbų chlorofilo poveikį – jis aktyviai šalina organizme susikaupusius toksinus ir palaiko teigiamą rūgščių bei šarmų pusiausvyrą. Valomąjį žaliųjų miltelių poveikį sustiprina didelis skaidulinių medžiagų kiekis – 34%!

Kaip vartoti? 1-3 arbatiniai šaukšteliai miltelių per dieną. Maišykite su vaisių sultimis (skaniausia su morkų arba obuolių), jogurtu arba kefyru, šaltomis sriubomis, salotų padažais arba naudokite kaip prieskonį, apibarstydami patiekalą jo ruošimo pabaigoje (kviečių daigų miltelių nerekomenduojama kaitinti aukštoje temperatūroje, kad nebūtų prarastos vertingos medžiagos).

GUARA

Guaranos milteliai

Paullinia cupana

Vijoklinė liana, auganti Brazilijoje subrandina vynuogės dydžio vaisių, kuriame randamos 1-2 sėklos, savo išvaizda primenančios akis. Sėklos plaunamos, džiovinamos ir sumaltos pakuojamos. Guaranos sėklose yra 3-5 kartus daugiau kofeino negu kavoje ir santykinai didelis (10%) skaidulinių medžiagų kiekis. Kofeinas iš guaranos į organizmą patenka lėčiau ir švelniau, palyginus su kavoje esančiu, o energijos organizmas įsisavina daugiau – ji yra išlaisvinama po truputį. Nekeista, kad Brazilijoje įprasta svečius sutikti klausimu: „Jums arbatos, kavos ar guaranos?“ Guarana vartojama gydant galvos, menstruacinius skausmus, malšinant karščiavimą, viduriavimą. Guarana yra laikoma galingu afrodiziaku, visame pasaulyje ji išgarsėjo kaip itin gyvybingas augalas, kuris gerina nuotaiką, didina koncentraciją, generuoja ilgalaikę fizinę ir psichinę energiją. Guaraną mėgsta ir apie liekną figūrą svajojantys asmenys, nes ji mažina apetitą bei degina riebalus.

Kaip vartoti? Guaranos milteliais skaninkite kavą, arbatą, kokteilius ir sultis. Arba paruoškite guaranos arbatą – sumaišykite miltelius su karštu vandeniu. Per parą suvartokite ne daugiau kaip 3 g guaranos (vieną šaukštelį). Perdozavimas pasireiškia nervingumu, mieguistumu ir galvos skausmais. Guarana netinka vaikams, nėščioms ir žindančioms moterims bei žmonėms, kurie negali vartoti kofeino (turintiems padidėjusį kraujospūdį, sergantiems epilepsija, cukriniu diabetu ir t.t.).

PSYLLIUM

Indiškojo balkšvojo gysločio sėklų luobelės

Plantago ovata

Kiekvienas, pabuvojęs Indijoje atranda stebuklingąjį gyslotį! 75% ,,Žaliojo pakelio“ gysločio sėklų – tai skaidulos; palyginimui, sėlenose jų yra 5-40%. Gyslotis efektyviai vartojamas kaip švelnus preparatas vidurių užkietėjimui gydyti. Gysločio sėklos sugeria 10 kartų daugiau vandens negu pačios sveria. Skirtingai nuo sėlenų, gyslotis labai švelniai mažina vidurių užkietėjimą nedirgindamas organizmo. Tai ypač aktualu po gimdymo, sergant hemorojumi, dirgliosios žarnos sindromu ir kitais atvejais, kuomet netinka stiprūs vidurius paleidžiantieji preparatai.

Dar vienas gysločio privalumas, lyginant su grūdinių kultūrų sėlenomis, yra vidurių pūtimo pašalinimas. Kaip ir visi augalai, turtingi skaidulinių medžiagų, gysločiai balansuoja cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje bei palaiko sveiką ir subalansuotą žarnyno būklę. Puikiai tinka laikantis dietos, kadangi užtikrina ilgalaikį sotumo jausmą.

Kaip vartoti? Pakanka suvartoti vieną šaukštelį sėklų per dieną siekiant palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą ir gauti reikiamą ląstelienos kiekį. Galite pabarstyti jomis salotas arba valgyti su dribsniais. Vidurių užkietėjimui gydyti suvalgykite 2 šaukštelius per dieną – po šaukštelį ryte ir vakare. Prieš tai užpilkite sėklas šiltu vandeniu ir palaukite, kol susiformuos gelio pavidalo gėrimas. Norėdami išvengti nemalonių problemų su viduriais, nepamirškite gerti daug skysčių.

