Ditel

Izraelio dietologų dieta

Izraelio dietologų teigimu, piktnaudžiavimas maistu – tai ne kas kita, kaip proto ir veiksmo, organizmo poreikio ir vartojimo visiškas neatitikimas. Sugadinta figūra – tai ne baisiausia viršsvorio pasekmė. Tai dar periferinės kraujotakos ir limfos apykaitos sutrikimai, įvairūs medžiagų apykaitos, tarp jų tulžies pūslės akmenligė ir inkstų akmenligė, cukrinis diabetas. Be to, prie visos šių negalavimų „puokštės” prisideda sumažėjęs organizmo atsparumas įvairiems infekcinių ir uždegiminių ligų sukėlėjams, kvėpavimo negalavimai.

Be to, esant norui, viso to galima išvengti. Svarbiausia, nepasiduodi, nes sulieknėti gali kiekvienas. Tik nereikia skubėti. Optimalus svorio netekimo greitis – 2 – 3 kilogramai per mėnesį.

Izraelio medikai rekomenduoja griežtai vertinti produktų suderinamumą. Pavyzdžiui, mėsa, kiaušinis, sūris gali derėti su šviežiomis daržovėmis, tačiau juos neverta valgyti su pienu, produktais, turinčiais krakmolo, rūgščiais produktais, grietine, sviestu ir augaliniu aliejumi. Žuvis dera tik su šviežiomis daržovėmis. Pienas su niekuo „nedraugauja”. Šviežios daržovės dera  su baltymais ir krakmolu. Nerūgščius vaisius geriausia valgyti atskirai arba su pienu, tačiau nepageidautina juos derintu su javais, duona, baltymais.

Gerti geriausia tik vandenį. Gryną, be mineralinių priedų (filtruotą, virintą). Sultis, pieną, kefyrą specialistai priskiria maistui.

Izraelio dietologai nutukusiems žmonėms rekomenduoja jau patikrintą valgiaraštį, kuris ne tik padės jiems lieknėti, bet ir pagerins apykaitos procesus, išlaisvins organizmą nuo šlakų ir stimuliuos visų sistemų ir organų veiklos pagerinimą.

Jų supratimu, dietinis režimas – tai ne vienų ar kitų produktų pašalinimas iš raciono, o jų racionalus vartojimas, įvertinant suderinamumą, kaloringumą ir įsisavinimo savybes. Valgyti tik kokį nors vieną ar kelis produktus yra ne tik kenksminga, bet ir pavojinga sveikatai. Net kelios protingos dietos dienos duos teigiamą rezultatą.

Ryte ant tuščio skrandžio: nuo arbatinio iki valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.

Po 15 minučių: stiklinė jogurto arba šviežio kefyro.

Pirmieji pusryčiai: daržovių salotos, pasirinktinai avižinė arba grikių košė, žirniai, kukurūzai, varškė, minkštai virtas kiaušinis (kas antrą dieną), nesaldi (pageidautinai žalioji) arbata.

Antrieji pusryčiai (12:00 – 12:30): 200 – 300 g nesaldžių vaisių.

Pietūs (14:30 – 15:00): daržovių salotos, mišrainė, daržovių sriuba arba barščiai, vandenyje arba garuose virta mėsa (virta arba užkepta žuvis); juoda duona – viena riekelė, keptas obuolys.

Popiečiai (18:00 – 18:30): 300 g nesaldžių vaisių.

Vakarienė: stiklinė jogurto arba kefyro, vaisių mišinys.

Vaisių mišinys yra ypač naudingas žmonėms, turintiems žarnyno veiklos problemų. Jis ruošiamas taip: sumalkite (lygiomis dalimis) sausas datules, džiovintus abrikosus, figas, slyvas, graikiškus riešutus. Šiuos gydomuosius produktus galima užgerti vandeniu arba arbata.

DNA Fit

TAIP PAT SKAITYKITE