Gudručio vaistinė

Japoniška dieta

Japoniška dieta nėra labai sunki, o per trylika dienų galima netekti 7 – 8 kilogramų svorio. Ši dieta buvo sukurta japonų klinikos „Jaeks” specialistų. Japoniška dieta per trumpą laiką pagreitina medžiagų apykaitą ir pertvarko organizmo ritmą. Ir net nustojus laikyti šios dietos tokia medžiagų apykaita išlieka 2 – 3 metus, nepriklausomai nuo to, ką valgote. Tikėti tokiais teorija ar ne – rinktis jums.

Dietos laikymosi metu griežtai draudžiama vartoti bet kokį alkoholį, bandelių ir kitų miltinių patiekalų ir saldumynų. Teks pamiršti ir cukrų bei druską. Vandens kiekis neribojamas – kuo daugiau, tuo geriau. Žinoma, negazuoto.

Dietos pliusai:

  • Per dvi savaites numetama daug svorio.
  • Sureguliuojama medžiagų apykaita.

Dietos minusai

  • Dietos negali laikytis žmonės, turintys problemų su inkstais
  • Atsisakyti saldumynų ir cukraus yra sudėtinga ne tik prisiekusioms saldumynų mėgėjoms.
  • Maistas prėskas, mat dieta draudžia vartoti druską.

Kadangi draudžiama druska, iš organizmo pasišalina skysčiai, o tuo pačiu ir sumažėja svoris. Pradėjus maitintis įprastai, skysčių kiekis organizme atkuriamas, todėl svoris vėl padidėja.

Dietos laikomasi 13 dienų.
Jei tam tikro produkto kiekis nėra nurodomas, vadinasi jo galima valgyti tiek, kiek nori.
1-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių arba vienas pomidoras.
Vakarienė: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

2-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava su džiūvėsėliu.
Pietūs: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.

3-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 1 virtas kiaušinis, trys didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: obuoliai.

4-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 1 didelė pasternoko arba petražolės šaknis, kepta augaliniame aliejuje, obuoliai.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

5-OJI DIENA
Pusryčiai: žalia sutarkuota morka, sumaišyta su citrinos sultimis.
Pietūs: 500 g virtos žuvies, stiklinė pomidorų sulčių (pomidoras).
Vakarienė: virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

6-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 500 g virtos vištienos, šviežių morkų arba šviežių kopūstų salotos.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

7-OJI DIENA
Pusryčiai: arbata.
Pietūs: 200 g virtos jautienos, bet kokie vaisiai.
Vakarienė: galite pasirinkti iš ankstesnių vakarienių, išskyrus 3 dienos.

Nuo 8 iki 13 dienos dietą reikėtų kartoti iš naujo pradedant nuo pirmos dienos. Turėtumėte pamesti 7-8 kg svorio.

Dietos reiktų laikytis tiksliai, nekaitaliojant patiekalų, jų eiliškumo. Patartina valgyti kasdien tuo pačiu laiku.



DNA Fit

TAIP PAT SKAITYKITE