ŠILKMEDŽIO UOGOS

Saulėje džiovintų baltųjų šilkmedžių vaisiai

Morus Alba Linnaeus

Sveika ir ypač gardu – kas gali būti geriau? Šilkmedžio uogos, sunokusios po Turkijos saule šalia Viduržemio jūros ypač turtingos kaliu (100 g ,,Žaliojo pakelio“ uogų suteiks Jums beveik 40% rekomenduojamos paros normos), antioksidantais, geležimi (100 g – 53% RPN), vitaminu C (100 g – 45% RPN), magniu. Uogose gausu kalcio, fosforo, cinko. Šilkmedžio uogos padeda greitai atkurti organizmo energiją didelio fizinio ir protinio krūvio metu. Taip pat jos turi raminamųjų savybių, todėl rekomenduojamos gydant nervinį išsekimą. Unikali šilkmedžio uogų savybė – itin mažas cukraus kiekis, todėl jos puikiai tinka diabetikams. Uogos pagerina smegenų veiklą, atmintį – į savo mitybą jas derėtų įtraukti protinį darbą dirbantiems žmonėms.

Kaip vartoti? Valgykite tiesiai iš pakelio kaip bet kokius džiovintus vaisius!

MACA MILTELIAI

Peruvinių pipirnių (Maca) šaknų milteliai

Lepidium meyenii

Įdomu, jog nors maca nepriklauso ženšenio šeimai, bet ji vadinama Peru ženšeniu arba Amazonės ženšeniu, arba dar kitaip – inkų auksu. Ši stebuklinga šaknis savo išvaizda primena geltonąją ropę, garsėja kaip energijos, ištvermės šaltinis, taip pat kaip galingas afrodiziakas. Maca padidina organizmo tonusą ir atsparumą nedidindama kraujospūdžio, padeda ištverti didelius fizinius krūvius bei įtampą, pagerina raumenų būklę. Peruvinių pipirnių šaknyse yra 14% baltymų, įskaitant visas būtinas aminorūgštis. Savo gimtinėje Peru šaknys yra delikatesas – iš jų gaminami pudingai, duonos gaminiai, džemai, kakavos gėrimai. Maca tiks nuo rutinos pavargusiems vyrams ir moterims: ji šalina seksualines problemas, pagerina libido, moterims leidžia išvengti nuotaikų kaitos, palengvina PMS ir menopauzės simptomus.

Kaip vartoti? Pagardinkite maca milteliais Jūsų mėgstamus desertus, kokteilius, kakavos ir šokolado gėrimus. Pakanka 1-3 arbatinių šaukštelių per dieną.

TRIFALA

Emblica officinalis, Terminalia bellirica, Terminalia chebula

Sanskrito kalba trifala reiškia „trys vaisiai“. Ji susideda iš trijų Ajurvedos rekomenduojamų vaisių: indiškojo agrasto (amla, amalaki emblika), karpotojo viršūklio (vibhitaki) bei plaukuotojo viršūklio (haritaki).

Triphala yra vienas populiariausių ir svarbiausių Ajurvedos preparatų. Indijoje žinomi tokie posakiai: „Jei abejojate – vartokite trifalą“, „Kas vartoja trifalą, tas gyvens 100 metų“ ir kt. Pagal Ajurvedą kiekvienos ligos priežastis, kuri iš pirmo žvilgsnio atrodo nulemta išorinio faktoriaus (infekcijos), slypi žmogaus psichosomatinėje būsenoje (įtampa, sutrikęs mąstymas, bloga karma), persivalgyme (nesubalansuota, per gausi mityba, netinkami produktai, toksinų kaupimąsi lemiantis maistas, maisto nevirškinimas, tam tikrų medžiagų trūkumas ir pan.).

Trifala daugiausia dėmesio skiria virškinimo sistemos reguliavimui ir šitaip pagerina imunitetą bei organizmo atsparumą. Pasižymi lengvu detoksikuojamuoju poveikiu – už jį atsakinga haritaki (Indijoje ir Tibete haritakivadinamas augalas, kuris vagia visas ligas), kuri turi daug taninų, antioksidantų ir B grupės vitaminų. Haritaki maitina smegenų ir nervų sistemos audinius, valo gleivines, reguliuoja storosios žarnos veiklą, naikina parazitus, švelniai paleidžia vidurius, gerina regėjimą bei plaučių veiklą.

Vibhitaki yra stiprus aštriai kartaus skonio tonikas. Jame gausu vitamino A, jis puikia tinka gydant kosulį, bronchitą, nors veikia visas sistemas: nervų, virškinimo, kvėpavimo. Taip pat su vibhitaki siejamos organizmo atsinaujinimo ir jauninamosios galios.

Savo ruožtu amalaki šalina nuovargį, gerina protinę veiklą, kraujo cirkuliaciją, ypač virškinimą bei atstato seksualinę energiją. Indiškajame agraste gausu vitamino C (,,Žaliojo pakelio“ trifalos milteliuose yra 500% vitamino C RPN.

Trifala balansuoja visas tris organizmo došas – ugnies, žemės ir oro elementus. Kadangi ji subalansuoja ir atkuria sveiką virškinimo trakto būklę, organizmas reguliariai gamina reikiamus fermentus. Šitaip užkertamas kelias antsvoriui atsirasti. Trifaloje esantys antioksidantai stabdo kūno ląstelių senėjimo procesus. Trifalą galima naudoti ir išoriškai: paruošti antpilą viso kūno vonioms, gydomiesiems kompresams (akių, odos) bei skalauti skaudančią gerklę bei pralauti nosį.

Trifala siūloma:

- Virškinimo sistemos reguliavimui.
- Organizmo valymui, imuniteto stiprinimui.
- Esant probleminei odai, alergijoms.
- Siekiant išlaikyti jaunystę.
- Regėjimui stiprinti.
- Ajurvedoje – siekiant harmonijos.

Kaip vartoti? Norėdami pasiekti valomojo efekto: 0,5 – 1 arbatinį šaukštelį miltelių sumaišykite su šiltu vandeniu, gerkite tarp valgių, geriausia – mėnulio fazės mažėjimo metu. Norėdami padidinti organizmo atsparumą, energingumą: 1-2 trifalos g sumaišykite su gheesviestu arba medumi ir suvalgykite per du kartus per dieną užgerdami šiltu vandeniu. Trifalos negalima vartoti nėštumo metu!

KAKAVOS SVIESTAS

Theobroma cacao

Subtilaus salstelėjusio aromato kakavos sviestas, žemoje temperatūroje išspaustas iš kakavos pupelių – tai dangiškas malonumas skrandžiui ir odai! Manoma, kad kakavos sviestas stiprina lytinį potraukį ir skatina laimės hormono serotonino gamybą. Jame taip pat gausu antioksidantų, vitaminų E ir C (100 g ,,Žaliojo pakelio“ kakavos sviesto yra 15% rekomenduojamo paros vitamino E kiekio, ir 33% – vitamino K). Kakavos sviestas įeina į prabangiausių kosmetinių priemonių sudėtį dėl savo antioksidacinių savybių, gebėjimo atkurti pažeistus odos audinius, didinti sausos ir suglebusios odos elastingumą, taip pat – suteikti odai aksominio švelnumo ir minkštumo. Iš jo galima pagaminti puikų lūpų balzamą!

Kaip vartoti?

Skaudant gerklei ar varginant sausam kosuliui lėtai sučiulpkite pusę arbatinio šaukštelio kakavos sviesto kelis kartus per dieną.

Odai – tepkite odą tuoj pat po dušo ar vonios, kad sviestas geriau susigertų. Intensyviau masažuokite problemines kūno vietas, kurias norite sustangrinti.

Kakavos sviestas puikiai tiks naminių desertų gamybai.

Natūralus šokoladas

Jums prireiks:

0,5 stiklinės Rapunzel kakavos arba ceratonijų miltelių
0,5 stiklinės ,,Žaliojo pakelio“ kakavos sviesto
0,25 stiklinės Allos agavų sirupo
Žiupsnelio Comptro ir Compagnies stevijos miltelių
Žiupsnelio maltos Rapunzel vanilės
Žiupsnelio druskos

Sumaišykite visus ingredientus ir truputį pašildykite dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį. Supilstykite į norimas formeles ir palaikykite šaldytuve, kad šokoladas sustingtų.

Prisiminkite, kad supermaistas bus ypač vertingas, jeigu jį derinsite su sveika gyvensena ir gera nuotaika! Stiprinkite savo sveikatą natūraliai!

 

Daugiau informacijos: http://bioteka.lt

Kodėl bijomasi produktų mutantų

Kodėl bijomasi produktų mutantų

Apie genetiškai modifikuotus (GM) produktus sklando įvairiausių gandų. Visokiausi "žaliųjų" judėjimai perspėja, kad genetiškai modifikuotas maistas keičia žmonių genetinį kodą, tačiau tampama ne genijais, o nevispročiais. Kai kuriuose...


Gal laikas atnaujinti interjerą?

Gal laikas atnaujinti interjerą?

Kaip dažnai reikia imtis kardinalių interjero pertvarkymo darbų, pataria psichologai. Neplanuoti pokyčiai būtini, jei namuose jaučiatės nejaukiai ir nuolat perstatinėjate baldus; būtina pabėgti nuo slogių minčių - po artimojo netekties, atleidimo...


Pelėsiai prilygsta nuodams

Pelėsiai prilygsta nuodams

Kai kurie maisto produktai ilgai laikomi supelija. Bet reta šeimininkė skuba juos išmesti. Pašalinusi pelėsį, sumaitina produktą savo šeimai nė neįtardama, koks jis gali būti žalingas sveikatai. Daugeliui žmonių pelėsiai atrodo visiškai...


Nauja drabužių parduotuvė visai šeimai - vertinantiems kokybę, natūralumą bei ekologiją

Nauja drabužių parduotuvė visai šeimai - vertinantiems kokybę, natūralumą bei ekologiją

Ar jūs vertinate kokybę, natūralumą bei ekologiją? Tuomet jums turime gerų naujienų - rugpjūčio 26 d. Vilniuje duris atveria specializuota natūralių drabužių parduotuvė visai šeimai GREEN ROSE. GREEN ROSE (ŽALIA ROŽĖ) – tai prekės ženklas,...


"Trejos girnos" ekologiška duona

"Trejos girnos" ekologiška duona

Ekologiją galima drąsiai įvardinti kaip vieną iš populiariausių XXI a. temų. Vieniems tai – mada, kitiems – prekybininkų manipuliavimo priemonė, tretiems – neginčijama gyvenimo kokybė. Ir iš tiesų – egzistuoja gausybė...


Kosmetika, kurią gaminant atliekami žiaurūs bandymai su gyvūnais – ji Jūsų namuose

Kosmetika, kurią gaminant atliekami žiaurūs bandymai su gyvūnais – ji Jūsų namuose

Dabar labai daug kalbama apie ekologiją, sveiką gyvenimą, ekologišką gyvenimą ar aplinką, tačiau ar daugelis susimąsto, kas įeina į šią sąvoką. Dauguma žmonių tai supranta kaip produktų pažymėtų tam tikru ženklu pirkimą. Dar kiti supranta kaip...


Ką daryti, jei sudužo gyvsidabrio termometras

Ką daryti, jei sudužo gyvsidabrio termometras

Nors jau kitais metais pagal ES reikalavimus gyvsidabrio termometrai nebus parduodami, šiandien jie vis dar populiarūs. Anot pacientų, jie ne tik pigesni už elektroninius, bet ir patikimesni. Bėda tik ta, kad jie dažnai dūžta, o po grindis...


Mikrobangės tebekelia diskusijas

Mikrobangės tebekelia diskusijas

Kai tik mikrobangų krosnelės tapo prieinamos kiekvienai šeimininkei, užvirė ir iki šiol nesiliauja diskusijos, ar tikrai juose ruošti maistą nėra kenksminga. Kai kurie klaipėdiečiai, prisiklausę kalbų, kad mikrobangų krosnelės į aplinką skleidžia...


Mediniai žaislai – už ar prieš?

Mediniai žaislai – už ar prieš?

Kažkada mediniai žaislai buvo vieninteliai, kuriais žaidė mūsų tėvai ar seneliai. Su laiku augant pramonei bei didėjant vartojimui atsirado mediniams žaislams daug alternatyvų, stipriai išaugo įvairių žaislų ir žaidimų pasiūla, o tuo pačiu ir...


Viską naikinantis švarinimasis gali tapti alergijų priežastimi

Viską naikinantis švarinimasis gali tapti alergijų priežastimi

Beatodairiškas švarinimasis namuose, ypač jei rezultatui pasiekti pasitelkiamos didelės koncentracijos cheminės priemonės, gali būti viena svarbių alergijos priežasčių, teigia vis daugiau pasaulio mokslininkų. Išeitimi gali tapti požiūrio į kovą...


Skalbimo priemonė su alijošiumi Frosch

Skalbimo priemonė su alijošiumi Frosch

Naudojimas: FROSCH skalbimo priemonė su alijošiumi idealiai tinka skalbimui skalbimo mašinose nuo 30 oC iki 95 oC. Iki 30 oC skirta sintetinio pluošto medžiagoms, pvz. poliamidui ir poliesteriui (žr. gamintojo nurodymus)


Rankų darbo žvakės kūnui ir sielai jau ir Vilniuje !

Rankų darbo žvakės kūnui ir sielai jau ir Vilniuje !

Fresh Deli žvakės gaminamos iš 100% natūralaus ekologiško sojų vaško ir yra netoksiškos, degdamos jos neišskiria jokių kenksmingų medžiagų, dega apie 60 valandų. Pasklidę aromatai atgaivina patalpų orą, suteikia joms namų jaukumo.


Švarus oras virtuvėje

Švarus oras virtuvėje

Kad oras virtuvėje visada būtų švarus, reikalingas gartraukis. Jis ne tik sutraukia kvapus, bet ir gali būti virtuvės puošmena. Atskirai rengiami modeliai, vadinami kamino tipo gartraukiais, gali būti tvirtinami prie lubų arba sienos. Jie panašūs...


Namų kvapai. Kuo kvepia Jūsų namai?

Namų kvapai. Kuo kvepia Jūsų namai?

Posakiai „taip kvepia prabanga“, arba „kvapas išduoda“ naudojami ne veltui. Neįtikėtina, koks magiškas reiškinys yra kvapas. Garsusis filmas „Kvepalai. Vieno žudiko istorija“ primena mums tai, kad tokie jausmai,...


Namai be chemikalų - utopija ar realybė?

Namai be chemikalų - utopija ar realybė? (3)

Lietuvoje vis dažniau ir garsiau kalbama apie sveiką gyvenseną, sportą bei mitybą. Tačiau retas kuris susimąsto apie aplinką kurioje mes praleidžiame didžiąją dalį savo laiko - namus. Europos rinkoje tvirtą poziciją užėmusios nano technologijų...


Svajonių namai – ekologiški namai

Svajonių namai – ekologiški namai

Ekologiško gyvenimo praktikavimą įprasta pradėti nuo virtuvės: stebime, ką valgome, domimės, iš kur tai atkeliavo, rūpinamės, jog maistas nebūtų švaistomas veltui. Asmenys, kuriems ekologija nėra tik mados vaikymasis, ilgainiui suvokia, jog...


Žaliosios arbatos ekstraktas padeda įveikti kraujo vėžį

Žaliosios arbatos ekstraktas padeda įveikti kraujo vėžį

Klinikinių tyrimų metu nustatyta, kad žaliosios arbatos ekstrakte esanti medžiaga padidina agresyvia leukemijos forma sergančių pacientų išgyvenimo tikimybę, praneš britų dienraštis "Daily Mail". Pacientų, kuriems buvo skirtos didelės...


Čija, goji, kynva – kas tai ir su kuo tai valgoma?

Čija, goji, kynva – kas tai ir su kuo tai valgoma?

Naudingosios šio supermaisto savybės, vartojimo būdai ir sudedamosios medžiagos, naudingos sveikatai. Visą tiesą apie čija, goji ir kynva atskleidžia sveikos gyvensenos tyrinėtoja Guoda Azguridienė.


10 mitų apie vandenį. Kuo tikėti, o kuo – ne

10 mitų apie vandenį. Kuo tikėti, o kuo – ne

Apie vandenį, jo sudėtį ir savybes sukurta tikrai nemažai mitų. Nemaža dalis jų – gajūs kasdieniniame mūsų gyvenime, atėję iš praeities ir nyksta mokslui žengiant tolyn, kitus atneša įvairūs gyvenimo būdo pranašai, kartais jie gimsta iš...


Visa Nida geria iš vieno šulinio

Visa Nida geria iš vieno šulinio

Europiniu kurortu tituluotoje Nidoje vandenį gėrimui ir valgiui virti dauguma gyventojų atsineša iš vienintelio šulinio, esančio švyturio papėdėje. Atsukus vandens čiaupą Nidoje bėga toks rudas keisto kvapo vanduo, kad jo vietiniai, o ypač...


Vanduo, tu – pats gyvenimas ...

Vanduo, tu – pats gyvenimas ...

Kovo 22-oji Pasaulinė vandens diena. „Vanduo! Tu neturi nei skonio, nei kvapo, nei spalvos, tavęs neįmanoma aprašyti, tavimi mėgaujasi, nežinodami, kas tu toks. Negalima teigti, kad tu būtinas gyvenimui: tu – pats gyvenimas. Tu...


Natūralus sviestas – maistingų medžiagų ir energijos šaltinis

Natūralus sviestas – maistingų medžiagų ir energijos šaltinis

Lietuvių liaudies patarlė byloja – „šaukštas sviesto košės nepagadina“. Šiuo metu šis pieno produktas nebėra vien košių ar sumuštinių gardinimo ingredientas, nes jo dedama ir į įvairius kulinarinius kepinius, troškinius bei...


Meditacija padeda kovoti su širdies ligomis

Meditacija padeda kovoti su širdies ligomis

Meditacija gali padėti sumažinti širdies ligomis sergančių pacientų mirtingumą, tvirtina JAV mokslininkai. Viskonsino medicinos koledžo ir Maharishi universiteto Ajovoje tyrime dalyvavusiam 201 afroamerikiečiui mokslininkai liepė medituoti arba...


Antenų miškas kelia pavojų

Antenų miškas kelia pavojų

TEMĄ PASIŪLĖ SKAITYTOJAI: Šiaulių centre, ant gyvenamojo devynaukščio stogo, styro dešimtys mobiliojo ryšio teikėjų, interneto tinklo ir kitų ryšių bendrovių antenų. Naktimis, kai nutyla gatvės triukšmas, antenų gausmas ir sklindanti vibracija...


Kenksmingiausi mobilieji telefonai. Kaip apsisaugoti nuo spinduliuotės?

Kenksmingiausi mobilieji telefonai. Kaip apsisaugoti nuo spinduliuotės?

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) paskelbė sąrašą, kuriame išskirti didžiausią pavojų susirgti smegenų vėžiu keliantys mobilieji telefonai, rašo naujienų portalas "Business Insider". JAV Federalinė komunikacijų komisija (FKK)...


Vanduo– geriausias gėrimas!

Vanduo– geriausias gėrimas!

Vanduo – gyvybės šaltinis ir eliksyras. Jo stoka organizme gali sukelti daugybę ligų. Negaudamos pakankamai vandens ląstelės aptingsta, organizmas nebegali pasisavinti reikalingų medžiagų, todėl ima reikalauti vis daugiau maisto. Didėja...


Gamtos dovana - alijošius

Gamtos dovana - alijošius

Alijošius, alavijas, aloe vera – tai nuo seno žinomas ir medicinoje naudojamas augalas. Nors gamtoje randama apie 200 alijošiaus rūšių, tačiau tik 4-5 iš jų naudojamos medicinoje ir kosmetikoje. Viena iš jų – Aloe Barbadensis.


Sauganti skalavimo priemonė (koncentratas) "Frosch" - Granatų kvapo

Sauganti skalavimo priemonė (koncentratas) "Frosch" - Granatų kvapo

Sauganti skalavimo priemonė (koncentratas) “Frosch” – Granatų kvapo. Naudojama spalvotiems ir baltiems skalbiniams, kad jie maloniai kvepėtų, taptų minkšti. Tinka skalauti medvilnei, vilnai, viskozei, melanžiniams audiniams ir...


Kokie baldai sveikesni?

Kokie baldai sveikesni?

Dabar parduotuvėse gausu įvairiausios kokybės baldų, pagamintų iš kelių rūšių medžiagų. Pasitaiko, kad juos nusipirkus, namuose tvyro toks cheminis kvapas, kad nors užsidėk dujokaukę. O ir pasekmės būna liūdnos: alergija, migrena, imuniteto...


100 procentų natūralūs dezodorantai yra

100 procentų natūralūs dezodorantai yra

„Natura Amica“ yra pažangi produktų linija, kuri apsaugo vartotojus nuo odos ligų. Šie produktai gaminami Italijoje, naudojant tik veiksmingus, saugius ir aktyvius komponentus. „Natura Amica“ – tai 100% natūralūs...

lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9